Samsung Galaxy Z series

De Galaxy Z series is de lijn van Samsung’s opvouwbare smartphones. In deze lijn kun je de Samsung Galaxy Z Flip en Samsung Galaxy Z Fold vinden. Z Flip zijn de compactere opvouwbare smartphones en de Z Fold zijn de grotere opvouwbare smartphones. Naast de Samsung Galaxy S series kun je gebruik maken van de Galaxy Z series als high-end smartphone.

De Samsung Z series zijn allemaal voorzien van:

 • Een high-end processor
 • 5G
 • 128 GB intern geheugen

 

 • High-end display
 • HDR display
 • 120 Hz display

 

 • Groothoeklens
 • Ultragroothoeklens
 • OIS

 

 • Snelladen
 • Draadloos opladen
 • Omgekeerd draadloos opladen

 

De belangrijkste punten om op te letten bij het kopen van een Samsung Galaxy Z smartphone.

 • Horizontaal of verticaal flippen
 • Maximale displayformaat
 • Android en beveiligingsupdates
 • Opslag 
 • telezoomlens
 • Kleur

Flip design

Fold design

Intern geheugen

Android versies

Beveiligingsupdates

Telezoomlens

Kleur

Galaxy Z series: display

In de Galaxy Z-serie ontdek je de meest recente displaytechnologieën, met name het opvouwbare design. Maar dat is niet alles; naast het opvouwbare aspect vind je ook andere innovatieve technologieën die de ervaring van het schermgebruik verrijken.

Een opvallend voorbeeld is de under-display camera. Het voordeel is een Full screen ervaring. Deze camera is slim verborgen onder het huidige scherm, waardoor je onafgebroken en met het volledige scherm kunt genieten van video's of games. Het voegt een nieuwe dimensie toe aan de kijkervaring, zonder concessies te doen aan het esthetische aspect van het display.

Display formaat
7.6 inch
6.7 inch
7.6 inch
6.7 inch
Display resolutie
QXGA+
FHD+
QXGA+
FHD+
Display 2 formaat
6.2 inch
1.9 inch
6.2 inch
1.9 inch
Display 2 resolutie
2316 x 904 pixels
260 x 512 pixels
2268 x 832 HD+
260 x 512 pixels
HDR display
HDR 10+
HDR 10+
HDR 10+
HDR 10+
Maximale standaard display helderheid
1200 nits
Maximale HDR displayhelderheid
1750 nits
Display piekhelderheid
1750 nits
1200 nits
1500 nits
1200 nits

Galaxy Z series: opvouwbaar display

De belangrijkste keuze bij het kiezen van een smartphone in de Galaxy Z series is dat je kiest voor een model uit de Galaxy Z Fold of Galaxy Z Flip series. De Z Flip modellen klap je open als een make-up doosje en de Galaxy Fold vouw je open als een boek. Beide modellen hebben zijn voordelen. 

De Galaxy Z Flip modellen zijn compact en hebben een relatief groot display wanneer opengeklapt. Even groot als een regulier smartphone scherm. Op de achterkant van het toestel zit een tweede display, ook wel Coverdisplay genoemd. Hier kun je gebruik van maken. De Galaxy Z Flip is ook wel het meest mobiele toestel uit de Z series. 

De Galaxy Fold modellen hebben dichtgeklapt, een relatief groot display waar je direct mee uit te voeten kunt. Wanneer opengeklapt kun je multitasken zoals het is bedoeld is op een groot display. 

Flip display

Fold display

Hoofddisplay resolutie

De displays zijn niet standaard wanneer ze opengevouwen zijn en dit betekent dat de resoluties ook afwijkend kunnen zijn. In het algemeen hebben de displays meer pixels dan bij een FHD display. Dit is een lagere resolutie dan bij een QHD+ en 4K display, maar het is nog steeds een hoge resolutie.

 

Display formaat

De Galaxy Fold’s bieden de grootste displays op de markt aan, dit wanneer de smartphones zijn opengevouwen. Het voordeel is dat als je de Galaxy Fold smartphones dichtvouwt dat je het toestel een stuk handzamer is. Alsnog blijft het een redelijk apparaat. 

De Galaxy Flip’s smartphones zijn opengevouwen wat we kunnen verwachten van een Samsung smartphone. Dichtgevouwen zijn de smartphones zeer klein. Dichtgevouwen zijn ze ook ideaal om je broekzak of tas te dragen.

Display formaat (hoofddisplay)

Display verversingssnelheid 

De innovatie in de Galaxy Z-serie gaat veel verder dan simpelweg het opvouwen van het display. Het hoofddisplay behoudt een indrukwekkende minimale verversingssnelheid van 120 Hz met de actuele modellen. Dit betekent dat gebruikers kunnen genieten van een ongekend soepele en responsieve ervaring.

HDR 

In de Galaxy Z series zijn de smartphones ook voorzien van HDR displays.Dit maakt de smartphone ideaal voor het kijken van HDR video content en gamen.

HDR

Coverdisplay

De Samsung Galazy Z telefoons zijn ook voorzien van een tweede coverdisplay. Bij de Galaxy Fold modellen is dit uiteraard groter dan bij de Galaxy Flip modellen. 

De Galaxy Fold hebben een volwaardiger display in verhouding tot de Galaxy Flip modellen. Dit omdat de displays groter zijn. 

Nits

In de Samsung Galaxy Z series zijn de smartphones ook voorzien van heldere displays. Dit is ideaal voor in het gebruik met veel licht, denk aan in de zon, of felle verlichting. De displayhelderheid kan ook meteen een verschil zijn tussen nieuwe en oudere Samsung Galaxy Z modellen.

 

Nits

Samsung Galaxy Z series: de prestaties

Samsung Galaxy Z series hebben allemaal hoge prestaties. Belangrijke punten om op te vergelijken zijn: een nieuwe processor, werkgeheugen, intern geheugen en Android en beveiligingsupdates.

Processor
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
Qualcomm Snapdragon 888 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G
Intern geheugen
256 GB
256 GB
256 GB
128 GB
Werkgeheugen
12 GB RAM
8 GB RAM
12 GB RAM
8 GB RAM
Netwerk
4G, 5G
4G, 5G
4G, 5G
4G, 5G
Simkaart type
eSIM, Nano SIM
eSIM, Nano SIM
eSIM, Nano SIM
eSIM, Nano SIM
Simkaart samenstelling
Dual SIM
Dual SIM
Dual SIM
Dual SIM
Wi-Fi
Wi-Fi 6E, Wi-Fi 6, Wi-Fi 5, Wi-Fi 4
Wi-Fi 6, Wi-Fi 5, Wi-Fi 4
Wi-Fi 6, Wi-Fi 5, Wi-Fi 4
Wi-Fi 6, Wi-Fi 5, Wi-Fi 4
Bluetooth
5.3
5.1
5.2
5.1
Android versies
Android 13, Android 14, Android 15, Android 16, Android 17
Android 13, Android 14, Android 15, Android 16, Android 17
Android 11, Android 12, Android 13, Android 14
Android 11, Android 12, Android 13, Android 14
Beveiligingsupdates tot minimaal
2028
2028
2025
2025

Processor

De recentste modellen uit de Galaxy Z series hebben een high-end processor. De krachtige processoren kunnen de zwaarste taken aan. 

Naast veel kracht, kun je ook veel tegelijkertijd doen met een Galaxy Z smartphone. Denk aan meerdere apps op de achtergrond aan hebben staan, of werken met split screen of beide. Smartphones met een nieuwere processor zorgen ook voor meer rekenkracht, dit kun je terugzien bij de prestaties, videokwaliteit en beeld verwerken.  

 

Selecteer de processor

Intern geheugen

Bij de aanschaf van een Galaxy Z smartphone zorg dat je voldoende intern geheugen kiest. De modellen ondersteunen geen geheugenkaarten. Het maximaal haalbare voor de Galaxy Z smartphones is het 5G netwerk. Daarnaast ondersteunen alle Galaxy Z modellen Samsung Dex.

Kies voldoende intern geheugen

Werkgeheugen

De Galaxy Z Fold steekt er krachtig bovenuit, vooral in vergelijking met de Galaxy Flip. Met meer werkgeheugen biedt de Fold een soepelere ervaring, wat perfect is voor intensief multitasken op het grote display. Bovendien, als het om grootte gaat, is de Fold het grotere broertje, waardoor je nog meer schermruimte hebt voor al je taken en entertainment. Met de Galaxy Fold heb je meer mogelijkheden om taken voor elkaar te krijgen dan op een Galaxy Flip.

Werkgeheugen

Android updates

Ook voor de Samsung Galaxy Z series is het duidelijk hoelang er Android updates worden geleverd. Samsung heeft een helder updatebeleid waardoor je makkelijk kan inzien hoeveel updates je toestel nog krijgt. Ieder jaar staat een nieuwe Android versie gepland. In 2025 staat Android 16 gepland. Met deze gegevens is het ook makkelijker om een keuze te maken als je op zoek bent naar een Samsung Galaxy Z voor de lange termijn. 

Android versies

Beveiligingsupdates

Naast de toegevoegde functionaliteiten van nieuwe Android-versies is het van essentieel belang om je Samsung Galaxy regelmatig bij te werken. Hierdoor ben je niet alleen verzekerd van de nieuwste features, maar wordt ook de beveiliging van je toestel op peil gehouden. Door regelmatige updates te installeren, ontvang je de nieuwste beveiligingspatches, waardoor je smartphone beschermd blijft tegen potentiële bedreigingen. Het is dus niet alleen een kwestie van functionaliteit, maar ook van veiligheid

Beveiligingsupdates

Samsung Galaxy Z series: de camera

Met de Galaxy Z smartphones leg je beelden met kwaliteit vast. Alle modellen zijn voorzien van een groothoeklens en ultragroothoeklens, OIS op de achterkant. Een of meerdere selfiecamera's vinden we op de voorkant. 

Groothoeklens resolutie
50 megapixel
12 megapixel
12 megapixel
12 megapixel
Ultragroothoeklens resolutie
12 megapixel
12 megapixel
12 megapixel
12 megapixel
Telezoomlens resolutie
10 megapixel
12 megapixel
OIS achtercamera
Maximale videoresolutie achtercamera
8K
4K
4K
4K
FPS achtercamera
30
60
60
60
Groothoeklens resolutie (voorcamera)
12 +4 megapixel
10 megapixel
10 +4 megapixel
10 megapixel

Telezoomlens

De telezoomlens is niet op ieder Galaxy Z model beschikbaar. Met deze lens kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Je hebt dan meer optische zoom, vervolgens ga je over naar digitale zoom. Dan wordt de kwaliteits iets minder. Smartphones met een telezoomlens vallen ook meteen in de categorie beste camera's. Dit omdat je bij het zoomen langer de kwaliteit kan garanderen van het beeldmateriaal. 

Ultragroothoeklens 

Alle Galaxy Z smartphones hebben een ultragroothoeklens. Perfect om architectuur- en/of landschappen mee vast te leggen. 

OIS

De telefoons uit de Galaxy Z-series heeft een OIS ingebouwd in al haar smartphones, zodat je altijd scherpe foto's kunt maken, zelfs bij weinig licht.

 

Videocamera

Alle smartphones in de Galaxy Z series kunnen filmen in een hoge resolutie. De smartphones kunnen minimaal filmen in 4K resolutie tot wel 8K. Wil je de allerhoogste videokwaliteit dan is 8K aanbevolen. 

Videoresolutie

Voorcamera

Alle Galaxy Z modellen hebben een voorcamera. Binnen deze series hebben de recente Galaxy Fold modellen 2 selfiecamera’s omdat er een selfiecamera aan de voorkant zit wanneer het toestel dichtgeklapt is en een ander camera komt tevoorschijn wanneer het wordt opgengeklapt. 

Sinds de Fold 3 worden de Samsung Galaxy Fold’s geleverd met een under-display camera. Deze camera zit onder het display van het opengevouwen toestel en zorgt ervoor dat het display niet onderbroken wordt met een notch of gaatje. Je kunt genieten van een volledig scherm.

Achtercamera gebruiken als voorcamera

Aangezien je de smartphones kunt opvouwen smartphones kunnen ze ook posities aannemen waar ze kunnen staan. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de coverdisplay van de smartphones zodat je jezelf kunt zien. Dit betekent dat de achtercamera ook prima is om te gebruiken als voorcamera. 

Samsung Galaxy Z series: de batterij

In de Samsung Galaxy Z series worden ook de nieuwste batterijtechnologieën gebruikt. Van snelladen, draadloos opladen tot Wireless PowerShare.

Batterij grootte
4400 mAh
3300 mAh
4400 mAh
3300 mAh
Snelladen
Oplaadvermogen
25 w
15 w
25 w
15 w
Draadloos opladen
Draadloos opladen vermogen
15 w
10 w
10 w
10 w
Omgekeerd draadloos opladen

Snelladen

De Galaxy Z smartphones kunnen allemaal snelladen. Met weinig tijd kun je dus vrij snel een redelijk percentage van de batterij opladen. Meer wattage (W) betekend dat de batterij sneller opgeladen kan worden. De batterijcapaciteit speelt een belangrijke rol hierbij. Een grote batterij heeft namelijk meer energie nodig dus het opladen duurt ook langer.

Draadloos opladen

In de Galaxy Z series ondersteunen de modellen ook draadloos opladen. Hiermee kun je de batterij opladen zonder kabel in het toestel te steken.

Wireless PowerShare

Daarnaast kunnen de smartphones ook Wireless PowerShare ondersteunen. Met Wireless PowerShare kun je dus andere devices die draadloos opladen ondersteunen. Denk aan je draadloze oordopjes, andere smartphones of je smartwatch. Je deelt de batterijcapaciteit van de Galaxy Z.

Design

Hier kun je de afmetingen van de Galaxy Z smartphones vergelijken, de IP certificeringen vergelijken, en een kleur kiezen.

IP en ATM rating
IPX8
IPX8
IPX8
IPX8
Display formaat
7.6 inch
6.7 inch
7.6 inch
6.7 inch
Display 2 formaat
6.2 inch
1.9 inch
6.2 inch
1.9 inch
Display bescherming
Corning Gorilla Glass Victus 2
Corning Gorilla Glass Victus
Corning Gorilla Glass Victus
Corning Gorilla Glass Victus
Lengte
154.9 mm
166 mm
158.2 mm
166 mm
Breedte
129.9 mm
72.2 mm
128.1 mm
72.2 mm
Hoogte
6.1 mm
6.9 mm
6.4 mm
6.9 mm
Gewicht
253 gram
183 gram
271 gram
183 gram
Lengte (dichtgevouwen)
154.9
84.9
158.2
86.4
Breedte (dichtgevouwen)
67.1 mm
71.9 mm
67.1 mm
72.2 mm
Hoogte (dichtgevouwen)
13.4 mm
17.1 mm
16 mm
17.1 mm

IP certificering

De Galaxy Z smartphones zijn voorzien van een IPX8 certificering. Hiermee zijn de smartphones spatwaterdicht. Tot 1.5m kun je het toestel onder water houden. Hiermee wordt schoon water bedoelt dus niet water dat het toestel kan aantasten. De Galaxy toestellen met een IPX8 certificering zijn niet stofdicht.

IP rating

Display bescherming

Bij high-end smartphones hoort ook een geavanceerde display bescherming. Dit is aangebracht om krassen en barsten te verminderen. 

Display bescherming

Afmetingen en gewicht

Hier kun je alle afmetingen van de Galaxy Z series vergelijken. Daarnaast kun je ook de telefoons vergelijken op gewicht. Aangezien de Z series gekenmerkt wordt door de Galaxy Z Flip en Galaxy Z Fold smartphones zijn de afmetingen echt divers. De afmetingen zijn dubbel, in de eerste instantie voor opengeklapte toestellen maar ook voor als de toestellen dichtgeklapt zijn.

Maak gebruik van de sliders en buttons om een keuze te maken. 

Lengte

Breedte

Hoogte

Gewicht

Kleur

Jouw selectie:
 productproducten