Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 smartphones

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 smartphones

16-11-2022 | 10:00

Snapdragon 8 Gen 2 release date

De Snapdragon 8 Gen 2, onthuld op 15 november 2022, een groot gedeelte van de smartphone fabrikanten die hun high-end smartphones op Android hebben draaien hebben gekozen voor deze chip in 2023.

De snelste Snapdragon voor 2023

Wat is de Snapdragon 8 Gen 2? Het heeft de ambitie om de snelste Snapdragon processor van 2023 te zijn. Het is een high-end processor die de zwaarste taken aan kan. 

De veelzijdigheid van deze processor is opmerkelijk. Of het nu gaat om soepel schakelen tussen applicaties of het aanpakken van zware taken, de Snapdragon 8 Gen 2 lijkt zich goed te lenen voor diverse mobiele uitdagingen. Dit wordt nog versterkt door de keuze van verschillende toonaangevende merken in de Benelux, waaronder Samsung, Sony en One Plus, om deze chip te integreren in hun high-end smartphones.

Het feit dat de opvolger al is aangekondigd, geeft aan dat er een voortdurende inspanning is om de grenzen van technologische prestaties te verleggen. In 2024 verwachten we pas de eerste smartphones met de nieuwe Snapdragon 8 Gen 3 processor in de Benelux. 

Snapdragon 8 Gen 2 verbeterpunten

De Snapdragon 8 Gen 2 toont zich als een ware krachtpatser door maar liefst 25% sneller te zijn dan zijn voorganger. Deze toename in snelheid belooft een vloeiendere en responsievere gebruikerservaring, wat vooral merkbaar zal zijn bij multitasking en veeleisende applicaties.

Naast de verbeterde snelheid is de Snapdragon 8 Gen 2 ook een stuk efficiënter. Met een indrukwekkende energiezuinigheid van 40% ten opzichte van de Gen 1, draagt deze chip bij aan een langere levensduur van de batterij en een duurzamere mobiele ervaring.

 

Jouw selectie:
 productproducten

Recente posts