De juiste smartphone voor jouw reis

De juiste smartphone voor jouw reis

01-01-2022 | 00:00

Als je voor een periode op reis gaat binnen Europa, Afrika, Azie of Noord en Zuid Amerika of gecombineerd en je wilt een nieuwe smartphone voor de reis volg dan de volgende tips op.

Er is een voorselectie gemaakt en daarnaast kun je nog verder filteren. Door de filters van de filters doen niet alle smartphones mee. Als je handmatig wilt kiezen, dat kan in de vergelijker. Je kunt alle punten gebruiken die relevant zijn voor jouw situatie uit dit artikel.

Alle kracht om de taken tijdens jouw reis voor elkaar te krijgen

Prestaties om taken voor elkaar te krijgen

Prestaties om taken voor elkaar te krijgen

De smartphone is een handige tool om dingen voor elkaar te krijgen in het dagelijks leven. Dit betekend dus ook tijdens jouw reis.Het belangrijkste onderdeel van de prestaties komt van de processor. Geef aan wat voor processor klasse je het liefst gebruikt.

Processorklasse

Alles wat je vastlegt tijdens je reis sla je op

Opslag hebben we gekozen voor minimaal 128 GB. Als je op reis gaat, je maakt foto’s, video's en installeert wat apps en je zet informatie over dan kan het snel vol zitten. Als je wilt weten hoeveel intern geheugen je nodig hebt raadpleeg dit artikel.

Kies het intern geheugen

Gebruik lokale netwerken (met 5G)

Alle toestellen hebben een dual-sim functie. Je kunt hier door gebruikmaken van twee simkaarten. Bijvoorbeeld van een Nederlandse en een lokale simkaart. Ook ondersteunen alle smartphones 5G in deze selectie. Wel zo fijn om van snelle verbindingen gebruik van te maken waar mogelijk.

Je kunt als optie ook aangeven dat je gebruik wilt maken van een eSIM. Dan hoef je geen simkaarten te wisselen en kun je gebruik maken van het lokaal netwerk. 

eSIM

Snelladen om tijd te besparen

Als je aan het reizen bent en je batterij is leeg dan heb je geen zin om drie uur te wachten op een volle batterij. Met deze reden zijn alle smartphones in deze selectie voorzien van snelladen.

Je kunt hieronder ook het snellaad vermogen aangeven. Meer vermogen betekent ook sneller opgeladen.

Snellaad vermogen

De ideale camera voor op reis

Vastleggen van landschappen

Alle smartphones in deze selectie zijn voorzien van een ultragroothoeklens. Dit zodat je landschapsfoto's kunt maken en alle mooie architectuur kunt vastleggen.

Bergen

Voorkom trillerige beelden

Ook zijn alle foto’s voorzien van een OIS (optische stabilisator). Met een OIS voorkom je foto’s die er bewogen uitzien. Het zou zonde zijn als je op reis bent en het maken van foto’s mislukt.

Inzoomen zonder kwaliteitsverlies

Het is ook te adviseren om een telezoomlens te kiezen. Hiermee kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies.

Bestendigheid van de behuizing

Ten alle tijden kan het regenen of, er komt simpelweg vocht op je smartphone. Met deze reden kun je ook kiezen voor een smartphone met een IP67. Het toestel is getest om 1m diep 30 minuten lang onder water te blijven. De IP68 certificering houdt in dat het toestel 1.5m diep 30 minuten lang onder water kan blijven. Dit is getest in schoon water. Daarnaast zijn de toestellen stofdicht.

Een rugged smartphone kan tegen een stootje. Deze smartphones worden gebruikt in de industrie maar ook outdoor reizen. Meer over rugged smartphones kun je hier vinden.

IP Rating

Kies het type display die bij je past

Reizen met het juiste formaat smartphone

Een leidende factor van het formaat van de smartphone is het display. Hoe groter het display hoe groter de smartphone. Een een voordeel door te reizen met een smartphone met een groot display is dat je veel ziet op het scherm. Van kaarten, e-mails, en al datgene dat je moet plannen van het inchecken tot bellen. Ook het schrijven van gaat iets makkelijker dan smartphones met een klein scherm. Smartphones met een klein scherm berg je daarentegen makkelijk op. Kies hieronder het display formaat dat bij je past. Uiteraard kun je vanuit de selectie die je maakt in dit artikel op de mm een smartphone kiezen als je gaat naar de vergelijker. Zie knop beneden.

Display formaat

De resolutie die prima is tijdens je reis

In principe kun je met iedere smartphone hetzelfde doen tijdens jouw reis. Bij het kiezen van een display dat bij je past kies dan ook een passende resolutie. Als je wilt genieten van een mooi display kies dan minimaal een de FHD+ resolutie. HD+ is vrij standaard, maar opzich prima. Meer informatie over resoluties vind je hier.

Kies jouw display resolutie

Display bescherming

Tijdens het reizen kan de smartphone vallen, stoten aangetikt worden. Om krassen en barsten te voorkomen zijn sommige modellen ook voorzien van een laag Gorilla Glass. Meer informatie over de Gorilla Glass versies kunnen hier gevonden worden. 

Display bescherming

Merk kiezen

Kies het merk dat bij je past

Jouw selectie:
 productproducten

Recente posts