Google Pixel 7 vs Google Pixel 7 Pro

Google Pixel 7 vs Google Pixel 7 Pro

05-02-2023 | 20:23

De high-end smartphiones Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro zijn op 13 oktober 2022 uitgebracht op de Nederlandse markt. Dit is de eerste keer dat Google officieel zijn Pixels uitbrengt in Nederland. De belangrijkste verschillen in de Google Pixel 7 series kun je hieronder vinden.

  • Het intern geheugen

  • Het werkgeheugen bij intensief gebruik

  • Betere foto’s en video’s maken met een telezoomlens 

  • Display grootte en resolutie

  • Kleur

Prestatie specificaties Google Pixel 7 series

Google Pixel 7 vs Google Pixel 7 Pro: de prestaties

Zowel de Google Pixel 7 als Pixel 7 Pro zijn krachtige smartphone die veeleisende apps en games soepel kunnen uitvoeren. Er zijn echter een paar belangrijke verschillen in termen van prestaties waarvan u op de hoogte moet zijn.

Beide Google Pixels zijn voorzien van Google’s eigen Tensor G2 procesor. Er zit een verschil in werkgeheugen. De Pixel 7 heeft 8 GB werkgeheugen en de Pixel 7 Pro 12 GB werkgeheugen. Dit betekent dat de Pro versie bij hevig gebruik een betere performance gaat geven. 

Beide modellen worden geleverd met Android 13. Tot en met Android 16 worden de toestellen in de toekomst geüpdatet en tot 2027 blijf je beveiligingsupdates houden. Beide toestellen kunnen het 5G netwerk op.

 

Kies het intern geheugen

Kies het werkgeheugen

camera specificaties

Batterij specificaties

Google Pixel 7 vs Google Pixel 7 Pro: de batterij

Zowel de Google Pixel 7 als de Pixel 7 Pro hebben batterijen met een hoge capaciteit die zijn ontworpen om gemiddeld 24 uur mee te gaan op een enkele lading. De exacte levensduur van de batterij hangt af van hoe het apparaat gebruikt wordt.

Een belangrijk verschil tussen de twee apparaten is dat de Pixel 7 Pro een iets grotere batterij heeft dan de Pixel 7. De Pixel 7 heeft een batterij van 4355 mAh, terwijl de Pixel 7 Pro een batterij van 5000 mAh heeft. Mogelijk heeft de Pixel 7 Pro een iets langere batterijduur dan de Pixel 7.

Zowel de Pixel 7 als de Pixel 7 Pro ondersteunen snel opladen, zodat je de batterij snel kunt opladen wanneer dat nodig is. Voor beide Pixels is ongeveer 30 minuten nodig om 50% van de batterij op te laden wanneer de batterijen leeg zijn. De Pixels hebben ook functies zoals de batterijbesparingsmodus, die kan helpen de levensduur van de batterij te verlengen door achtergrondactiviteiten te beperken en onnodige functies uit te schakelen.

Beide Pixels kunnen draadloos opladen. Het ondersteunt de Qi-standaard voor draadloos opladen, wat betekent dat je elke Qi-compatibele draadloze oplader kunt gebruiken om het apparaat op te laden. Draadloos opladen is een handige manier om je toestel op te laden, zeker als je geen kabel bij je hebt of geen zin hebt in gedoe met kabels.

Display specificaties

Google Pixel 7 vs Google Pixel 7 Pro: het display

Zowel de Google Pixel 7 als de Pixel 7 Pro hebben beeldschermen van hoge kwaliteit die zijn ontworpen om een ​​meeslepende en levendige kijkervaring te bieden. De belangrijkste verschillen tussen de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro zitten in het displayformaat, displayresolutie en verversingssnelheid.

Beide Pixels zijn voorzien van Corning Gorilla Glass Victus om de kans op krassen en barsten te verminderen. Beide display’s zijn HDR gecertificeerd en beide displays hebben een piekhelderheid van 1500 nits.

Het volgende punt is direct een zichtbaar verschil. De Pixel 7 heeft een 6.3 inch display, terwijl de Pixel 7 Pro een groter 6.7 inch scherm heeft. Dit betekent dat de Pixel 7 Pro over het algemeen iets groter zal zijn.

Een ander verschil is de resolutie van het beeldscherm. De Pixel 7 heeft een FHD+ resolutie terwijl de Pixel 7 Pro een QHD+ display heeft. Dus ook meer pixels per inch. Dit betekent dat de Pixel 7 Pro meer gedetailleerde en scherpere beelden kan weergeven dan de Pixel 7.

Tot slot heeft de Pixel 7 Pro een hogere verversingssnelheid dan de Pixel 7. De Pixel 7 heeft een verversingssnelheid van 90 Hz, wat betekent dat het display maximaal 90 keer per seconde ververst. De Pixel 7 Pro daarentegen heeft een hogere verversingssnelheid van 120 Hz, waardoor het scherm vloeiender en responsiever kan aanvoelen.

Kies QHD+ voor de beste resolutie

Kies het gewenst display formaat

Kies de gewenste kleur

Jouw selectie
Bekijk geselecteerde producten in vergelijker

Recente posts