Oppo A series

De Oppo A series zijn de budgetsmartphones van Oppo. Deze smartphones hebben een gunstige prijs. In de Oppo A series kun je de instap-, low-end, en middenklasse modellen vinden.

Dit zijn de belangrijkste onderdelen waar je naar moet kijken bij het kiezen van een model uit de Oppo A series zijn:

  • Processorklasse

  • Intern geheugen

  • Display resolutie

  • Camera

  • Snelladen

A series: van instapmodellen tot krachtige middenklassers

De Oppo A series zijn de smartphones van de instapmodellen tot de middenklassers als het gaat om processors. De instapmodellen hebben een instapmodel processor, ook wel entry-level genoemd. De smartphones met een entry-level processor zijn geschikt voor niet veeleisend gebruik. De modellen met een low-end processor daarentegen bieden meer snelheid en waarschijnlijk hogere specificaties. Bijvoorbeeld: waar een entry-level model een 4G verbinding heeft kan een low-end model een 5G verbinding hebben. De middenklasser in de Oppo A series bieden een gouden middenweg aan, je krijgt prima snelheid met genoeg aan specificaties. Voor de snelle middenklassers wordt er naar de Oppo Reno series verwezen. Dit zijn de topmodellen van de middenklassers. 

In de lagere klasse kan er bezuinigd zijn op onderdelen. Hierdoor kan het toestel weinig intern geheugen of geen NFC chip (hiermee kun je draadloos mee betalen) hebben.

Bij het kiezen van een model uit de Oppo A series is het belangrijk om na te gaan hoeveel intern geheugen je nodig hebt. Bekijk dan hoeveel intern geheugen je nu gebruikt en bedenk hoeveel meer je nodig hebt in de toekomst. Voorkom dat je toekomstige Oppo A smartphone snel vol raakt. Je kunt uiteraard ook kijken welke toestellen een optie voor een geheugenkaartje hebben.

Alle Oppo A modellen kunnen het 4G netwerk op, 5G is niet toegankelijk voor elk model. Kies je een 5G model dan kun je op het 4G en 5G netwerk. 

NFC staat voor near field communication. Een smartphone met zo een NFC chip in het toestel kun je contactloos mee betalen en afhankelijk van de service ook op diverse locaties ook mee inchecken. 

Processorklasse

Intern geheugen

4G en 5G netwerk

Android versies

Display kwaliteit is belangrijk: hier moet je op letten bij de Oppo A series

Op de volgende punten moet je letten bij de displays in de Oppo A series: formaat, resolutie, display type, en Hz. 

De gebruikte resoluties in de Oppp A series zijn HD+ en FHD+. HD+ is de minimale resolutie die je bij een Android smartphone kunt vinden. Deze resolutie is prima, maar FHD+ wordt eerder geadviseerd. Dit omdat de displays relatief groot zijn en FHD+ meer pixels biedt op het display, dit zorgt voor meer detail.

De display formaten liggen niet ver uit elkaar. Alsnog heb je de keuze om een gewenst displayformaat aan te geven.

Het aantal Hz is de verversingssnelheid van het display. Binnen de Oppo A series hebben diverse modellen een 60 Hz display. Dit is een standaard display. Er zijn ook smartphones met een hoger aantal Hz. Meer Hz leidt tot beelden die vloeiender over het display bewegen. Dit oogt rustiger. 

Een enkeling zal voorzien zijn van een laag Gorilla Glass. Gorilla Glass beschermt het toestel tegen krassen en/of barsten.

 

Display formaat

Display resolutie

Display verversingssnelheid

Display bescherming

Display type

A series: kies en vergelijk de batterij mogelijkheden

Een belangrijk onderdeel binnen de Oppo A series is snelladen. Veel modellen in de Oppo A series kunnen het, maar als de smartphone het niet kan snelladen kan het redelijk lang duren voordat de batterij volledig is opgeladen. Ook binnen de modellen die kunnen snelladen zit een verschil. Meer watt (W) betekent dat de smartphones sneller kunnen opladen. Daarnaast kunnen diverse modellen nog voorzien zijn Micro-USB. De modellen met een USB-C port zijn toekomstbestendiger omdat USB-C de opvolger is van Micro-USB.

 

Snelladen

Oplaadvermogen

Dataport

A series: diversiteit aan camera's binnen handbereik

Binnen de Oppo A series zijn alle smartphones voorzien van een selfiecamera op de voorkant en een groothoeklens op de achterkant. Ook binnen de Oppo A series is het vrij simpel, hoe hoger het getal achter de A betekent een betere camerakwaliteit. Op de achterkant van een toestel zitten meerdere cameralenzen. Per model is het verschillend wat je ermee kunt doen. De toestellen met een ultragroothoeklens zijn ideaal om landschappen te fotograferen. Op veel toestellen vind je ook een fysieke dieptelens. Hiermee kun je portretten maken, wanneer er geen dieptelens aanwezig is aanwezig kun je dit mogelijk ook softwarematig doen. Binnen de Oppo A series hebben diverse modellen ook een monochromelens. Hiermee maak je klassieke zwart-witfoto’s. De macrolens gebruik je om foto’s te maken van kleine objecten.

OIS

Macrolens

Monochromelens

Ultragroothoeklens

Dieptelens