Alle smartphones onder de € 400

Smartphones in de prijsklasse van € 300 tot € 400 bieden veel waar voor je geld. Deze prijsklasse omvat zowel low-end als high-end smartphones, inclusief mogelijkheden voor flagship-processors. Het is mogelijk om nieuwe high-end smartphones te vinden die in prijs zijn verlaagd, maar ook sporadisch iPhones onder de € 400, hoewel dit niet gegarandeerd is vanwege de prijsschommelingen. Op de pagina iPhones onder de € 600 heb je de meeste kans van slagen. Als alternatief zijn er mid-range en snelle Android-mid-range toestellen beschikbaar waaruit gekozen kan worden, afhankelijk van de processor- en prijsklasse die bij je past.

Wat betreft opslag zijn 128 GB-smartphones het meest gangbaar in deze prijsklasse. Hoewel 64 GB en 256 GB opslag ook beschikbaar zijn, is de kans klein dat je deze opties tegenkomt in deze prijsklasse. Het is daarom belangrijk om voldoende opslag te kiezen die aan je behoeften voldoet.

Naast opslag is het werkgeheugen ook een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een smartphone onder de € 400. De meeste smartphones in deze prijsklasse hebben minimaal 4 GB RAM, wat voldoende is voor basistaken zoals e-mail, social media en licht gamen. Voor zwaardere taken, zoals fotobewerking of gamen, kan het raadzaam zijn om te kiezen voor een smartphone met meer RAM, bijvoorbeeld 6 GB of 8 GB. Houd er rekening mee dat hoe meer RAM een smartphone heeft, hoe beter de prestaties en multitasking mogelijkheden zullen zijn.

De smartphones in deze prijsklasse bieden veel. Als je maximaal € 400 uitgeeft is het niet gegarandeerd dat je smartphone voorzien is van 5G. 5G zorgt ervoor dat je een betere dekking en snelheid hebt.

 

4G en 5G netwerk

Intern geheugen

Werkgeheugen

Bij smartphones onder de € 400 zijn er diverse displays beschikbaar met verschillende schermformaten. Het is belangrijk om het juiste formaat te kiezen dat aan je behoeften voldoet.

In deze prijsklasse gebruiken fabrikanten voornamelijk FHD+ resolutie, wat ideaal is voor het kijken van films, spelen van games en andere taken. HD+ resolutie wordt ook gebruikt, maar dit is vooral geschikt voor kleinere displays.

Details op het display kunnen bewegen, en een standaard 60 Hz display is voldoende voor de meeste taken. Sommige smartphones in deze prijsklasse hebben echter displays met hogere verversingssnelheden van 90 Hz, 120 Hz, of zelfs 144 Hz, wat een soepelere en vloeiendere weergave oplevert.

Hoewel smartphones met HDR-displays schaars zijn onder de € 400, zijn er toch enkele modellen beschikbaar. Een HDR-display kan een hoog contrast creëren en een breed kleurenpalet bieden, wat vooral bij het kijken van HDR-content tot zijn recht komt. Smartphones zonder HDR-ondersteuning kunnen nog steeds prachtige beelden produceren, maar het verschil met HDR-content zal zichtbaar zijn.

Display resolutie

Verversingssnelheid

Een belangrijk onderdeel van een smartphone is de optische stabilisator (OIS), die onscherpe foto's voorkomt en zorgt voor betere beeldkwaliteit bij weinig licht. Met een fysieke macrolens kun je kleine objecten vastleggen die anders niet goed te zien zouden zijn met een groothoeklens. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een fysieke dieptelens, maar deze functie kan ook worden bereikt met software of een andere lens. Een andere nuttige lens voor smartphones is de ultragroothoeklens, die vaak als tweede lens wordt gebruikt om bijvoorbeeld architectuur en landschappen vast te leggen. Daarnaast is er de telelens, die zonder kwaliteitsverlies kan inzoomen. Dit komt het meest voor bij high-end smartphones met krachtige processors, maar ook sommige middenklasse smartphones hebben een telelens. Let wel op, want een telelens onder de € 400 is zeldzaam, hoewel het af en toe wel voorkomt.

OIS

Ultragroothoeklens

Macrolens

dieptelens

Telezoomlens

In deze prijsklasse mogen we ervan uitgaan dat elke smartphone snel kan opladen. Er is wel een verschil in oplaadsnelheid tussen de verschillende modellen. Hoe hoger het wattage (W), hoe sneller de smartphone kan opladen. Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met de batterijcapaciteit als het gaat om snelladen. Draadloos opladen in deze prijsklasse is schaars. Sporadisch kan er een smartphone tussen zitten die dit kan. 

 

Oplaadvermogen

Jouw selectie:
 productproducten