Alle smartphones onder de € 200

In de prijsklasse 100 tot 200 euro hebben de meeste Android smartphone fabrikanten wel een model tussen zitten. Deze smartphones worden ook wel budget toestellen genoemd. Hier vind je de smartphones tussen de 150 en 200 euro zonder abonnement. Het kan goedkoper, alsnog zijn deze smartphones redelijk goedkoop. De toestellen in deze prijsklasse zijn vrij simpel. Om met elkaar te concurreren kunnen de smartphonefabrikanten zich focussen op een of meerdere features die er tussenuit springen. In deze prijsklasse kun je namelijk niet alle features krijgen die je bij de high-end modellen wel kunt krijgen. Dit kan het overzichtelijk maken wat de verschillen zijn tussen de smartphones. Misschien is daarom ook een beter uitgangspunt wat vind je belangrijk en wat is een bijzaak. Hieronder kun je aangeven wat je wel en niet belangrijk vind. 

 

Bijvoorbeeld: Als je alleen gaat bellen heb je niet veel intern geheugen nodig. In deze prijsklasse vind je onder andere smartphones met relatief weinig geheugen. Het mooie is dat je kunt kiezen hoeveel geheugen je wilt. Meer intern geheugen is mooi meegenomen.

De voordelen en nadelen van smartphones tot € 200

De voordelen van smartphones onder de € 200

  • Smartphones onder de € 200 zijn gunstig geprijsd. 
  • Genoeg modellen om uit te kiezen.

  • Er zijn  genoeg features die de smartphones interessant maken. 

Nadelen van smartphones in deze prijsklasse

  • Niet heel uitgebreid qua specificaties. Sommige features kun je gewoon niet verwachten in deze prijsklasse. Denk aan draadloos opladen, 5G of een OIS.

  • Daarnaast kan er ook bezuinigd zijn in deze prijsklasse. Denk het ontbreken van NFC of snelladen.

  • Je kunt er vrij veel met een smartphone doen. Alsnog zal de kwaliteit niet altijd het hoogst zijn. Neem als voorbeeld de camera of display kwaliteit.

Ook onder de € 200 kun je goede prestaties verwachten

In deze prijscategorie onder de € 200 vindt je verschillende processorklasses. Van instapmodel, low-end tot middenklassers. Dit kan per moment verschillen omdat het blog actueel blijft en de smartphone fabrikanten nieuwe modellen op de markt brengen. 

Kies de gewenste processorklasse

Kies voldoende intern geheugen

5G smartphones onder de € 200

Er zijn voldoende 4G smartphones op de markt onder de € 200. Een enkel model zal toegang hebben tot het 5G netwerk. 5G is iets dat niet snel onder de € 200 gevonden wordt. In diverse abonnementen zit het 5G automatisch inbegrepen. Eventueel kun je hier dus direct gebruik van maken.

Je kunt ook 5G kiezen

Garandeer jezelf van NFC

Kies het juiste maat display

Als je het display belangrijk vindt kun je de juiste keuzes maken in dit onderdeel. Smartphones onder de € 200 zijn niet zo zeer de kleinste smartphones. Ongetwijfeld zullen er verschillen zitten in display formaten van deze smartphones. Je kunt het display formaat aangeven.

Kies het gewenst display formaat

Kies de juiste resolutie

De resolutie schommelt tussen HD+ en FHD+. HD+ is de minimale resolutie voor een smartphone, hierboven zit FHD+. De FHD+ resolutie wordt ook gebruikt bij high-end smartphones. Dit maakt een FHD+ resolutie mooi meegenomen voor een smartphone onder de € 200.

Selecteer het aantal Hz

Ook in dit segment bieden de smartphones fabrikanten display’s met een hoger aantal Hz dan gemiddeld. Standaard display’s hebben 60 Hz, ook smartphones met 90 Hz als het niet meer is kun je vinden in dit segment. Dus bij smartphones onder de € 200 is dit een groot pluspunt.

Kies het aantal Hz

Snelladen is niet standaard bij smartphones onder de € 200

Ondanks dat er zoveel pluspunten zijn bij smartphones in deze categorie zijn er nog steeds smartphones die niet kunnen snelladen. Het voordeel van snelladen is dat je niet lang hoeft te wachten voor een batterij die voor een redelijk percentage gevuld is. De totale duur van opladen is hierdoor ook korter.

Smartphone camera's onder de € 200 kunnen uitgebreid zijn

Smartphones onder de €200 kunnen wel diverse lenzen achterop hebben. Zowiezo een groothoeklens. Daarnaast kun je ook een ultragroothoek, diepte en of macrolens vinden op de achterkant van het toestel. Een selfiecamera kun je op de voorkant vinden. Als je weet wat je wilt fotograferen dan is dit handig om hieronder aan te geven.

Kies een smartphone met een ultra groothoeklens

Kies een macrolens

Dieptelens

Kies Jouw favoriete kleur

Kies het gewenste merk

Jouw selectie:
 productproducten