Qualcomm kondigt de nieuwe Snapdragon 7 Gen 3 aan

Qualcomm kondigt de nieuwe Snapdragon 7 Gen 3 aan

19-11-2023 | 09:00

17 november 2023 presenteert Qualcomm de nieuwe Snapdragon 7 Gen 3.

Deze middenklasse processor is zeker een interessante speler in het veld. Het valt op door zijn indrukwekkende snelheid, die de standaard middenklasse modellen overtreft, maar nog steeds net onder het high-end segment blijft. Het is een snelle middenklasse processor. Laten we zeggen de processorklasse is 4 van de vijf sterren.

In 2024 zullen waarschijnlijk tal van apparaten deze krachtige processor integreren. Merken als Samsung, Xiaomi, Motorola, Oppo en OnePlus hebben hun oog al op de Nederlandse markt gericht. Hoewel ook andere merken mogelijk interesse tonen, is het belangrijk op te merken dat niet alle merken met deze processor beschikbaar zullen zijn in Nederland.

Wat betreft specificaties streeft de chip naar 50% betere GPU-prestaties ten opzichte van zijn voorganger. Daarnaast kan hij bogen op een hogere CPU-kloksnelheid en maar liefst 60% meer AI-gerelateerde rekenkracht per watt. Deze verbeteringen zijn in vergelijking met de voorganger, de Snapdragon 7 Gen 1. Het lijkt erop dat deze nieuwe generatie aanzienlijke vooruitgang boekt in prestaties, maar het echte effect op de markt moet nog blijken. Het wordt interessant om te zien hoe deze ontwikkeling zich zal vertalen naar daadwerkelijke gebruikerservaringen en acceptatie op de markt.

Recente posts