C22 64 GB Charcoal

NokiaC22 64 GB Charcoal

Kleur
Grijs Bruin
Aantal Gb
64

De belangrijkste details

Voordelen

  • Tot 2025 beveiligingsupdates

Bespreekbare punten

  • Geen snelladen
  • Android Go is niet voor iedereen

Nokia C22: de camera

De Nokia C22 is uitgerust met een 13 megapixel groothoekcamera aan de achterkant. Naast de 13 MP hoofdcamera heeft de C22 ook een 2 megapixel dieptecamera aan de achterkant. De secundaire camera kan extra functionaliteit bieden, zoals het creëren van een scherptediepte-effect bij het maken van portretfoto's, waarbij het onderwerp scherp wordt gesteld terwijl de achtergrond vervaagt. Voor het maken van selfies en het voeren van videogesprekken is de C22 uitgerust met een 8 megapixel selfiecamera aan de voorkant. Met deze camera kun je heldere en scherpe zelfportretten maken om te delen op sociale media of met je vrienden en familie.

Nokia C22: het display

Het display van de C22 heeft een grootte van 6.517 inch. Het displaytype is LCD. Het display van de C22 heeft een standaard verversingssnelheid van 60 Hz. Het display is voorzien van verhard glas. Dit betekent dat het scherm extra bescherming heeft tegen krassen en stoten. 

Nokia C22: de prestaties

De C22 wordt geleverd met het besturingssysteem Android 13 (Go-editie). Android Go is een lichtgewicht versie van het Android-besturingssysteem, speciaal ontworpen voor apparaten met beperkte hardwarebronnen. Wat betreft software-updates ontvangt de C22 gedurende 2 jaar beveiligingsupdates. Dit betekent dat je regelmatigm, tot 2026, beveiligingspatches zult ontvangen om je apparaat te beschermen tegen mogelijke kwetsbaarheden en bedreigingen. Wat betreft opslag en geheugen biedt de C22 een interne opslagcapaciteit van 64 GB. Dit biedt voldoende ruimte om apps, foto's, video's en andere bestanden op te slaan. Als dat nog niet genoeg is, is er ondersteuning voor een microSD-kaart tot 256 GB. Hiermee kun je het opslaggeheugen uitbreiden en meer content op je apparaat bewaren. Voor het uitvoeren van taken en het multitasken heeft de C22 2 GB RAM. Dit is echt het minimale wat er nodig is, het is voldoende voor basistaken zoals surfen op internet, social media, e-mail en het uitvoeren van lichte apps. De C22 biedt zowel gezichtsherkenning via de camera (face unlock), maar ook een vingerafdruksensor aan de achterkant van het apparaat. Deze functies stellen je in staat om snel en veilig je telefoon te ontgrendelen met behulp van biometrische gegevens.

Batterij

De C22 is uitgerust met een batterij met een capaciteit van 5000 mAh. Nokia geeft aan dat de C22 tot 3 dagen meegaat. Het is echter belangrijk op te merken dat de daadwerkelijke batterijduur afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het gebruikspatroon, de netwerkcondities en de actieve apps. Intensief gebruik van functies zoals games, video's en navigatie kan de batterijduur verkorten, terwijl lichter gebruik de batterijduur kan verlengen. Wat betreft het opladen van de batterij, maakt de C22 gebruik van 10 W opladen. De C22 heeft geen snellaadfunctie. Het kan wat langer duren om de batterij volledig op te laden in vergelijking met smartphones met snellaadtechnologieën.