Gaat HMD Nokia volledig vervangen?

Gaat HMD Nokia volledig vervangen?

21-05-2024 | 11:00

Nokia is een naam die bij velen een belletje doet rinkelen. Ze hebben een erfenis opgebouwd die teruggaat tot de tijd van de legendarische 'brick' telefoons, zoals de onvergetelijke Nokia 3310. Hoewel hun aanwezigheid in de smartphonemarkt de afgelopen jaren wat wisselvallig is geweest, heeft Nokia altijd een reputatie gehad van duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Hoewel HMD (Human Global Devices) nu de naam Nokia draagt ​​voor mobiele telefoons, bestaat het oorspronkelijke Nokia-bedrijf nog steeds. Nokia richt zich nu op o.a. op netwerk- en communicatietechnologieën voor bedrijven.

De communicatie van HMD Global suggereert soms dat de HMD-smartphones de opvolgers worden van de klassieke Nokia-telefoons. 

De eerste HMD smartphones zijn al aangekondigd. HMD Pulse, HMD Pulse+ en HMD Pulse Pro. Daarnaast zijn Nokia smartphones nog steeds in de verkoop. 

Een opmerkelijk feitje is dat er een Nokia XR21 op de markt was gekomen. Er is ook een HMD variant van dit toestel. Het enige directe verschil is de Android versie waarmee het geleverd wordt. Kan dit betekenen dat de HMD daadwerkelijk alle Nokia smartphones overneemt. Dus ook iconische modellen zoals 3310 en 3210. Het is afwachten wat de toekomst brengt. 

Recente posts