Alle sim-only abonnementen vergelijken

Het goedkoopste sim-only abonnement

De goedkoopste sim-only abonnementen kun je vinden bij, Youfone Simpel en Lebara. Deze drie providers domineren het goedkoopste segment van sim-only abonnementen. Dit betekent wel dat er het minimale aan belminuten/sms en data maandelijks beschikbaar is. 

Als je op zoek bent naar een goedkoop sim-only abonnement die bij je wensen past, hoef je alleen maar de juiste keuze te maken. Het goedkoopste abonnement komt bovenaan te staan. De laagste prijs van alle aanbieders waar we bij zijn aangesloten krijg je te zien.

Ook alle sim-only aanbiedingen zijn verwerkt in het overzicht.

Sim-only abonnement kiezen in 5 stappen

 • Kies voldoende belminuten en sms
 • Neem een databundel dat past bij je gebruik
 • Kies de provider
 • Kies een looptijd die bij je past
 • Kijk tot slot naar de prijs
 

Sim-only verlengen

Is je sim-only verlopen dan kun je uiteraard je abonnement verlengen. Dit kun je doen bij de provider waar je al bij zit. Dit is ideaal als je tevreden bent en niet wilt overstappen. Ga naar de provider pagina om de beste deals te scoren die bij je passen. Wil je overstappen dan is deze pagina eigenlijk een heel goed middel om te vergelijken. De beste aanbiedingen komen naar boven die bij je voorkeuren passen.

Ga direct naar jouw gewenste provider of vergelijk verder op deze pagina.

 
Filters
Provider
Data
Minuten
Maandbedrag
Looptijd (maanden)

Wat is een sim-only abonnement?

Sim-only abonnementen zijn een populaire keuze voor mensen die al in het bezit zijn van een geschikte smartphone en geen behoefte hebben aan een nieuw toestel. Dit type abonnement biedt gebruikers de vrijheid om alleen te betalen voor de mobiele diensten, zonder de kosten van een nieuwe telefoon inbegrepen. In dit artikel zullen we de voordelen van sim-only abonnementen bespreken, evenals wanneer het de juiste keuze kan zijn om een dergelijk abonnement aan te schaffen.

Sim-only abonnementen zijn ideaal voor verschillende doelgroepen. Als je bijvoorbeeld al een goedwerkende smartphone hebt en je geen behoefte hebt aan de nieuwste toestellen, dan kan een sim-only abonnement een voordelige optie zijn. Het stelt je in staat om alleen te betalen voor de mobiele diensten die je daadwerkelijk gebruikt, zonder extra kosten voor een telefoon die je niet nodig hebt.

Waarom sim-only vergelijken?

Er zijn diverse sim-only abonnementen beschikbaar bij verschillende providers. Deze abonnementen variëren in belminuten, sms'jes en databundels, zodat je een abonnement kunt kiezen dat aansluit bij jouw specifieke behoeften. Bovendien bieden sommige providers ook de mogelijkheid om 5G-connectiviteit op te nemen in het sim-only abonnement. Als je interesse hebt in 5G, is het raadzaam om de providerpagina's te bekijken en te controleren of deze optie beschikbaar is. De grotere providers zoals Odido, KPN, Vodafone bieden standaard 5G aan. 

Bij het kiezen wordt er in het overzicht soms 4G aangegeven, maar kun je op de aanbieder zijn website gratis of tegen betaling 5G kiezen. Daarnaast is het handig om te weten de sim-only abonnementen kunnen geleverd worden direct bij de provider, maar ook door andere aanbieders zoals retailers. Dit betekent dat de er continue een verschil in prijs en aanbod kan zijn.

De beste sim-only vergelijken

De allergoedkoopste sim-only is niet de beste sim-only voor iedereen. Om de beste deal te vinden, is het raadzaam om sim-only abonnementen te vergelijken. Er zijn vergelijkingshulpmiddelen beschikbaar die je helpen de verschillende aanbiedingen van providers te vergelijken op basis van prijs, belminuten, sms'jes, 4G en of 5G, databundels en andere functies. Door abonnementen te vergelijken, kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden die past.

Het vergelijken van sim-only abonnementen kan er ook voor zorgen dat je jaarlijks veel geld kunt besparen.

Voor en nadelen van een sim-only abonnement

Voordelen van een sim-only abonnement

 • Met hele lage kosten kun je verbonden zijn dankzij een sim-only abonnement
 • Je kunt later nog een telefoon toevoegen als de provider smartphone aanbied
 • Geen BKR registratie
 • Geen telefoon verplicht bij het contract, je kunt een sim-only gebruiken als tweede nummer
 • Er zijn diverse looptijden: maandelijks opzegbaar, of kies voor een eenjarig of tweejarig sim-only abonnement

Nadelen sim-only abonnement

 • Niet altijd 5G verbinding bij elk sim-only abonnement
 • Niet altijd de mogelijkheid om een telefoon toe te voegen aan een sim-only abonnement omdat niet alle providers smartphones aanbieden. Sommige providers zijn uitsluitend gespecialiseerd in sim-only abonnementen
Wat wordt bedoeld met sim-only?

Een sim-only abonnement is een abonnement voor je smartphone die bestaat uit belminuten en sms en/of databundel. Bij een sim-only abonnement betaal je geen toestelkosten. Je betaalt maandelijks een bedrag om verbonden te zijn. 

Mijn abonnement is afgelopen. Wat nu?

Als je een smartphone met abonnement hebt of een sim-only abonnement hebt dan verloopt het contract na een of twee jaar. Dit wordt stilzwijgend verlengt waar je alleen betaalt voor de belminuten en sms en/of databundel. Je kunt dan nog een keer een abonnement met telefoon aansluiten of verder gaan met een sim-only abonnement. 

Kan ik zomaar overstappen van provider?

Je kunt 120 dagen / 4 maanden voordat je huidige contract afloopt overstappen van provider.