Smartphones boven de € 1000 euro

Smartphones die boven de 1000 euro kosten zijn inmiddels normaal. Als een fabrikant meerdere high-end toestellen op de markt brengt kun je ongetwijfeld de beste high-end modellen in dit prijssegment vinden. Vanaf € 1000 loopt ‘t op tot het duurste toestel.

Laten we beginnen met de prestaties. Als je op zoek bent naar de allerbeste prestaties, dan vind je deze zonder twijfel in deze prijsklasse. Of het nu gaat om 5G connectiviteit, grote hoeveelheden werk en/of intern geheugen, de snelste processoren. En als je je telefoon wilt gebruiken als een desktop, dan bieden sommige high-end smartphones zelfs de mogelijkheid om deze op een extern display zoals een tv, monitor of beamer aan te sluiten en te gebruiken als een volwaardige computer.

Processor

Intern geheugen

Werkgeheugen

High-end smartphones hebben vaak grotere schermen met een hogere resolutie, wat betekent dat het scherm meer pixels heeft en dus scherpere beelden kan weergeven. Daarnaast hebben high-end smartphones vaak ook een hogere verversingssnelheid (Hz), wat betekent dat het display vaker kan verversen. Hoe vaker beelden kunnen verversen des te rustiger het oogt. 

HDR (High Dynamic Range) is de technologie die de kleurweergave en het contrast van het scherm verbetert, waardoor de beelden helderder en levendiger lijken. 

Smartphones boven de € 1000 zijn vaak gemaakt van stevige en duurzamere materialen en zijn hierdoor extra beschermd. Er zijn diverse Gorilla Glas varianten die de smartphones kunnen beschermen tegen krassen en barsten.

Display resolutie

Display formaat

Verversingssnelheid

Zelfs voor de batterij zijn er features bedacht waardoor je bedraad kunt snelladen en sommige modellen razendsnel. Daarnaast zijn er diverse modellen die draadloos kunnen opladen en omgekeerd draadloos kunnen opladen. Op deze manier heb je voor het opladen van je eigen toestel geen kabels nodig om op te laden, maar ook niet voor andere devices als ze draadloos opladen ondersteunen.

Oplaadvermogen

Draadloos opladen

Omgekeerd draadloos opladen

Maar het gaat niet alleen om prestaties en batterijduur. Design is ook belangrijk, en high-end smartphones hebben vaak een IP67, IP68 of IP65 rating voor water- en stofbestendigheid.

IP rating

En last but not least: de camera. High-end smartphones hebben vaak meerdere camera's, elk met specifieke functies zoals groothoek, ultragroothoek en mogelijk nog een telelens of een ander soort lens. Dit stelt gebruikers in staat om foto's en video's van de hoogste kwaliteit te maken en elke situatie vast te leggen.

Telezoomlens

Ultragroothoeklens

Fysieke macrolens

Enige optie beschikbaar: megapixel

Dieptelens

Enige optie beschikbaar: megapixel

OIS

Kleur

Merk

Jouw selectie:
 productproducten