Fairphone 5 release

Fairphone 5 release

01-09-2023 | 17:00

Op 30 augustus 2023 deed Fairphone, de voorloper op het gebied van duurzame smartphones, de langverwachte onthulling van hun nieuwste vlaggenschip, de Fairphone 5. Deze aankondiging brengt gegarandeerd enthousiasme bij de milieubewuste consumenten. De release van de Fairphone 5 staat gepland voor 14 september, voorafgaand met een pre-order.

Een van de meest opvallende verbeteringen van de Fairphone 5 ten opzichte van de Fairphone 4 is de aanzienlijk verlengde levensduur. Met beloften van maar liefst 8 jaar aan beveiligings-updates en 5 jaar aan Android-updates, biedt deze smartphone een indrukwekkend verlengde ondersteuning voor gebruikers. Dit zorgt ervoor dat de Fairphone 5 een investering op de lange termijn is, waardoor gebruikers langer kunnen genieten van hun toestel voordat ze moeten upgraden.

Daarnaast heeft Fairphone zich gericht op het gebruik van duurzamere onderdelen in de Fairphone 5. Het modulaire ontwerp van het toestel maakt het eenvoudig om specifieke componenten te vervangen en te upgraden, waardoor de ecologische voetafdruk van de smartphone wordt verminderd en elektronisch afval wordt teruggedrongen. Dit draagt bij aan het milieubewuste ethos van Fairphone en geeft consumenten de mogelijkheid om een bewuste keuze te maken voor duurzaamheid.

Wat betreft de prijs, de Fairphone 5 wordt aangeboden voor 699 euro. Hoewel dit zich in het hogere segment van de smartphone-markt bevindt, is het in lijn met toestellen met geavanceerde specificaties en de belofte van duurzaamheid en lange levensduur. Fairphone benadrukt echter dat deze prijsreflectie een investering is in een toekomstbestendige en milieuvriendelijke smartphone. 

Recente posts