Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 release

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 release

09-11-2023 | 09:00

Snapdragon 8 Gen 3 release datum

Op 9 november 2023 onthudelde  Qualcomm de Snapdragon 8 Gen 3 processor. Deze beestachtige processor betreedt het toneel als een high-end krachtpatser en neemt het stokje over van de in 2022 geïntroduceerde Snapdragon Gen 2.

Wat maakt deze chip zo speciaal? Nou, het is de crème de la crème van Qualcomm's Snapdragon-reeks voor 2024. Toch moeten we eerlijk zijn, voor de gemiddelde Nederlander zal het in 2023 een beetje zoeken zijn naar smartphones die deze krachtpatser aan boord hebben. Toestellen met deze processor worden pas in 2024 verwacht voor de Nederlandse markt. Op deze pagina worden alle toestellen toegevoegd die de processor gebruiken.

Verbeterpunten

Nu, laten we het hebben over de verbeteringen. De Snapdragon 8 Gen 3 is niet zomaar een update; het is een regelrechte gamechanger. Met een snelheidsboost van 30% gaat alles als een speer. En laten we het hebben over zuinigheid – deze processor is 20% zuiniger als het gaat om energiegebruik. Dat betekent dat je langer kunt genieten van je favoriete apps en games zonder je zorgen te maken over die vervelende lege batterij.

Maar wacht, er is meer! De nieuwe Snapdragon is ook nog eens 25% sneller. Ja, je leest het goed, 25%! Dus of je nu een fanatieke gamer bent of gewoon iemand die houdt van een soepel draaiende smartphone, de Snapdragon 8 Gen 3 laat je niet in de steek.

 

Recente posts