X30 5G 128 GB Cloudy Blue

NokiaX30 5G 128 GB Cloudy Blue

Vanaf € 393,00
Kleur
Blauw
Aantal Gb
128

De belangrijkste details

Voordelen

  • OIS
  • Gorilla Glass Victus
  • Twee dagen batterij
  • Geproduceerd uit duurzaam materiaal

De Nokia X30 5G is een middenklasse smartphone met een prijskaartje. Er is nagedacht over duurzaamheid, dit zien we terug in verschillende aspecten van de smartphone.

Nokia X30 5G processor, overige prestaties en driejarige Android en beveiligingsupdates

De Nokia X30 5G draait op de Snapdragon 695 5G processor. Dit is een middenklasse processor met 5G ondersteuning. Het toestel komt met minimaal 128 Gb intern geheugen. Het werkgeheugen is 6 GB waardoor alle apps, games en het Android besturingssysteem smooth blijven draaien. Het toestel wordt geleverd met Android 12. Nokia belooft drie Android updates. Dit betekent dat je Android 13, Android 14 en Android 15 kunt installeren wanneer het beschikbaar is. Je bent gegarandeerd van 3 jaar lang maandelijks beveiligingsupdates. Tot ongeveer het vierde deel van 2025 blijft het toestel veilig. Waarbij diverse smartphone fabrikanten de garantie twee jaar is het bij de Nokia 3 jaar. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van het toestel. Bij een defect kun je langer gebruik maken van een garantie. Daarnaast kun je door de X30 te updaten het toestel langer veilig houden, dus ook lang gebruiken.

Nokia X30 5G: displayresolutie, formaat en meer

Er is gekozen voor een FHD+ resolutie dat prima is voor alle taken. Van het kijken van video’s, spelen van games tot het simpel gebruik maken van het internet. Deze resolutie zien we in veel hogere segmenten maar ook in het midden segment. Het formaat van het display is 6.43 inch. Het gebruikte display type is AMOLED. De getoonde beelden kunnen 90 keer per seconde verversen. Een 90 Hz display ververst anderhalf keer zo vaak dan bij een standaard 60 Hz display. Ter bescherming is het display van de X30 voorzien van een laagje Gorilla Glass Victus. 

De batterij van de Nokia X30 5G: snelladen, batterijduur van twee dagen 

De fabrikant geeft aan dat de batterij tot twee dagen meegaat. De batterijcapaciteit is 4500 mAh. Dit is vermoedelijk de duur bij normaal gebruik. Er is een snellaadfunctie waardoor de batterij in een korte periode weer snel een percentage batterij heeft. Snelladen gaat met een USB-C kabel en een 33W oplaadblok. De oplader en kabel zitten niet in de doos. De laadcycli is 800 keer. Als je dus om de twee dagen de batterij moet opladen en je kunt de batterij 800 keer opladen betekent dat het toestel 1600 dagen meegaat. Dit betekent dat de batterij bijna 4.5 jaar goed blijft. Uiteraard is dit een berekening en kan het in praktijk anders zijn.

De Nokia X30 5G: drie lenzen en een OIS

Op de achterkant van de Nokia X30 5G vinden we de nodige cameralenzen: een 50 megapixel groothoek- en 13 megapixel ultragroothoeklens. Hiermee maak je foto’s overdag, maar ook op momenten met weinig licht. Het moment dat je tijdens het fotograferen of filmen een beetje trilt kan funest voor het vastleggen zijn. De OIS corrigeert dit, en zorgt ervoor dat beelden er beter uitzien. Uiteraard zit op de voorkant van de smartphone een selfiecamera. De selfiecamera is voorzien van 16 megapixel. 

De Nokia X30 heeft een duurzaam design 

De Nokia X30 5G frame is geproduceerd uit 100% gerecycled aluminium en 65% gerecycled plastic. Een minimale ecologische voetafdruk wordt gemaakt bij de productie van dit toestel. Het toestel is voorzien van een IP67 certificering waardoor het toestel stof en spatwaterdicht is. Houd in gedachten dat ook het display is voorzien van Gorilla Glass Victus. Dit zorgt ervoor dat het display langer meegaat dan zonder het beschermlaagje. Dit moet leiden tot een smartphone met een body die duurzaam in ontwikkeling is maar ook duurzaam door de stevigheid van het toestel. 

Nokia X30 release Nederland

De Nokia X30 is te koop vanaf 20 september 2022 in Nederland. Kies uit de Kleur Cloudy Blue of Ice White.