High-end smartphones met de beste camera

Welke smartphone camera is het best?

De smartphone met de beste camera is gewoon lastig te bepalen omdat dit voor iedereen anders is. De ene smartphone scoort heel goed op punt A en de andere smartphone scoort heel goed op punt B. Daarnaast is het een kwestie van smaak, wat vind je daadwerkelijk mooi? Dit kunnen wij niet voor je bepalen. Daarnaast is ook de vraag wat is goed genoeg? Het kan niet zo zijn dat een bepaalde smartphone het best op alles scoort. Denk aan de kwaliteit, zoomen, fotografie en video mogelijkheden, in de avond en overdag gebruiken, en dit dan ook met alle lenzen. Hieronder is de selectie met de smartphones met de beste camera.

Camera overview

Macrolens
Telezoomlens
Ultragroothoeklens
Groothoeklens
Optische zoom
3
2
3.2
2
10
3
3
5
2.5
6
6
3
10
3
3
3
6
6
5
10
3
3
5
4
2

De elementen voor de beste smartphone zijn een OIS en telelens

Smartphones met de beste camera’s vind je natuurlijk bij de topmodellen van de smartphone fabrikanten. Smartphone fabrikanten hebben diverse topmodellen waar er toch verschillen zijn op het gebied van camera gebruik. 

De criteria voor dit artikel is dat de smartphone een OIS op de achtercamera heeft en een telelens. Daarnaast moet de smartphone ook een high-end processor hebben. De reden waarom er als selectie smartphones met een OIS is gekozen is omdat de OIS voorkomt dat beelden er bewogen uitzien als het apparaat een beetje beweegt. Dit betekent dat je vanuit je hand kunt fotograferen en niet per se een tripod nodig hebt voor scherpe foto’s en video’s. Een OIS zorgt er ook voor dat het fotograferen en filmen met weinig licht scherp beeldmateriaal geproduceerd wordt.

 

Smartphones met een telelens vinden we voornamelijk terug bij high-end smartphones, maar niet bij alle high-end modellen. Je kunt met deze smartphones optisch inzoomen daarna gaat het over op de digitale zoom. Het voordeel bij de smartphones met een telelens is wanneer je inzoomt is dat kwaliteit behouden blijft. Bij het digitaal zoomen is er kans op zichtbaar kwaliteitsverlies. Het verschilt per smartphone hoeveel keer zoom het toestel heeft. Niet alle fabrikanten zijn hier open over. Wij gaan ervan uit dat je minimaal 2x zoom hebt bij een smartphone met een telelens. De smartphonefabrikanten die de zoom inzetten als uniek benadrukken het aantal zoom. In de Samsung Galaxy S series kunnen bepaalde modellen namelijk tot 10x zoomen zonder kwaliteitsverlies. 

De mogelijkheden van high-end smartphones

Een high-end processor is sterker dan een middenklasse processor. Het voordeel hiervan is dat het op elk gebied hoog kan scoren. Dit zien we terug in de kwaliteit van de fotografie maar ook bij de video opnames. Smartphones met een high-end processor kunnen bijvoorbeeld filmen in hoge resoluties. Denk aan 4K maar ook 8K. Deze specificaties kunnen ook voorkomen bij mid-range smartphones. De kwaliteit van high-end smartphones is toch verfijnder. De fabrikanten maken tegenwoordig interessante features voor filmmakers. Denk aan 4K filmen met 120 fps, 8K video en filmen met profesionele codecs. De combinatie van de eigenschappen van het toestel met OIS, en telelens biedt dan ook geweldige mogelijkheden. Uiteraard is dit per toestel anders.

Als dit niet de smartphones zijn die je zoekt kun je ook gaan naar het artikel smartphones met OIS. Een OIS is echt een fundamenteel onderdeel voor het maken van betere foto’s en video’s. De selectie is breder dan in dit artikel.

 

Kies het gewenste geheugen

Kies het merk dat bij je past

Kies de gewenste kleur

Jouw selectie:
 productproducten