Alle smartphones onder de € 750

Smartphones onder de € 750 zitten wel in de categorie high-end smartphones. Er zullen ongetwijfeld ook snelle middenklasse tussen zitten, maar in het algemeen wordt deze categorie overheerst door de high-end modellen. Smartphone fabrikanten hebben meerdere high-end modellen, dus er kunnen nog modellen zijn die een schepje bovenop de modellen in dit segment zitten. Voor alle topmodellen kijk bij ons high-end pagina.  

Processor

Intern geheugen

Display formaat

Ongetwijfeld zijn er veel smartphones in deze prijsklasse met een groot displayformaat. Mogelijk zijn er ook smartphones met een klein displayformaat. En anders kun je smartphones met een klein display formaat in een apart artikel vinden.

Je zult verbaasd zijn dat er ook nog smartphones zijn met een HD+ display onder de € 750. Als het display klein is dan is het prima. Het aantal pixels per inch kan dan nog steeds hoog zijn. In deze prijscategorie zien we voornamelijk de FHD+ display resolutie en mogelijk een QHD+ resolutie.

In deze prijsklasse zijn veel smartphones van een HDR display. Er zijn diverse HDR-varianten op de markt. HDR staat voor High Dyanamic Range. Smartphones met een HDR display kunnen dus kleurrijk en contrastrijke beelden laten zien.

Binnen deze prijsklasse vind je een aantal smartphones met een 60 Hz display. 60 Hz is prima en kun je mooie beelden mee bekijken. Een hoger aantal Hz zorgt ervoor dat beelden vloeiender bewegen op het display. Ideaal voor bij het kijken van video’s, spelen van games en scrollen. Het aantal Android smartphones met een hoger aantal Hz tref je ook aan in deze prijsklasse. De iOS smartphones Apple onder de € 750 van draaien hoogstwaarschijnlijk op 60 Hz. 

display resolutie

Display verversingssnelheid

HDR

Smartphones met krachtige processoren zijn in staat om de beste foto's en video's te maken. Bij het selecteren van de beste camera voor je, is het belangrijk om je af te vragen wat je wilt vastleggen. Een telelens kan bijvoorbeeld zonder kwaliteitsverlies inzoomen en kan een high-end model onderscheiden. De mate van zoomen verschilt per model, maar ga er vanuit dat je minimaal 2x kunt zoomen zonder kwaliteitsverlies, en digitaal zoomen is ook mogelijk. Als je betere foto's wilt maken, kies dan voor een telelens.

Een optische stabilisator past de camera aan bij beweging en voorkomt dat beelden er bewogen uitzien. Het is ook handig bij fotograferen in omgevingen met weinig licht. Het wordt aanbevolen om een smartphone met OIS te kiezen.

Een fysieke macrolens is nodig om kleine objecten vast te leggen, aangezien dit niet mogelijk is met een gemiddelde groothoeklens. Niet alle smartphones hebben een fysieke macrolens, sommige hebben deze optie in een andere lens verwerkt. Er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor een fysieke dieptelens, hoewel dit ook mogelijk is met software of een andere lens.

Een ultragroothoeklens wordt vaak als tweede lens op een smartphone gebruikt. Hiermee kun je onder andere architectuur en landschappen vastleggen.

 

In de prijsklasse smartphones onder de € 750 bieden de smartphones relatief veel batterijmogelijkheden. Hoewel het vergelijken van batterijduur helaas niet mogelijk is, kan het aantal wattage worden gebruikt om smartphones te vergelijken op het gebied van snelladen, meer wattage (W) betekend sneller laden. Uiteraard is de batterijcapaciteit ook van belang. In deze prijsklasse zijn er ook een aanzienlijk aantal smartphones die draadloos kunnen worden opgeladen, waardoor je geen fysieke kabel meer in de smartphone hoeft te steken. Sommige smartphones bieden ook de mogelijkheid om omgekeerd draadloos op te laden, waarmee je andere apparaten kunt opladen die draadloos opladen ondersteunen, zoals smartphones, smartwatches en draadloze oordopjes. Het is belangrijk om bij het kiezen van een smartphone rekening te houden met de batterijcapaciteit en oplaadmogelijkheden, zodat je altijd en overal van je smartphone kunt genieten zonder je zorgen te hoeven maken over een lege batterij.

Er zijn veel smartphones onder de €750 die spatwaterdicht zijn en zijn ontworpen om bestand te zijn tegen verschillende omstandigheden. De mate van waterdichtheid van een smartphone wordt vaak bepaald door de IP-rating, die aangeeft hoe goed een apparaat is beschermd tegen stof en water.

Een veel voorkomende IP-rating voor waterdichte smartphones is IP67. Dit betekent dat de smartphone stofdicht is en tot 30 minuten ondergedompeld kan worden in water tot een diepte van 1 meter. Sommige smartphones hebben zelfs een hogere IP-rating van IP68, wat betekent dat ze nog beter bestand zijn tegen water en stof.

Een andere veel voorkomende IP-rating voor waterdichte smartphones is IP52. Dit betekent dat de smartphone bestand is tegen druppels water en water dat onder een hoek op de telefoon spat. Dit is een lagere rating dan IP67 of IP68, maar het biedt nog steeds enige bescherming tegen water.

IP rating

Jouw selectie:
 productproducten