OnePlus modellen

OnePlus display mogelijkheden

OnePlus biedt diverse smartphones aan. Dit betekend ook diverse schermen. Niet elk scherm is hetzelfde. Hieronder bespreken we de punten waarnaar je moet kijken bij het kiezen van het juiste display die bij je past. 

Hieronder behandelen we het display formaat, de resolutie, de verversingssnelheid in Hz, HDR, en Gorilla Glass.

Het display formaat van de OnePlus smartphones

Het display zorgt ervoor dat je de OnePlus kan besturen, maar ook om er content op te bekijken. Daarom is het handig om te kijken welk maat display bij je past. Heb je liever een groot display om alles overzichtelijk in te voeren of liever een display aan de kleinere kant. 

Bekijk hoe groot het display nu is van je huidige smartphone en bedenk wat je anders wilt zien. Hoe groter het display van een OnePlus, des te makkelijker alles te zien is. Hoe kleiner hoe makkelijker het is om mee te nemen. Kies hieronder het gewenste display formaat. 

De display resoluties binnen de OnePlus modellen

Doordat er verschillende OnePlus smartphones op de markt zijn met verschillende klassen zijn er ook verschillen in de displayresoluties.

HD+ is de minimale resolutie voor de OnePlus smartphones. De HD+ resolutie is ideaal voor standaard gebruik zoals bellen, internetten, en een bericht sturen. Gamen en films kijken kan ook prima met deze resolutie. In principe is alles mogelijk met deze resolutie, maar het is vrij standaard en valt niet onder hoge resoluties.

De FHD+ resolutie vinden we in de OnePlus middenklasse en topmodellen en alles wat daar tussenin zit. Met deze resolutie worden details mooi weergegeven. Displays met deze resolutie zijn prima voor alle mogelijkheden en komen tot zijn recht bij het kijken van een film en gamen.

Alleen de beste high-end OnePlus modellen hebben een QHD+ resolutie. Deze resolutie is zichtbaar scherper dan een FHD+ resolutie. Smartphones met deze resolutie laten haarscherp beeld zien. Ideaal voor het gamen en kijken van hoge resolutie content. Daarnaast zal in het algemeen het display er mooi uitzien.

OnePlus smartphones met HDR displays

OnePlus smartphones met een FHD+ display kunnen een HDR display hebben. HDR staat voor High Dynamic Range. Deze beeldschermen hebben een hoge helderheid, hoger contrast en groter kleurbereik. Simpel gezegd, deze displays zullen fijner ogen dan niet HDR displays. Uiteraard is HDR content wel nodig voor het gewenst effect. Als je geen HDR content hebt dan heb je alsnog een mooi display. HDR content vind je onder andere op YouTube, Netflix en Amazon Prime. 

OnePlus smartphones met Gorilla Glass

Smartphones houden we in ons hand, doen we in onze zak of tas, of plaatsen het in een houder. Het display wordt dan ook aan van alles blootgesteld. Diverse OnePlus modellen zijn met deze reden voorzien van een laag Gorilla Glass. Gorilla Glass zorgt ervoor dat je beeldscherm langer meegaat.

  • Gorilla Glass 3 beschermt tegen krassen.
  • Gorilla Glass 5 beschermt tegen krassen en stoten en overleeft vallen van 1.2m hoog.
  • Gorilla Glass Victus beschermt tegen krassen en stoten en overleeft vallen van 2m hoog.

Uiteraard adviseren we voorzichtig met de OnePlus smartphone om te gaan. Deze testen staan niet garant dat je smartphone niet beschadigd.

OnePlus display verversingssnelheid in Hz

Een OnePlus smartphone met een standaard display draait op 60 Hz. Het aantal Hz toont aan hoe vaak het display ververst per seconde. Hoe vaker het display per seconde ververst hoe geleidelijker de beelden bewegen op het beeldscherm. Met een hoger aantal Hz zullen de beelden fijner ogen. Dit zie je snel terug bij het gamen, gewoon scrollen en video kijken.

OnePlus prestaties

De processor zorgt voor de prestaties van de OnePlus smartphones. Al het rekenkracht komt hier vandaan. Toch zijn er andere onderdelen die ook van invloed zijn op prestaties waaronder het intern- en werkgeheugen. Daarnaast wordt ook 5G besproken.

OnePlus processorklasses

De gewenste snelheid van een smartphone is per persoon anders. We hebben de processoren gerangschikt in vijf klassen waarvan er vier gebruikt worden. Momenteel is er namelijk geen OnePlus smartphone met een entry-level (laagste klasse) in Nederland.

  • Als je een niet veel eisende gebruiker bent kun je kiezen voor een OnePlus smartphone met een low-end processor
  • De mid-range toestellen bieden snelheid voor gemiddeld gebruik. Dit is de gouden middenweg op het gebied van prestaties
  • Daarnaast zijn er ook processoren die we fast noemen. Dit zijn snelle mid-range processoren
  • Met de snelste OnePlus smartphones kun je de zwaarste taken uitvoeren. Denk aan multitasken, zware spellen spelen, en applicaties die zware berekeningen kunnen maken. Voer je geen zware taken uit en je kiest voor de snelste klasse dan zal het toestel bij standaard gebruik lekker snel zijn.

 

OnePlus smartphone werkgeheugen

Ook het werkgeheugen heeft invloed op de prestaties van een OnePlus smartphone. Het werkgeheugen wordt gebruikt om snel bij bestandsgegevens te kunnen. Als je wilt multitasken zonder applicaties af te sluiten heb je voldoende werkgeheugen nodig. Uiteraard is dit afhankelijk van het type model dat je gebruikt. Bij het kiezen van het werkgeheugen, denk aan het minimaal werkgeheugen dat je nodig hebt, dit kan zijn voor werk of voor games of andere apps. 

OnePlus intern geheugen voor smartphones

Stel jezelf de volgende vragen bij het kiezen van de je nieuwe OnePlus telefoon:

  • Wat gebruik je nu op je huidige smartphone, hoeveel meer intern geheugen denk je nodig te hebben
  • Denk ook aan data dat je op andere locaties heb staan dan je huidige smartphone zoals in de cloud of op een extern geheugenkaartje of je dat wilt meenemen naar je nieuw toestel
  • Het is ook belangrijk dat je bedenkt voor nieuwe dingen je wilt doen met een nieuwe smartphone dat meer ruimte in beslag neemt. Filmen of fotograferen in een hogere resolutie betekend meer opslag
  • Hoeveel jaar wil je de nieuwe OnePlus gebruiken?

Bij het kiezen van een nieuwe OnePlus is het handig om te kijken naar wat je nu gebruikt maar ook wat je in de toekomst denkt nodig te hebben aan de hand van de genoemde punten.

De batterij mogelijkheden van de OnePlus smartphones

In dit gedeelte behandelen we de batterijcapaciteit, snelladen maar ook draadloos opladen.

De batterij capaciteit van de OnePlus smartphones

De modellen van OnePlus hebben verschillende batterijcapaciteiten. Dit wordt aangegeven in mAh. De capaciteit van een batterij geeft niet aan hoelang een batterij meegaat. Je kunt concluderen wat voor powerbank je kunt gebruiken om de batterij op te laden. 

Alle OnePlus smartphones kunnen snelladen

Alle OnePlus smartphones kunnen snelladen. Oplaadtechnieken die door Oneplus worden gebruikt zijn Warp Charge en SuperVOOC. Twee voordelen kan je ervaren als gebruiker. In een korte tijd is de batterij bijgeladen, maar ook is de batterij volledig sneller opgeladen. 

Des de meer wattage (W) hoe meer sneller de batterij opgeladen is. OnePlus smartphones die echt ''snelladen'', ondersteunen opladers met veel vermogen. Een voorbeeld is opladen de 150W-SUPERVOOC Endurance Edition die gebruikt wordt door de OnePlus 10T, in 10 minuten springt de batterijcapaciteit van 1% naar 67%. 

OnePlus smartphones die draadloos kunnen opladen

Bij OnePlus smartphones die draadloos kunnen opladen hoef je geen kabel in het apparaat te steken. Je legt de smartphone op een device (zoals een draadloze oplader) dat andere devices kan draadloos opladen. De modellen die draadloos kunnen opladen vind je voornamelijk in de OnePlus series, de flagship modellen dus niet de OnePlus Nord modellen. 

Een voordeel van draadloos opladen is geen gedoe met kabels. Er word gediscuseerd op het internet dat draadloos opladen ook langzaam kan zijn. Er zijn OnePlus modellen die ook snel draadloos kunnen laden en dit met wel 50W als het niet meer is. Dit is zelfs sneller dan dat sommige smartphones bedraad kunnen opladen.

OnePlus smartphone camera

OnePlus camera intro

De smartphones van OnePlus zijn divers op het gebied van camerakwaliteit maar ook cameralenzen. Bij het kiezen van een smartphone kan je kijken naar de algemene camerakwaliteit maar je kan ook de keuze maken wat voor type lens je daadwerkelijk wilt. En of je een stabilizator in je smartphone wilt. De beste camerakwaliteit vinde we in de ''OnePlus Series'' toestellen. Ook wel de topmodellen. De Nord Series bieden camerakwaliteit voor het lager en middensegment.  

De groothoeklens is een standaardlens. Dit is ideaal om ''standaard'' foto's mee te maken. Omdat deze lens op elke smartphone zit geven we niet de optie om hieruit te kiezen. Het zelfde geld voor de selfiecamera. 

OnePlus smartphones met OIS

OIS betekent Optical Image Stabilization. Met een OIS kun je wazige foto’s en video opnames voorkomen. Ook het vastleggen met weinig licht wordt beter verwerkt. Tijdens het fotograferen of filmen beweegt de stabilisator mee en corrigeert het effect van de trillingen waar mogelijk. De betere camera's van OnePlus hebben een OIS.

OnePlus smartphones met ultragroothoeklens

OnePlus modellen met een ultragroothoeklens zijn perfect voor op vakantie, architectuur en als je een keer een groepsfoto wilt maken. Zo goed als elk model heeft een ultragroothoeklens op een enkeling na.

OnePlus smartphone met macrolens

Als je van dichtbij scherp wilt stellen met een groothoeklens dan kun je het voorkomen dat het niet altijd lukt. Een macrolens zorgt ervoor dat je foto's kan maken van dichtbij. Dit kan zijn van de textuur van je kleding, een munt, of een oorbel.

OnePlus smartphone met telezoomlens

Je kent het wel, je wilt een haarscherpefoto maken maar je staat net iets verder dan gepland. Inzoomen kan ervoor zorgen dat de kwaliteit minder goed is. Als je een telezoomlens op je smartphone hebt kan je ervoor zorgen dat je objecten en dieren naar voren haalt zonder kwaliteitsverlies. Met deze lens lijkt het alsof je een paar stappen naar voren haalt. Dit is niet hetzelfde als digitaal inzoom. Met digitaal inzoomen is er kwaliteitsverlies. OnePlus smartphones met een OIS en telezoomlens hebben de betere camera's.

OnePlus audio mogelijkheden

OnePlus smartphones met hoofdtelefoonaansluiting

De hoofdtelefoonaansluiting vinden we nog wel in het straatbeeld, maar het is niet meer bij elk toestel aanwezig. Per OnePlus model kan het verschillen of er een hoofdtelefoonaansluiting aanwezig is. Is er geen hoofdtelefoonaansluiting aanwezig, dan kun je altijd audio gebruiken via bluetooth, of USB-C adapter of oordopjes. 

OnePlus smartphones met stereo speakers

Alle OnePlus smartphones hebben op zijn minst een speaker. Met stereo speakers komt het geluid van links en rechts. Stereo speakers zijn handig tijdens het gamen, muziek afspelen en het kijken van een film.