Apple iPhone 13 series

Apple iPhone 13 series

01-01-2022 | 00:00

Deze keuzes zijn cruciaal voor het kiezen van een van de modellen uit de iPhone 13 series.

In dit artikel zie je de verschillen en overeenkomsten tussen de iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Welke iPhone moet je kiezen? Dit zijn de belangrijkste punten waar je een keuze op moet baseren.

  • Display formaat: kies voor een 5.7 inch display met de iPhone 13 mini, de iPhone 13 en iPhone 13 hebben een 6.1 inch display, de iPhone 13 Pro Max heeft een 6.7 inch display

  • Opslag: je kunt kiezen uit 128, 256, 512 GB en voor de iPhone 13 Pro modellen uit maximaal 1TB

  • Telezoomlens: dit kun je vinden bij de iPhone 13 Pro modellen

  • De kleur

iPhone 13 series: prestaties

Binnen de iPhone 13 series wordt door elk model de high-end A15 bionic processor gebruikt. Zelfs in de iPhone 14 series wordt deze processor gebruikt voor twee modellen. Het werkgeheugen wordt niet over gecommuniceerd door Apple. Hier zitten ook verschillen tussen de modellen. Daarnaast hebben de Pro modellen 5 cores bij de grafische chips. De andere modellen 4 cores. Wanneer nodig kunnen de Pro modellen zwaardere grafische taken uitvoeren.

Binnen de iPhone 13 series zijn alle modellen voorzien van 5G. Daarnaast ook van een eSIM. Je kunt dus gebruik maken van twee simkaarten en waarvan een fysieke en de andere een digitale. 

iPhone 13 series: de camera

Op de achterkant van de iPhones zitten er minimaal twee lenzen. Een groothoek en ultragroothoeklens. Hierdoor leg je beelden vast met video en fotografie vanuit een standaard hoek maar ook met een grotere hoek. De ultra groothoeklens bij de iPhone 13 Pro en Pro Max bieden ook de optie om te functioneren als macrolens. Daarnaast, is er bij de iPhone 13 Pro en Pro Max ook een telezoomlens aanwezig. Hierdoor kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies tijdens het fotograferen en filmen. De Pro versies zijn ook voorzien van een Lidar Scanner. Het voordeel ervan is dat je scherpere foto’s kunt maken bij een gebrek aan licht, en het maakt betere afstandsberekeningen bij het inzetten van augmented reality. 

De iPhones met een telezoomlens kunnen inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor kan er dus meer gezoomd worden met kwaliteitsbehoud dan smartphones zonder telezoomlens. Daarnaast kan er ook verder digitaal gezoomd worden. Dit geldt voor fotografie en video-opnames. 

Gewone video’s kun je met alle modellen uit de iPhone 13 series opnemen in 4K met 60 frames per seconde met de voor- en achtercamera. Naast gewone video’s kunnen de Pro modellen ook high-end video’s opnemen in Pro-Res resolutie. Dit wordt gebruikt door professionele filmmakers. De iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max kunnen filmen in maximaal 4K met 30 frames per seconde Pro-Res resolutie. Het filmen in Pro-Res in 4K resolutie geldt alleen voor de 256 GB varianten. Het 128 GB model ondersteunt Pro-Res in 1080p (FHD) met 30 frames per seconde.

Kies een telezoomlens voor alle Pro features binnen de iPhone 13 series

iPhone 13 series: het display

Binnen de iPhone 13 series zitten er ook een aantal verschillen in de Super Retina XDR-displays. Een display resolutie bestaat uit pixels. De resoluties verschillen per model. Het aantal ppi (pixels per inch) zit alsnog dicht op elkaar. Dit geeft aan dat het het allemaal displays zijn die veel detail weergeven. Dit kun je zien in het overzicht. Het belangrijkste waar je op moet letten is het display formaat en het aantal Hz.

Naast het aantal pixels per inch, is het displayformaat ook belangrijk. De iPhone 13 mini is het model met het kleinste display van 5.7 inch. De iPhone 13 en 13 Pro hebben een 6.1 inch display formaat. De iPhone 13 Pro Max heeft een display formaat van 6.7 inch. 

De eerste iPhones die ProMotion ondersteunen zijn de iPhone 13 Pro en Pro Max. Apple’s ProMotion technologie. Dit betekent dat het display 120 keer per seconde ververst in plaats van 60 keer. Beelden ogen vloeiender. Ideaal voor oogstrelende graphics tijdens het gamen, video kijken maar ook het scrollen. Automatisch schakelt het scherm naar een passend aantal frames per seconde.

Kies het gewenste display formaat

Schuif de slider naar 120 Hz voor ProMotion-technologie

iPhone 13 series: de batterij

Er zit een verschil in batterijcapaciteit bij de verschillende modellen. Om aan te tonen hoelang de batterij meegaat geeft Apple de tijdsduur voor: video afspelen, video streamen en audio afspelen. Uiteraard is dit relatief en zullen door de instellingen en activiteiten de tijdsduur verschillen per gebruiker. Alsnog is dit een goede indicator.

Alle modellen hebben de mogelijkheid tot snelladen met een oplader van maximaal 20W. 50 procent van de batterij van de iPhone 13 Pro is opgeladen in 30 minuten. De iPhone 13, iPhone 13 mini en iPhone 13 Pro doen daar 30 minuten over. De toestellen beschikken over een lightning poort. Draadloos opladen kan met een Qi draadloze oplader of MagSafe.

Kleur

Kies de kleur die bij je past

Jouw selectie:
 productproducten

Recente posts