G22 128 GB Meteorite Grey

NokiaG22 128 GB Meteorite Grey

Vanaf € 181,00
Kleur
Grijs
Aantal Gb
128

De belangrijkste details

Voordelen

  • Prijs
  • Uitbreidbaar geheugen

Bespreekbare punten

  • Niet de nieuwste hardware, prima voor simpel gebruik

De Nokia G22 heeft een oog op duurzaamheid waarbij de consument, maar ook de reparateur makkelijk zelf het toestel kan repareren door de samenwerking met iFixit. Lees meer hier

Nokia G22: het display

Het display van de Nokia G22 heeft een grootte van 6.52 inch, waardoor het gemakkelijk is om content te bekijken en te lezen. Het display wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 3, wat zorgt voor extra stevigheid en bescherming. De maximale helderheid is 500 nits, wat betekent dat het scherm helder genoeg is om goed te kunnen lezen en bekijken en bij veel lichtval. Het display ververst vaker dan dat je gewend bent van een smartphone in deze prijsklasse, in plaats van 60 keer per seconde ververst het 90 keer. Het scherm van de Nokia G22 heeft een resolutie van HD+. Dit betekent dat het scherm een resolutie heeft van 720 x 1600 pixels. Hoewel dit niet de hoogste resolutie is die beschikbaar is, zal het scherm nog steeds scherp en helder zijn voor dagelijks gebruik.

Nokia G22: de camera

De Nokia G22 heeft een drievoudig camerasysteem aan de achterkant van het apparaat. De hoofdcamera heeft een indrukwekkende 50 megapixel resolutie, wat betekent dat je foto's kunt maken met een hoge mate van detail en scherpte. 

Daarnaast heeft de Nokia G22 ook een 2 megapixel dieptecamera en een 2 megapixel macrocamera. De dieptecamera helpt bij het creëren van een bokeh-effect in foto's, waarbij de achtergrond vervaagt terwijl het onderwerp scherp blijft. Dit kan handig zijn voor portretten of close-ups van objecten.

De macrocamera is ontworpen om close-upfoto's te maken van kleine objecten, zoals bloemen of insecten. Hiermee kun je details vastleggen die anders moeilijk te zien zouden zijn.

Aan de voorkant van het apparaat zit een 8 megapixel camera, die geschikt is voor selfies en videobellen. 

Nokia G22: de prestaties

De Nokia G22 wordt aangedreven door de low-end Unisoc T606-processor, die zorgt voor een soepele en efficiënte werking van het apparaat. Hoewel deze processor niet de krachtigste op de markt is, is het voldoende voor de meeste alledaagse taken, zoals surfen op internet, het afspelen van video's en het gebruik van apps.

Het apparaat ondersteunt 4G-connectiviteit, geen 5G.

De Nokia G22 is verkrijgbaar in twee opslagvarianten: 64 GB en 128 GB. Beide modellen hebben een microSD-kaartsleuf waarmee je de opslagruimte kunt uitbreiden tot wel 2 TB. Dit biedt voldoende ruimte voor het opslaan van foto's, video's, apps en andere bestanden.

Het apparaat wordt geleverd met 4 GB RAM, wat voldoende zou moeten zijn voor de meeste taken. Hierdoor kun je tussen apps schakelen zonder vertragingen.

De Nokia G22 wordt geleverd met Android 12, met een upgrade naar Android 13 en Android 14 in de toekomst. Het apparaat biedt ook 3 jaar lang beveiligingsupdates, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over beveiligingsrisico's tot 2026.

Het apparaat heeft ook een vingerafdruksensor aan de zijkant, die handig en snel is voor het ontgrendelen van het apparaat. Gezichtsontgrendeling is ook beschikbaar op het apparaat.

Nokia G22: de batterij 

De Nokia G22 heeft ondersteuning voor snelladen met een maximale capaciteit van 20 W. Dit betekent dat het apparaat snel kan worden opgeladen, zodat je minder tijd hoeft te wachten voordat je het kunt gebruiken. Het is handig voor mensen die veel onderweg zijn en hun telefoon snel moeten opladen voordat ze vertrekken.

Helaas ondersteunt de Nokia G22 geen draadloos opladen. Dit betekent dat je de telefoon moet aansluiten op een kabel om hem op te laden.

De batterij van de Nokia G22 is niet uitneembaar. Dit betekent dat je de batterij niet kunt verwijderen om hem te vervangen door een nieuwe.

De oplader wordt meegeleverd in de doos bij de Nokia G22, wat betekent dat je geen extra kosten hoeft te maken om een oplader te kopen.