Alle smartphones onder de € 1000

In de prijsklasse onder €1000 vind je voornamelijk high-end smartphones, terwijl de duurste modellen daarboven nog hogere specificaties hebben. Verschillende fabrikanten bieden verschillende types high-end smartphones aan met specificaties van hoge kwaliteit. Op deze pagina worden alleen de smartphones getoond die zich in de €750 tot €1000 prijsklasse bevinden. 

 

In de prijsklasse tussen onder € 1000 vind je voornamelijk high-end smartphones met krachtige processors en hoogwaardige hardware. Dit is het maximaal haalbare voor prestaties. Er is ook een artikel waar alle high-end smartphones staan ongeacht de prijs. Er zijn namelijk ook smartphones die boven deze prijsklasse zitten.

Bovendien zijn er smartphones verkrijgbaar in deze prijsklasse met opslagcapaciteiten van 64, 128, 256 en 512 GB. Let op: smartphones met 1 TB aan opslag zijn schaars in deze prijsklasse. Sommige modellen worden uitgebracht met een minimale opslag van 128 GB en een maximale opslag van 256 GB. Dit is iets om rekening mee te houden bij het kiezen van een geschikte smartphone.

Een ander aspect om rekening mee te houden is de eSIM-technologie. eSIM staat voor "embedded SIM" en is een ingebouwde SIM-kaart die geen fysieke SIM-kaart nodig heeft. Dit betekent dat je geen plastic kaartje meer hoeft te verwisselen wanneer je van provider verandert. Niet alle smartphones ondersteunen eSIM, maar in deze prijsklasse is het steeds vaker een beschikbare functie. eSIM heeft vele voordelen, zoals het gemak van eenvoudig wisselen tussen providers en het vermijden van fysieke SIM-kaarten.

Processor

intern geheugen

eSIM

Bij smartphones onder de € 1000 moet je rekening houden met de volgende als je een display gaat kiezen: display resolutie, display formaat, Hz en HDR, maar ook stereo speakers, display bescherming. 

In deze prijsklasse vind je smartphones met verschillende displayformaten, van klein tot daadwerkelijk ook echte grote displays. Opvouwbare smartphones vind je ook aan indeze prijsklasse. Afhankelijk van het model zullen deze ongetwijfeld het grootste formaat hebben wanneer ze uitgeklapt zijn.

In deze prijsklasse zal de FHD+ resolutie heersen. Meerdere deel van de smartphones heeft een FHD+ resolutie. Dit is het gangbaarste voor de high-end smartphones. In deze prijsklasse is het mogelijk dat je een QHD+ resolutie tegenkomt. De smartphones met een QHD+ resolutie zijn vaak het beste model binnen de topmodellen. Een QHD+ resolutie oogt verfijnder dan FHD+ displays. Er zijn meer pixels op het oppervlak dat zorgt voor meer detail.

Smartphones met HDR displays zorgen voor verbluffende beelden bij het kijken van HDR content. In deze prijsklasse zal het overgroot gedeelte voorzien zijn van een HDR display. Series, films, games en eigen content zullen er verbluffend uitzien. Als er een specifieke voorkeur voor een HDR type display is dan kun je dat hieronder aangeven. 

Smartphones kunnen een prima display hebben met 60 Hz. Alsnog kan dit hoger. 60 Hz zie je nog steeds terug bij enkele high-end smartphones. In deze prijsklasse werken de meeste Android smartphones met 90 Hz displays en hoger waarbij 120 Hz zeker niet vreemd is. Meer Hz betekend dat de beelden vaker verversen, waarbij het beeld dus vloeiender oogt. De Apple smartphones draaien vaak op 60 Hz in deze prijsklasse wat prima is. 

Gorilla Glass is een merknaam van het glas dat gebruikt wordt voor het scherm van smartphones. Het is een type gehard glas dat extra bestendig is tegen krassen en barsten. Er zijn verschillende soorten Gorilla Glass. In de prijsklasse onder de 1000 euro zul je veel smartphones vinden die gebruik maken van Gorilla Glass voor hun scherm. Gorilla Glass wordt vaak gebruikt voor high-end smartphones. Dit komt doordat de fabrikanten willen zorgen dat hun smartphones duurzamer zijn en langer meegaan. Gorilla Glass kan daarbij helpen.

Display resolutie

Display formaat

HDR

Opvouwbaar display

In de wereld van smartphones wordt de camera steeds belangrijker, en met een prijs van minder dan € 1000, kun je tegenwoordig al topkwaliteit foto's en video's maken. Veel modellen ondersteunen professionele fotografie en video functies. Maar hoe weet je welke camera het beste bij je past? Voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om te bedenken wat je precies wilt vastleggen. Wil je bijvoorbeeld macrofoto's maken van kleine objecten, of juist foto's en video’s van indrukwekkende landschappen?

Als je van plan bent om te fotograferen in omgevingen met weinig licht, is een optische stabilisator (OIS) aanbevolen. Deze technologie zorgt ervoor dat de camera zich aanpast aan bewegingen, zodat je beelden krijgt die altijd scherp zijn. En als je echt tot in detail wilt gaan, kan je kiezen voor een fysieke macrolens om kleine objecten vast te leggen die met een gemiddelde groothoeklens niet mogelijk zijn.

Wil je meer diepte in je foto's? en video’s Sommige smartphones hebben een fysieke dieptelens, eigenlijk is dit vaak niet nodig omdat een andere lens en/of software deze functie kan overnemen. Dit geld ook voor sommige modellen met een macrolens. Voor de beste architectuur- en landschapsfoto's is de ultragroothoeklens de ideale tweede lens op een smartphone.

Maar als je echt serieus bent over fotografie en filmen, moet je zeker overwegen om een ​​telelens te kiezen. Met deze lens kun je zonder verlies van kwaliteit inzoomen op het onderwerp dat je fotografeert. Het is dan ook niet verwonderlijk dat telelenzen meestal te vinden zijn op high-end modellen. Hoeveel zoom je precies kunt krijgen zonder kwaliteitsverlies, hangt af van het specifieke model, maar ga ervan uit dat je minimaal 2x kunt zoomen zonder verlies van scherpte. En als je echt tot in de kleinste details wilt gaan, zijn er zelfs modellen die digitaal tot 30x kunnen inzoomen.

Smartphones in deze prijsklasse bieden vaak geavanceerde videomogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om te filmen in 4K-resolutie met framerates die kunnen oplopen tot wel 120 fps. En als dat nog niet genoeg is, zijn er nu ook smartphones die kunnen filmen in adembenemende 8K resolutie. Deze geavanceerde videofuncties stellen gebruikers in staat om hun creatieve visie vast te leggen met ongeëvenaarde detail. Ideaal voor de professionele filmmaker of je bent zoek bent naar de beste videokwaliteit voor je persoonlijke projecten.

 

In de prijsklasse van smartphones onder de € 1000 bieden deze apparaten een breed scala aan batterijmogelijkheden. Hoewel het lastig is om de batterijduur van smartphones met elkaar te vergelijken, kan het wattage worden gebruikt om smartphones te beoordelen op het gebied van snelladen. Als je razendsnel kunt opladen is de batterijduur mogelijk niet van belang. Een hoger wattage (W) betekent doorgaans een snellere oplaadtijd. Uiteraard speelt ook de batterijcapaciteit een belangrijke rol bij de duur van het opladen.

Naast de capaciteit van de batterij biedt deze prijsklasse ook een ruime keuze aan smartphones die draadloos kunnen worden opgeladen, waardoor je niet langer afhankelijk bent van een fysieke kabel om je toestel op te laden. Sommige smartphones bieden ook de mogelijkheid om omgekeerd draadloos op te laden, zodat je andere draadloos oplaadbare apparaten zoals smartphones, smartwatches en draadloze oordopjes kunt opladen.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kun je de smartphone kiezen die het beste bij jouw specifieke behoeften past, zodat je altijd en overal van je apparaat kunt genieten zonder je zorgen te hoeven maken over een lege batterij.

Er zijn talloze smartphones beschikbaar onder de € 1000 die speciaal zijn ontworpen om verschillende omstandigheden te doorstaan en spatwaterdicht zijn. De waterdichtheid van een smartphone wordt gewoonlijk bepaald door de IP-rating, die aangeeft hoe goed het toestel is beschermd tegen stof en water.

Voor waterdichte smartphones is IP67 een veelvoorkomende IP-rating, wat betekent dat het apparaat stofdicht is en gedurende 30 minuten onder water kan worden gehouden tot een diepte van 1 meter. Sommige smartphones hebben zelfs een hogere IP-rating van IP68, waardoor ze nog beter bestand zijn tegen water en stof.

IP52 is een andere gangbare IP-rating voor waterdichte smartphones. Hierbij is de toestel bestand tegen spattend water

Jouw selectie:
 productproducten