Alle smartphones onder de € 500

In de categorie smartphones onder de € 500 zit een groot aanbod aan Android en iOS smartphones. Houd rekening met het feit dat Android smartphones specificaties anders zijn dan die van iOS smartphones. Hiermee wordt bedoeld dat in deze prijsklasse je features kunt aantreffen die niet voorzien zijn op iOS smartphones. In deze prijsklasse vind je middenklasse, snelle middenklasse en smartphones met een high-end processor. Dit is lastig met elkaar te vergelijken, zeker als het gaat om Android smartphone in vergelijking met Android. Alle high-end smartphones hebben een aparte pagina, hetzelfde geldt voor de middenklasse en snelle middenklasse, dit is makkelijk te vergelijken. Andere pagina's zijn toegankelijk vanaf de menubar. Als je Apple georiënteerd bent wordt geadviseerd om te kijken op de Apple pagina. 

Als je op zoek bent naar een smartphone onder de 500 euro, is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid RAM die wordt aangeboden. Overweeg ook andere factoren zoals de snelheid van het RAM en de klasse van de processor. Met deze factoren in het achterhoofd kun je een goede keuze maken die past bij je behoeften en budget. Bij een Android smartphone is het gemiddelde werkgeheugen van een middenklasse smartphone ongeveer 4-6 GB ram. Bij een Apple smartphone ligt dat lager in deze prijsklasse wat niet erg is, de performance van de producten blijft hoog.

Software updates en beveiligingsupdates zijn belangrijk bij smartphones, ongeacht de prijsklasse en merk. Software updates zijn updates die nieuwe functies en verbeteringen aan de software van de smartphone toevoegen. Bij smartphones onder de 500 euro wordt niet elk product langdurig geüpdatet. Dit kan betekenen dat je geen toegang hebt tot de nieuwste functies of verbeteringen. Dit is niet voor iedereen een probleem, maar als je wel deze mogelijkheid heb, verleng je de mogelijkheid om te genieten van nieuwe functionaliteiten en kun je het toestel standaard veilig houden. Als er geen software updates zijn kun je ook kijken naar de beveiligingsupdates van het toestel. Niet bij ieder toestel is het bekend hoe de software en beveiligingsupdates zullen zijn.

 

Processorklasse

Kies het intern geheugen

Selecteer het netwerk

Beveiligingsupdates

In deze prijsklasse hebben Android smartphones meestal een HD+ of FHD+ displayresolutie, terwijl smartphones met een HD+ resolutie voornamelijk te vinden zijn in modellen van Apple. Bij een smartphone met een groot display gaat de voorkeur gaat uit naar een smartphone naar een FHD+ resolutie omdat er dan meer pixels zitten op een groot oppervlak. Bij smartphones met een klein display kan HD+ er prima uitzien zoals bij de iPhone SE series, alsnog gaat de voorkeur uit naar een FHD+ resolutie omdat er dan ook meer pixels zijn. Meer pixels betekent een hoger resolutie 

Er zijn verschillende displayformaten beschikbaar. Kies het gewenste formaat. Een standaard display heeft een verversingssnelheid van 60 Hz. Bij Android smartphones onder de € 500 heb je de mogelijkheid om deze snelheid flink te verhogen. iPhones van Apple hebben meestal een verversingssnelheid van 60 Hz onder de € 500. Modellen met 120 Hz ProMotion zijn vooral te vinden in de hogere prijsklasse.

Een enkele smartphone heeft een HDR-display. Dit is ideaal voor het bekijken van HDR-content. HDR-content kun je zelf maken, maar natuurlijk ook streamen van bekende mediadiensten.

Diverse smartphones onder de € 500 hebben stereo speakers. Stereo speakers zorgen voor ruimtelijk geluid tijdens het kijken van films en spelen van games. Maar ook tijdens het luisteren naar muziek in een park of bij een kleine presentatie bieden stereo speakers voordelen.

 

Display resolutie

Display verversingssnelheid

In de prijsklasse tot € 500 kun je smartphones vinden met een prima camera, waarvan sommige modellen zich specifiek richten op de camerafuncties. Zo zijn er smartphones met optische stabilisatie (OIS) die wazige foto's voorkomen en betere beelden in het donker vastleggen. Hoewel OIS niet standaard is bij high-end smartphones, zijn er toch enkele middenklasse en high-end smartphones die deze feature hebben.

Voor het vastleggen van kleine objecten kun je een fysieke macrolens gebruiken, omdat een gemiddelde groothoeklens hier niet geschikt voor is. Ook kun je kiezen voor een fysieke dieptelens, die soms ook beschikbaar is via software of een andere lens. De ultragroothoeklens, die vaak als tweede lens op een smartphone te vinden is, is handig voor het vastleggen van architectuur en landschappen. Als je wilt inzoomen zonder kwaliteitsverlies, kun je een telelens gebruiken. Hoewel telelenzen onder de € 500 zeldzaam zijn, zijn er enkele middenklasse en high-end smartphones die deze feature hebben.

Ultragroothoeklens

Macrolens

Telephotolens

Dieptelens

In het overzicht kun je zien wat de batterijcapaciteit is van elk model in deze prijsklasse. Over het algemeen gaan we ervan uit dat elk model snelladen ondersteunt, hoewel er wel verschillen zijn in de laadsnelheid tussen de verschillende modellen. Met snelladen kun je in korte tijd een redelijk batterijpercentage bereiken en wordt de batterij ook sneller opgeladen. Sommige modellen kunnen zelfs razendsnel opladen, maar hiervoor is een hoger aantal W vereist.

Alle Apple smartphones die in dit artikel worden genoemd, ondersteunen draadloos opladen. Kijk in het overzicht welke Android smartphones dit ook ondersteunen.

Snelladen

Draadloos opladen

Oplaadvermogen

Merk

Kleur

Jouw selectie:
 productproducten