Fairphone 5  256 GB Mat Zwart

FairphoneFairphone 5 256 GB Mat Zwart

Vanaf € 699,00
Aantal Gb
256

Omschrijving

Voordelen

  • 5 jaar garantie
  • 5 Android updates
  • 8 jaar software updates (tot 2031)
  • Toestel kun je zelf repareren
  • Verwisselbare onderdelen

Fairphone 5: duurzaam design

De Fairphone 5 is een indrukwekkend staaltje van duurzaam en innovatief design, met als kernprincipes een sterke nadruk op eerlijkheid, circulariteit en zelfreparatie.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Fairphone 5 is het gebruik van meer dan 70% eerlijke of gerecyclede materialen in zijn constructie. Dit is een geweldige stap in de richting van het verminderen van de afhankelijkheid van schaarse natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van de ecologische voetafdruk van de productie. Dit ontwerp benadrukt het belang van verantwoorde materiaalkeuze en toont aan dat het mogelijk is om hoogwaardige technologie te creëren zonder compromissen te sluiten op het gebied van duurzaamheid.

Een ander opmerkelijk aspect van de Fairphone 5 is het concept van zelfreparatie. Het modulaire ontwerp van de smartphone maakt het mogelijk om verschillende componenten gemakkelijk te vervangen, waardoor gebruikers hun eigen reparaties kunnen uitvoeren zonder dat daarvoor specialistische kennis of gereedschap nodig is. Dit bevordert een langer gebruik van het apparaat en vermindert de behoefte aan frequente upgrades, wat weer bijdraagt aan het verminderen van elektronisch afval.

Wat betreft de robuustheid van het apparaat, is de Fairphone 5 gecertificeerd volgens de IP55-norm. Dit betekent dat het bestand is tegen stof en waterstralen, waardoor het beter bestand is tegen dagelijkse omstandigheden en een betrouwbare partner is, zelfs in uitdagende omgevingen.

De smartphone is verkrijgbaar in verschillende aantrekkelijke kleuropties, waaronder Matte Black, Sky Blue en Transparent Edition. 

Fairphone 5: prestaties

De processor, Android en beveiligingsupdates

De Fairphone 5 wordt aangedreven door de Qualcomm® QCM6490-processor. Dit is een snelle middenklasse procesor die krachtig genoeg is om het toestel te voorzien van 5 Android updates. Het toestel wordt geleverd met Android 13, Android tot Android 18 kun je het updaten.  Daarnaast blijft het toestel ondersteund op veiligheid tot 2031. 

Intern, werk en extern geheugen

De Fairphone 5 is uitgerust met een 8 GB RAM en 256 GB interne opslag. Dit garandeert niet alleen snelle en vlotte prestaties bij het uitvoeren van apps en taken, maar biedt ook voldoende ruimte om foto's, video's en andere bestanden op te slaan. Als dat nog niet genoeg is, biedt het apparaat ook de mogelijkheid om de opslagruimte uit te breiden met behulp van een micro-SD-kaart tot wel 2 TB.

Naast deze indrukwekkende specificaties biedt de Fairphone 5 ook eSIM-functionaliteit. Dit stelt gebruikers in staat om hun apparaat gemakkelijk te verbinden met mobiele netwerken zonder fysieke simkaarten. 

5 jaar garantie op de hardware

Last but not least, de Fairphone 5 wordt geleverd met een royale garantie van 5 jaar. Dit getuigt van het vertrouwen dat het bedrijf heeft in de duurzaamheid en betrouwbaarheid van hun product. Het biedt gebruikers gemoedsrust, wetende dat ze gedurende een lange periode kunnen rekenen op de prestaties en ondersteuning van hun Fairphone 5.

Fairphone 5: het display

6.46 oled display

Het 6.46-inch oled display van de Fairphone 5 is ontworpen om heldere, levendige beelden te leveren met een uitstekend contrast en rijke kleuren. OLED-technologie staat bekend om zijn vermogen om individuele pixels volledig uit te schakelen, wat resulteert in diepere zwarttinten en een betere energie-efficiëntie. 

Display bescherming van Gorilla Glass

Om het display extra duurzaamheid en krasbestendigheid te geven, is het uitgerust met Corning Gorilla Glass. Dit hoogwaardige glas biedt bescherming tegen alledaagse stoten, krassen en vallen, waardoor het scherm er langer als nieuw blijft uitzien en de levensduur van het apparaat wordt verlengd.

90 Hz display 

Een ander hoogtepunt van het display is de verversingssnelheid van 90 Hz. Dit zorgt voor soepelere bewegingen en animaties op het scherm, waardoor de algehele gebruikerservaring vloeiender en responsiever aanvoelt. Deze eigenschap is vooral merkbaar tijdens het scrollen door webpagina's, het spelen van games en het navigeren door de interface.

Stereo speakers

Het geluid wordt ook niet vergeten met de Fairphone 5, want het display is voorzien van stereoluidsprekers. Deze luidsprekers leveren een krachtig en meeslepend geluid, wat een waardevolle toevoeging is voor het bekijken van video's, het luisteren naar muziek of het voeren van handsfree gesprekken.

Fairphone 5: de batterij

Duuzaamheid en gebruiksgemak

De batterij en oplaadfuncties van de Fairphone 5 zijn doordacht ontworpen om gebruikers een langdurige en efficiënte energievoorziening te bieden, terwijl tegelijkertijd aandacht wordt besteed aan duurzaamheid en gebruiksgemak.

Snelladen

Met een capaciteit van 4200 mAh biedt de batterij van de Fairphone 5 voldoende vermogen om de dagelijkse eisen van moderne smartphonegebruikers aan te kunnen.

De snellaadfunctie van 30 W is een opvallend kenmerk van de Fairphone 5. Met deze technologie kun je de batterij in een korte tijd aanzienlijk opladen. Het opladen van 50% van de batterij in slechts 20 minuten is een indrukwekkende prestatie, wat handig is voor gebruikers die onderweg zijn en snel wat extra vermogen nodig hebben. 

Geen draadloos opladen wel batterij verwisselen

Hoewel draadloos opladen geen optie is voor de Fairphone 5, wordt dit gecompenseerd door de focus op andere duurzaamheidsaspecten, zoals het vervangbaar maken van de batterij. Het vermogen om de batterij te vervangen is een belangrijk onderdeel van het duurzame ethos van Fairphone, omdat het bijdraagt aan de verlenging van de levensduur van het apparaat en het verminderen van elektronisch afval. 

Fairphone 5: de camera 

Triple 50 megapixel setup

De Fairphone 5 is uitgerust met een geavanceerde 50 megapixel triple-cameraconfiguratie: de achterkant bestaat uit een 50-megapixel hoofdcamera, en een 50 megapixel ultra-groothoekcamera. De selfiecamera is ook voorzien van een 50 megapixel camera.

4K video kwaliteit aan de voor- en achtercamera

Met de mogelijkheid om in 4K-resolutie met 30 frames per seconde aan beide zijden op te nemen, biedt de Fairphone 5 een indrukwekkende videokwaliteit. Dit maakt het mogelijk om zowel hoogwaardige selfies als vlogs met uitstekende details en helderheid vast te leggen. Of je nu je avonturen wilt documenteren of gewoon je creatieve visie wilt uiten, deze camera's bieden de tools om dat te doen.

Een OIS en EIS om trillerig beeld te voorkomen

Om ervoor te zorgen dat je beelden altijd scherp en stabiel zijn, is de achtercamera uitgerust met zowel optische als elektronische beeldstabilisatie. Dit minimaliseert trillingen en bewegingen tijdens het fotograferen en opnemen, wat resulteert in scherpere en duidelijkere resultaten, zelfs bij weinig licht of in bewegende omstandigheden.

8x zoom

Bovendien biedt de Fairphone 5 tot 8x digitale zoom, waardoor je dichterbij kunt komen zonder in te boeten aan beeldkwaliteit. Hoewel optische zoom superieur is, geeft de digitale zoomfunctie je nog steeds de mogelijkheid om details vast te leggen die anders moeilijk te zien zouden zijn.