Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 release

Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 release

18-03-2024 | 17:00

18 maart 2024 is de nieuwste Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 processor aangekondigd. Dit is een lichtere versie van de high-end Snapdragon 8 Gen 3. Simpel gezegd: de 3s is snel, treed in de voetsporen van de Snapdragon 8 Gen 3. Conclusie: niet het allersnelst op de markt. Wel snel genoeg voor gemiddelde consument. 

Bij lancering zijn er nog geen smartphones op de Nederlandse markt met deze processor. 

De Snapdragon 8 Gen 3 processor zien we terug bij de beste Android smartphones. Een mogelijke reden dat smartphone fabrikanten niet te kiezen voor deze processor is de prijs, maar ook omdat niet alle consumenten het maximale uit deze processor halen. Met de Snapdragon 8s Gen 3 is het mogelijk dat smartphone fabrikanten nieuwe high-end smartphones kunnen aanbieden voor een gunstigere prijs.

Een duidelijke trend is dat nieuwe smartphones niet altijd de nieuwste hardware bevatten. Je koopt een nieuw toestel, maar uiteindelijk krijg je niet altijd de allernieuwste hardware. Dit is gebruikelijk bij smartphones op verschillende prijsniveaus. Met de komst van deze processor zou dit in dit segment mogelijk niet meer nodig kunnen zijn. De Snapdragon 8s Gen 3 zal naar verwachting te vinden zijn in modellen die net onder het topmodel vallen. Deze modellen zitten tussen de snelle middenklasse modellen en de beste high-end modellen in. Een voorbeeld uit het productportfolio van Samsung is de Samsung Galaxy S FE serie. Ook bij Motorola en Xiaomi kunnen we verwachten dat deze processor in veel modellen zal worden gebruikt.

 
Jouw selectie:
 productproducten

Recente posts