Alle OnePlus smartphones

Alle OnePlus smartphones 

OnePlus brengt jaarlijks veel diverse smartphones uit op de markt van het lagere tot het hogere segment. Er zijn de OnePlus series, dit zijn de uitgesproken high-end smartphones en er zijn de OnePlus Nord series. Dit zijn de modellen uit het lagere segment oplopen tot het hogere. 

Alle actuele OnePlus smartphones zijn voorzien van:

 • 128 GB
 • HD+ resolutie
 • Snelladen
 • Achtercamera en selfiecamera

Op de volgende punten moet je letten bij het kopen van een OnePlus smartphone:

 • Intern geheugen
 • Processorklasse
 • Snellaad vermogen
 • Cameralenzen
 • OIS
 • Display resolutie
 • Display formaat

Intern geheugen

Processorklasse

Snellaad vermogen

OIS

Display resolutie

Display formaat

OnePlus smartphones: de prestaties

De belangrijkste punten bij het kiezen van een OnePlus smartphone op basis van de prestaties zijn:

 • Processorklasse
 • Intern geheugen
 • Werkgeheugen 
 • 5G
 • Android updates
 • Beveiligingsupdates

Processor

De gewenste snelheid van een smartphone is per persoon anders. We hebben de processoren gerangschikt in vijf klassen waarvan er vier gebruikt worden. Momenteel is er namelijk geen OnePlus smartphone met een entry-level (laagste klasse) in Nederland.

 • Als je een niet veel eisende gebruiker bent kun je kiezen voor een OnePlus smartphone met een low-end processor. 
 • De mid-range toestellen bieden snelheid voor gemiddeld gebruik. Dit is de gouden middenweg op het gebied van prestaties
 • Daarnaast zijn er ook processoren die we fast noemen. Dit zijn snelle mid-range processoren. Deze, en de eerder genoemde processoren kom je voornamelijk tegen in de OnePlus Nord series.
 • Met de snelste OnePlus smartphones kun je de zwaarste taken uitvoeren. Denk aan multitasken, zware spellen spelen, en applicaties die zware berekeningen kunnen maken. Voer je geen zware taken uit en je kiest voor de snelste klasse dan zal het toestel bij standaard gebruik lekker snel zijn. Deze processorklasse kom je tegen bij de enkel model uit de OnePlus Nord series. Prominent vind je de processorklasse bij de OnePlus series.
 

Processor klasse

Intern geheugen

Stel jezelf de volgende vragen bij het kiezen van je nieuwe OnePlus telefoon:

 • Wat gebruik je nu op je huidige smartphone, hoeveel meer intern geheugen denk je nodig te hebben
 • Denk ook aan data dat je op andere locaties heb staan dan je huidige smartphone zoals in de cloud of op een extern geheugenkaartje of je dat wilt meenemen naar je nieuw toestel
 • Het is ook belangrijk dat je bedenkt voor nieuwe dingen je wilt doen met een nieuwe smartphone dat meer ruimte in beslag neemt. Filmen of fotograferen in een hogere resolutie betekend meer opslag
 • Hoeveel jaar wil je de nieuwe OnePlus gebruiken?

Bij het kiezen van een nieuwe OnePlus is het handig om te kijken naar wat je nu gebruikt maar ook wat je in de toekomst denkt nodig te hebben aan de hand van de genoemde punten. 

128 GB is tegenwoordig wel ongeveer het minimum bij een OnePlus smartphones. 256 en 512 GB smartphones zijn prominent aanwezig. Smartphones met een 1 TB vindt je niet vaak. 

Intern geheugen

Werkgeheugen

Ook het werkgeheugen heeft invloed op de prestaties van een OnePlus smartphone. Het werkgeheugen wordt gebruikt om snel bij bestandsgegevens te kunnen. Als je wilt multitasken zonder applicaties af te sluiten heb je voldoende werkgeheugen nodig. Uiteraard is dit afhankelijk van het type model dat je gebruikt. Bij het kiezen van het werkgeheugen, denk aan het minimaal werkgeheugen dat je nodig hebt, dit kan zijn voor werk of voor games of andere apps. 

Werkgeheugen

5G

5G is beschikbaar in Nederland, niet elke OnePlus ondersteund het 5G netwerk. Dat is op zich niet erg als je geen behoefte hebt aan 5G. Wil je wel 5G op je smartphone, selecteer dit, smartphones zonder 5G kom je voornamelijk tegen in de OnePlus Nord series. 

 

5G

Android updates

Ieder jaar komt er een nieuwe Android versie uit. Dit brengt nieuwe functionaliteiten met zich mee. Bij OnePlus is het duidelijk welke smartphones welke Android versies krijgen. Dit kan meteen ook een dealbreaker zijn de aankoop als je een smartphone wilt kopen voor de lange termijn en gebruik wilt maken van de nieuwste functionaliteiten. 

Voor 2025 staat Android 16 gepland.

Android versies

Beveiligingsupdates

Naast de nieuwste functionaliteiten zijn beveiligingsupdates belangrijk vanwege:

 • Dicht beveiligingsissues in het besturingssysteem
 • Je houdt kwaadwilligen buiten je smartphone

Bij alle OnePlus smartphones is het ook duidelijk tot wanneer je beveiligingsupdates hebt.

 

Beveiligingsupdates

OnePlus smartphones: het display

De belangrijkste punten om te kijken bij de OnePlus smartphones zijn de volgende punten:

 • Display formaat
 • Display resolutie
 • Display type
 • Verversingssnelheid in Hz
 • HDR display
 • Display bescherming

Display formaat

Het display zorgt ervoor dat je de OnePlus kan besturen, maar ook om er content op te bekijken. Daarom is het handig om te kijken welk maat display bij je past. Heb je liever een groot display om alles overzichtelijk in te voeren of liever een display aan de kleinere kant. 

Bekijk hoe groot het display nu is van je huidige smartphone en bedenk wat je anders wilt zien. Hoe groter het display van een OnePlus, des te makkelijker alles te zien is. Hoe kleiner, hoe makkelijker het is om mee te nemen.

Sins 2023 heeft OnePlus ook opvouwbare smartphones. Dit geeft een nieuwe wending aan het display formaat. Het maximale display formaat is ook serieus veel groter. De telefoon blijft relatief mobiel.

Kies hieronder het gewenste display formaat. 

Display formaat

Opvouwbaar display

Display resolutie

Doordat er verschillende OnePlus smartphones op de markt zijn met verschillende klassen zijn er ook verschillen in de displayresoluties.

 • HD+ is de minimale resolutie voor de OnePlus smartphones. De HD+ resolutie is ideaal voor standaard gebruik zoals bellen, internetten, en een bericht sturen. Gamen en films kijken kan ook prima met deze resolutie. In principe is alles mogelijk met deze resolutie, maar het is vrij standaard en valt niet onder hoge resoluties. Deze resolutie zien we voornamelijk bij de OnePlus Nord series 
 • De FHD+ resolutie vinden we in de OnePlus middenklasse en topmodellen en alles wat daar tussenin zit. Met deze resolutie worden details mooi weergegeven. Displays met deze resolutie zijn prima voor alle mogelijkheden en komen tot zijn recht bij het kijken van een film en gamen. Deze resolutie kom je overal tegen.
 • Alleen de beste high-end OnePlus modellen hebben een QHD+ resolutie. Deze resolutie is zichtbaar scherper dan een FHD+ resolutie. Smartphones met deze resolutie laten haarscherp beeld zien. Ideaal voor het gamen en kijken van hoge resolutie content. Daarnaast zal in het algemeen het display er mooi uitzien. Deze resolutie kom je enkel tegen bij de OnePlus series (flagship).

Resolutie

OnePlus smartphones met HDR displays

OnePlus smartphones met een FHD+ display kunnen een HDR display hebben. HDR staat voor High Dynamic Range. Deze beeldschermen hebben een hoge helderheid, hoger contrast en groter kleurbereik. Simpel gezegd, deze displays zullen fijner ogen dan niet HDR displays. Uiteraard is HDR content wel nodig voor het gewenst effect. Als je geen HDR content hebt dan heb je alsnog een mooi display. HDR content vind je onder andere op YouTube, Netflix en Amazon Prime. 

 

HDR

Display bescherming

Smartphones houden we in ons hand, doen we in onze zak of tas, of plaatsen het in een houder. Het display wordt dan ook aan van alles blootgesteld. Diverse OnePlus modellen zijn met deze reden voorzien van een beschermlaag zoals: Gorilla Glass. Gorilla Glass zorgt ervoor dat je beeldscherm langer meegaat. Uiteraard adviseren we voorzichtig met de OnePlus smartphone om te gaan. Deze testen staan niet garant dat je smartphone niet beschadigd.

Display bescherming

Verversingssnelheid in Hz

Een OnePlus smartphone met een standaard display draait op 60 Hz. Het aantal Hz toont aan hoe vaak het display ververst per seconde. Hoe vaker het display per seconde ververst hoe geleidelijker de beelden bewegen op het beeldscherm. Met een hoger aantal Hz zullen de beelden fijner ogen. Dit zie je snel terug bij het gamen, gewoon scrollen en video kijken. 

 

Hz

OnePlus smartphones: de batterij

De belangrijkste punten om te kijken bij de batterijen van een smartphone zijn: 

 • Snelladen
 • Draadloos opladen
 

Batterijcapaciteit

De modellen van OnePlus hebben verschillende batterijcapaciteiten. Dit wordt aangegeven in mAh. De capaciteit van een batterij geeft niet aan hoelang een batterij meegaat. Je kunt bijvoorbeeld wel concluderen wat voor powerbank je kunt gebruiken om de batterij op te laden. 

Batterij capaciteit

Snelladen

Alle OnePlus smartphones kunnen snelladen. Oplaadtechnieken die door Oneplus worden gebruikt zijn Warp Charge en SuperVOOC. Twee voordelen kun je ervaren als gebruiker. In een korte tijd is de batterij bijgeladen, maar ook is de batterij volledig sneller opgeladen. 

Des de meer wattage (W) hoe meer sneller de batterij opgeladen is. OnePlus smartphones die echt ''snelladen'', ondersteunen opladers met veel vermogen. Een voorbeeld is opladen de 150 W-SUPERVOOC Endurance Edition die gebruikt wordt door de OnePlus 10T, in 10 minuten springt de batterijcapaciteit van 1% naar 67%. 

Snellaad vermogen

Draadloos opladen

Bij OnePlus smartphones die draadloos kunnen opladen hoef je geen kabel in het apparaat te steken. Je legt de smartphone op een device (zoals een draadloze oplader) dat andere devices draadloos kan opladen. De modellen die draadloos kunnen opladen vind je voornamelijk in de OnePlus series, de flagship modellen dus niet de OnePlus Nord modellen. We zien wel dat draadloos opladen niet in ieder flagship model is geïntegreerd. Is dit erg?

Een voordeel van draadloos opladen is geen gedoe met kabels. Er wordt gediscuteerd op het internet dat draadloos opladen ook langzaam kan zijn. Er zijn OnePlus modellen die ook snel draadloos kunnen laden en dit met wel 50 W als het niet meer is. Dit is zelfs sneller dan dat sommige smartphones bedraad kunnen opladen.

Draadloos opladen

OnePlus smartphones: de camera

De smartphones van OnePlus zijn divers op het gebied van camerakwaliteit maar ook cameralenzen. Op alle OnePlus smartphones zit een hoofdcamera en selfiecamera.

Het belangrijkste om naar te kijken zijn:

 • Wat voor lenzen er op de achterkant zitten
 • OIS
 • Samenwerking met Hasselblad. Dit kan op de productpagina gevonden worden

De groothoeklens is een standaardlens. Omdat deze lens op elke smartphone zit geven we niet de optie om hieruit te kiezen. Hetzelfde geldt voor de selfiecamera.

Ultragroothoeklens

OnePlus modellen met een ultragroothoeklens zijn perfect voor op vakantie, architectuur en als je een keer een groepsfoto wilt maken. Zo goed als elk model heeft een ultragroothoeklens op een enkeling na.

 

Ultra groothoeklens

Macrolens

Als je van dichtbij scherp wilt stellen met een groothoeklens dan kun je het voorkomen dat het niet altijd lukt. Een macrolens zorgt ervoor dat je foto's kan maken van dichtbij. Dit kan zijn van de textuur van je kleding, een munt, of een oorbel.

 

Macrolens

Telezoomlens

Je kent het wel, je wilt een haarscherpefoto maken maar je staat net iets verder dan gepland. Inzoomen kan ervoor zorgen dat de kwaliteit minder goed is. Als je een telezoomlens op je smartphone hebt kun je ervoor zorgen dat je objecten en dieren naar voren haalt zonder kwaliteitsverlies. Met deze lens lijkt het alsof je een paar stappen naar voren haalt. Dit is niet hetzelfde als digitaal inzoom. Met digitaal inzoomen is er kwaliteitsverlies. OnePlus smartphones met een OIS en telezoomlens hebben de betere camera's.

Telezoomlens

Dieptelens

Met een fysieke dieptelens kun je het bokeh effect creëren. Dit wordt ook wel scherptediepte genoemd. Je legt de nadruk op het onderwerp, dit blijft scherp en de achtergrond vervaagt. Dit effect kun je ook creëren zonder een fysieke lens. 

 

Dieptelens

Monocrhome lens

Met een monochrome-lens maak je klassieke zwarte wit foto’s. Hier heb je dan ook een fysieke lens voor. Met software kan je ook deze type foto’s en video’s maken maar het effect is dan toch anders. 

 

Monochrome lens

Optische en digitale zoom

De smartphones die optisch kunnen zoomen kunnen inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Dit zijn voornamelijk de smartphones met een telezoomlens. Inzoomen waar de kwaliteit niet gewaarborgd wordt is het digitale zoomen. Alle smartphones kunnen digitaal zoomen.

Optische zoom

OIS

OIS betekent Optical Image Stabilization. Met een OIS kun je wazige foto’s en video opnames voorkomen. Ook het vastleggen met weinig licht wordt beter verwerkt. Tijdens het fotograferen of filmen beweegt de stabilisator mee en corrigeert het effect van de trillingen waar mogelijk. De betere camera's van OnePlus hebben een OIS.

 

OIS

OnePlus smartphones: audio

Op het gebied van audio zijn de volgende punten het belangrijkst om naar te kijken:

 • Hoofdtelefoonaansluiting
 • Stereo speakers
 

OnePlus smartphones met hoofdtelefoonaansluiting

De hoofdtelefoonaansluiting vinden we nog wel in het straatbeeld, maar het is niet meer bij elk toestel aanwezig. Per OnePlus model kan het verschillen of er een hoofdtelefoonaansluiting aanwezig is. Is er geen hoofdtelefoonaansluiting aanwezig, dan kun je altijd audio gebruiken via bluetooth, of USB-C adapter of oordopjes. 

Hoofdtelefoonaansluiting

OnePlus smartphones met stereo speakers

Alle OnePlus smartphones hebben op zijn minst een speaker. Met stereo speakers komt het geluid van links en rechts. Stereo speakers zijn handig tijdens het gamen, muziek afspelen en het kijken van een film.

Stereo

OnePlus smartphones: het design

Enkele onderwerpen die belangrijk zijn om naar te kijken bij het design zijn: 

 • IP rating
 • Display bescherming
 • Afmetingen en gewicht
 • Kleur
 

IP rating

Terwijl veel smartphone fabrikanten spatwaterdichte telefoons aanbieden doet OnePlus het niet met een certificering. De afgelopen telefoons zijn niet voorzien van een IP rating. Wanneer een model tussen zit met een IP rating komt het automatisch in het overzicht.

Lengte

Breedte

Hoogte

Gewicht

Jouw selectie:
 productproducten