Samsung Galaxy S24 series

Samsung Galaxy S24 series

17-01-2024 | 23:00

Galaxy S24-series: de belangrijkste verschillen

De Galaxy S24 series is de opvolger van Galaxy S23 series. De S24 series bestaan uit de Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra. Op 17 januari 2024 gepresenteerd en vanaf 24 januari 2024 beschikbaar in Nederland.

De belangrijkste verschillen zitten tussen:

 • Prestaties
 • De camera’s 
 • Display
 • Batterij
 

Samsung Galaxy S24 series: de prestaties

De belangrijkste verschillen op het gebied van prestaties zijn:

 • Processor
 • Werkgeheugen
 • Intern geheugen
 

Processor

De Galaxy S24 en S24+ zijn voorzien van de Samsung Exynos 2400 processor. Dit is een high-end processor van Samsung. De Galaxy S4 Ultra is voorzien van de Snapdragon 8 Gen 3 processor. Dit is ook de snelste processor van de twee.

Processor

Werkgeheugen

Het verschil in werkgeheugen zal ook zorgen voor een verschil in prestaties. De S24+ zal meer kunnen verdragen dan de S24 omdat het meer werkgeheugen heeft, ondanks dat ze dezelfde processor hebben. De S24 Ultra heeft evenveel werkgeheugen als de S24+, maar de snellere processor zal zorgen voor betere prestaties.

Intern geheugen

Intern geheugen

De S24 heeft als opties 128 en 256 GB intern geheugen. De S24+ heeft als optie 256 en 512 GB. De S24 Ultra start met 256 GB, en biedt 512 en 1 TB aan.

Werkgeheugen

Samsung Galaxy S24 series: de camera’s

De belangrijkste camera verschillen in de S24 series zijn:

 • Resolutie 
 • Zoom
 

De camera's in de Galaxy S24-serie, met name de indrukwekkende camera van de S24 Ultra, benadrukken de voortdurende focus van Samsung op fotografische innovatie. De Optical Quality Zoom op de S24 Ultra biedt ongeëvenaarde mogelijkheden voor detailrijke zoomfoto's, en de aanwezigheid van geavanceerde camerafuncties op alle modellen versterkt de fotografische veelzijdigheid. De S24 Ultra is de beste camera van het moment, het heeft de hoogste resolutie en hoogste aantal zoom.

Optische zoom:

Optische zoom maakt gebruik van fysieke lenzen om in te zoomen zonder verlies van beeldkwaliteit. Het simuleert het effect van een zoomlens op een traditionele camera en biedt scherpere beelden bij vergroting. Smartphones met optische zoom hebben meerdere lenzen die kunnen bewegen om dichter bij het onderwerp te komen. De S24 en S24+ kunnen optisch zoomen tot 3x. 

Optische zoom

Optical Quality Zoom:

Optical Quality Zoom combineert optische zoom met digitale technologieën (AI) om een beter bereik te bieden. In essentie maakt het gebruik van een combinatie van hardware (lenzen) en software (beeldverwerking) om dichter bij het onderwerp te komen. Hoewel het niet altijd zo goed presteert als puur optische zoom, biedt het een redelijk compromis tussen zoomkracht en beeldkwaliteit.

Optical Quality Zoom (hybride)

Digitale zoom:

Digitale zoom vergroot het beeld softwarematig. Het snijdt eigenlijk een deel van het beeld uit en vergroot dat, wat kan leiden tot verlies van detail en kwaliteit. Met de Galaxy S24 ultra gaat dit tot 100x zoom. De S24 en S24+ tot 30x.

Digitale zoom

Samsung Galaxy S24 series:S24 de displays

De belangrijkste verschillen binnen de displays van de S24 series:

 • Display formaat
 • Display resolutie
 • Display bescherming

Display formaat

In de Galaxy S24 series worden drie display formaten gehanteerd. Dit is meteen ook een van de belangrijkste verschillen tussen de modellen. De Galaxy S24 heeft een display van 6.2 inch, de Galaxy S24+ 6.7 en de Galaxy S24 Ultra 6.8 inch.

Display formaat

Display resolutie

Alleen de Galaxy S24 heeft een FHD+. Deze resolutie is hoog, maar standaard onder de smartphones. DE Galaxy S24+ en S24 Ultra zijn voorzien van een QHD+ resolutie. Dit is de eerste keer dat een QHD+ resolutie bij een Galaxy S Plus model wordt toegepast. 

Display resolutie

Display bescherming

De Galaxy S24 Ultra is voorzien van de nieuwste display bescherming Gorilla Glass Armor. Dit is volgens Corning de krasbestendigste en beste optisch geavanceerd display bescherming. Gorilla Glass 2 zit op diverse producten waaronder de S23 series. Het is niet de nieuwste display bescherming, maar het is ook niet erg dat dit niet de nieuwste hardware is.

Display bescherming

Samsung Galaxy S24 series: de batterij

Met batterijcapaciteiten variërend van 4000 mAh tot 5000 mAh biedt de S24-serie voldoende vermogen om de dag door te komen. De ondersteuning voor snelladen, draadloos opladen en omgekeerd draadloos opladen benadrukt de geavanceerde oplaadmogelijkheden, waardoor gebruikers snel weer verbonden zijn. De Galaxy S24 laadt op met 25 W. De Galaxy S24+ en S24 Ultra laden op met 45 W.

Batterijcapaciteit

Snelladen

Kleur

Welke Samsung Galaxy S zijn er?

De volgende Samsung Galaxy S smartphones zijn actueel en nog te koop:

 • Samsung Galaxy S24 Ultra
 • Samsung Galaxy S24+
 • Samsung Galaxy S24
 • Samsung Galaxy S23 Ultra
 • Samsung Galaxy S23+
 • Samsung Galaxy S23
 • Samsung Galaxy S23 FE
 • Samsung Galaxy S22 Ultra
 • Samsung Galaxy S22+
 • Samsung Galaxy S22
 • Samsung Galaxy S21 Ultra
 • Samsung Galaxy S21+
 • Samsung Galaxy S21
 • Samsung Galaxy S21FE

Bekijk alle Samsung Galaxy S hier. Deze smartphones worden verkocht bij erkende Samsung resellers.

Welke Samsung Galaxy S is het beste?

Het allerbeste is de Samsung Galaxy S24 Ultra. Dit toestel is het snelst, heeft de beste camera, mooste display, en heeft een geavanceerde batterij. Of dit het allerbeste is voor jou als gebruiker is dan nog de vraag. Het ligt eraan als je dit zoekt in een smartphone. Alle Samsung Galaxy S smartphones kun je hier vergelijken.

Wat is de nieuwste Samsung Galaxy S?

De Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra zijn de nieuwste Samsung Galaxy smartphones voor 2024.

 
Welke Samsung S maakt de beste foto's?

De Samsung Galaxy S24 Ultra maakt de beste foto's. Deze smartphone overtreft de andere Samsung smartphones. De voordelen voor consumenten: de 5x optische zoom en 10x Optical Quality Zoom, hoge resolutie, en stabilisator. 

 
Welke Galaxy S is de snelste Samsung smartphone?

De Samsung Galaxy S24 Ultra is de snelste Galaxy S smartphone. Het toestel wordt aangedreven door de high-end Snapdragon 8 gen 3. Daarnaast met de hoeveelheid werkgeheugen kan het onder druk goed presteren met diverse apps en games.

Waar komt Samsung vandaan?

Samsung Electronics is een Zuid-Koreaans bedrijf dat verschillende soorten elektronische producten maakt.

 
Wat is het verschil tussen Samsung Galaxy A en S?

Het zijn veel verschillende modellen met veel verschillen maar ook overeenkomsten. In de basis: de Samsung S series zijn de modellen met de hoogste prestaties en nieuwste hardware. Het is ook mogelijk dat in de Galaxy S-serie ervoor wordt gekozen om niet de nieuwste hardware te implementeren, zoals bij de Galaxy FE-series. Daarentegen behoren de Galaxy A-modellen tot de categorie met iets lagere snelheden en hoeven niet per se de allernieuwste hardware te bevatten.

Wat is de snelste Samsung telefoon?

De Samsung Galaxy S24 Ultra is de snelste smartphone. Het toestel wordt aangedreven door de high-end Snapdragon 8 gen 3. Daarnaast met de hoeveelheid werkgeheugen kan het onder druk goed presteren met diverse apps en games.

Is een telefoon met abonnement goedkoper?

In het algemeen is een smartphone met abonnement goedkoper. Soms gaat het om enkele euro's en soms honderden.

Dit is afhankelijk van wat de prijs van een los toestel is op het moment. Daarnaast is het belangrijk om te kijken wat je aan toestelkosten betaald bij het abonnement. Providers kunnen namelijk korting op het toestel geven. Vergelijk dit met elkaar en dan zie je of een telefoon met abonnement goedkoper is of niet. 

Op de website zie je dubbele prijzen staan, een voor als je een los bedrag betaald en het ander bedrag is voor als je de smartphone combineert met een abonnement. 

Als de producten niet op de pagina staan, kun je in de vergelijker heel snel alle producten vinden.

 
Wat zijn de voordelen van een smartphone met abonnement?

Smartphones kun je los kopen of combineren met een abonnement. Enkele voordelen zijn:

 • De provider kan korting op het toestel geven
 • Je krijgt korting op je maandelijkse abonnementskosten
 • Je kunt de smartphone in een keer betalen met de mogelijke korting
 • Je kunt (deels) in termijnen betalen, dan ben je niet al geld in een keer kwijt

Nadeel:

 • In een slechte situatie ben je duurder uit met een abonnement (bekijk alle actuele deals in het blog)
 

Recente posts