Gorilla Glass 7i release

Gorilla Glass 7i release

30-06-2024 | 16:00

Gorilla Glass: Bescherming voor ieders Display?

Gorilla Glass is een bekende naam in de wereld van smartphones en andere elektronische apparaten met displays. Het geharde glas staat bekend om zijn kras- en stootbestendigheid, waardoor het een populaire keuze is als displaybescherming.

Oorspronkelijk was Gorilla Glass alleen te vinden op high-end apparaten van dure merken. De afgelopen jaren is het echter steeds toegankelijker geworden voor een breder scala aan apparaten, inclusief middenklasse smartphones, tablets en smartwatches.

Gorilla Glass in de middenklasse:

De toenemende beschikbaarheid van Gorilla Glass in de middenklasse is goed nieuws voor consumenten die op zoek zijn naar betrouwbare displaybescherming zonder de hoofdprijs te hoeven betalen. Apparaten in deze categorie worden tegenwoordig vaak uitgerust met Gorilla Glass, hoewel ze meestal niet de nieuwste versie krijgen. In plaats daarvan gebruiken ze vaak versies die al een paar jaar op de markt zijn, zoals Gorilla Glass 5 of 3.

Ondanks dat deze versies wellicht niet de nieuwste technologie zijn, bieden ze nog steeds een aanzienlijke mate van bescherming tegen krassen, stoten en andere vormen van schade. Dit is een belangrijke afweging, aangezien het vervangen van een beschadigd display een dure aangelegenheid kan zijn.

De toekomst van middenklasse displaybescherming:

De vraag rijst wat de toekomst biedt voor displaybescherming in de verschillende apparaatsegmenten. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, is het te verwachten dat nieuwere en verbeterde versies van Gorilla Glass beschikbaar zullen komen. Deze versies zullen waarschijnlijk een nog betere bescherming bieden tegen krassen, stoten en andere vormen van schade.

Is Gorilla Glass onbreekbaar?

Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel Gorilla Glass een goede bescherming biedt, het niet onbreekbaar is. Het is nog steeds mogelijk om je display te krassen of te breken, zelfs als het Gorilla Glass heeft.

Volgens laboratoriumtests van Corning kan Gorilla Glass 7i vallen van maximaal een meter op oppervlakken die asfalt nabootsen overleven. Dit is echter slechts een indicatie van de duurzaamheid van het glas. De werkelijke levensduur van je display hangt af van verschillende factoren, zoals de hoogte van de val, de ondergrond waarop het display valt en de hoek van de impact.

Gorilla Glass biedt een uitstekende balans tussen betaalbaarheid en duurzaamheid, waardoor het een populaire keuze is voor displaybescherming op diverse apparaten. De toenemende beschikbaarheid in de middenklasse maakt het voor meer consumenten mogelijk om te profiteren van de voordelen van deze technologie.

Jouw selectie:
 productproducten

Recente posts