Samsung Galaxy Z series

Samsung Galaxy Z series

Wat zijn de Samsung Galaxy Z series

De Galaxy Z Flip series is de lijn van Samsung’s opvouwbare smartphones. In deze lijn kun je de Samsung Galaxy Z Flip en Samsung Galaxy Z Fold vinden. Z Flip zijn de compactere opvouwbare smartphones en de Z Fold zijn de grotere opvouwbare smartphones. Naast de Galaxy S series kun je gebruik maken van de Galaxy Z series als high-end smartphone.

De belangrijkste punten om op te letten bij het kopen van een Samsung Galaxy Z smartphone.

  • Horizontaal of verticaal flippen

  • Maximale displayformaat

  • Opslag 

  • Camera

  • Kleur

Samsung Galaxy Z: display specificaties

Display formaat
6.7 inch
7.6 inch
7.6 inch
6.7 inch
Display resolutie
FHD+
QXGA+
QXGA+
FHD+
Display 2 formaat
1.9 inch
6.2 inch
6.2 inch
1.9 inch
Display 2 resolutie
260 x 512 pixels
2260 x 816 HD+
2268 x 832 HD+
260 x 512 pixels

Galaxy Z series: opvouwbaar display

De belangrijkste keuze bij het kiezen van een smartphone in de Galaxy Z series is dat je kiest voor een model uit de Galaxy Z Fold of Galaxy Z Flip series. De Z Flip modellen klap je open als een make-up doosje en de Galaxy Fold vouw je open als een boek. Beide modellen hebben zijn voordelen. 

De Galaxy Z Flip modellen zijn compact en hebben een relatief groot display wanneer opengeklapt. Even groot als een regulier smartphone scherm. Op de achterkant van het toestel zit een tweede display, ook wel Coverdisplay genoemd. Hier kun je gebruik van maken. De Galaxy Z Flip is ook wel het meest mobiele toestel uit de Z series. 

De Galaxy Fold modellen hebben dichtgeklapt, een relatief groot display waar je direct mee uit te voeten kunt. Wanneer opengeklapt kun je multitasken zoals het is bedoeld is op een groot display. 

Samsung Galaxy Z: prestatie specificaties

Processor
Qualcomm Snapdragon 888 5G
Samsung Exynos 990
Qualcomm Snapdragon 888 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G
Intern geheugen
128 GB
256 GB
256 GB
128 GB
Werkgeheugen
8 GB RAM
12 GB RAM
12 GB RAM
8 GB RAM
Netwerk
4G, 5G
4G, 5G
4G, 5G
4G, 5G

Samsung Galaxy Z: de processor

De recentste modellen uit de Galaxy Z series hebben een high-end processor. De krachtige processoren kunnen de zwaarste taken aan. 

Naast veel kracht, kun je ook veel tegelijkertijd doen met een Galaxy Z smartphone. Denk aan meerdere apps op de achtergrond aan hebben staan, of werken met split screen of beide. Het werkgeheugen speelt hierbij een belangrijke rol. In principe worden de Galaxy Z series met veel werkgeheugen geleverd. Als je echt een multitasker bent kies dan meer dan het minimaal werkgeheugen. Je kunt dan ook de conclusie trekken welk model het best bij je past. Door te kijken naar het aantal GB kun je de conclusie trekken welk model het beste werkt om te multitasken.

 

Kies voldoende intern geheugen

Selecteer de processor

Samsung Galaxy Z: intern geheugen, 5G en Samsung Dex

Bij de aanschaf van een Galaxy Z smartphone zorg dat je voldoende intern geheugen kiest. De modellen ondersteunen geen geheugenkaarten.

Het maximaal haalbare voor de Galaxy Z smartphones is het 5G netwerk. Daarnaast ondersteunen alle Galaxy Z modellen Samsung Dex.

Kies voldoende werkgeheugen

Samsung Galaxy Z: Android en beveiligingsupdates

Beveiligingsupdates tot minimaal
2027
2024
2025
2025
Android versies
Android 12, Android 13, Android 14, Android 15, Android 16
Android 10, Android 11, Android 12
Android 11, Android 12, Android 13, Android 14
Android 11, Android 12, Android 13, Android 14

Samsung Galaxy Z series: updates

Ook voor de Samsung Galaxy Z series is het duidelijk hoelang er Android updates worden geleverd en hoe lang er beveiligingsupdates zijn. Dit maakt het ook makkelijker om een keuze te maken als je opzoek bent naar een Samsung Galaxy Z voor de lange termijn. 

Samsung Galaxy Z: achtercamera specificaties

Samsung Galaxy Z: de camera opstelling

Met de Galaxy Z smartphones leg je beelden met kwaliteit vast. Alle modellen zijn voorzien van een groothoeklens en ultragroothoeklens op de achterkant. Perfect om algemene-, architectuur- en/of landschappen vast te leggen. De telezoomlens is niet op ieder Galaxy Z model beschikbaar. Met deze lens kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Wel hebben alle Galaxy Z smartphones een selfiecamera op de voorkant. Afhankelijk van het model zijn er mogelijk wel twee selfiecamera’s en daarnaast kun je bijvoorbeeld ook selfies maken met de achtercamera lenzen door het Galaxy Z model in een bepaalde positie te plaatsen.

Nog een pluspunt is dat de camera’s voorzien zijn van een OIS (optical image stabilsation). Hiermee zorg je ervoor dat de impact van beweging geminimaliseerd wordt. Maar ook dat fotograferen en filmen bij weinig licht verbeterd. 

Daarnaast kunnen de Galaxy's filmen in hoge resolutie.

Samsung Galaxy Z: de specificaties van de batterij

Snelladen
Oplaadvermogen
15 w
25 w
25 w
15 w
Batterij capaciteit
3300 mAh
4500 mAh
4400 mAh
3300 mAh
Reverse wireless charging

Samsung Galaxy Z: de batterijmogelijkheden

De Galaxy Z smartphones kunnen allemaal snelladen. Met weinig tijd kun je dus vrij snel een redelijk percentage van de batterij opladen. Meer wattage (W) betekend dat de batterij sneller opgeladen kan worden. De batterijcapaciteit speelt een belangrijke rol hierbij. Een grote batterij heeft namelijk meer energie nodig dus het opladen duurt ook langer. 

In de Galaxy Z series ondersteunen de modellen ook draadloos opladen. Hiermee kun je de batterij opladen zonder kabel in het toestel te steken. Daarnaast kunnen de smartphones ook Wireless PowerShare ondersteunen. Met Wireless PowerShare kun je dus andere devices die draadloos opladen ondersteunen. Je deelt de batterijcapaciteit van de Galaxy Z. 

Samsung Galaxy Z ip certificeringen

De Galaxy Z smartphones zijn voorzien van een IPX8 certificering. Hiermee zijn de smartphones spatwaterdicht. Tot 1.5m kun je het toestel onder water houden. Hiermee wordt schoon water bedoelt dus niet water dat het toestel kan aantasten. De Galaxy toestellen met een IPX8 certificering zijn niet stofdicht.

Jouw selectie:
 productproducten