Samsung Galaxy A series

Samsung Galaxy A series

Samsung Galaxy A series: de prestaties

Intern geheugen

Dit zijn de Samsung smartphones van het lager tot het snelle segment, ook wel middeklasse smartphones genoemd. De Galaxy A series zijn veelzijdig. Hier vind je onder andere betaalbare, smartphones met veel opslag, stof- en spatwaterdichte modellen, uitgebreide cameraopties, maar ook Samsung Galaxy's met een groot display.  De prijzen variëren van betaalbaar tot een paar honderd euro. 

Dit zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten bij kopen van een Samsung Galaxy A serie. In dit artikel kies je het Galaxy A model dat het best bij je past.

  • Processorklasse

  • Display resolutie

  • Intern geheugen

  • Kleur

Door de juiste keuze te maken krijg je het Samsung Galaxy A model die bij je past. Verder op deze pagina gaan we verder in op details.

Samsung Galaxy A series: prestatie specificaties

Netwerk
4G, 5G
4G, 5G
4G, 5G
4G
4G, 5G
4G
4G
4G, 5G
4G, 5G
4G, 5G
4G
4G, 5G
Werkgeheugen
6 GB RAM
6 GB RAM
4 GB RAM
4 GB RAM
4 GB RAM
3 GB RAM
4 GB RAM
6 GB RAM
6 GB RAM
6 GB RAM
6 GB RAM
6 GB RAM
Intern geheugen
128 GB
128 GB
64 GB
64 GB
64 GB
32 GB
64 GB
128 GB
128 GB
128 GB
128 GB
128 GB
Processor
Samsung Exynos 1380
MediaTek Dimensity 1080
MediaTek Dimensity 700
MediaTek Helio G80
Qualcomm Snapdragon 695 5G
Samsung Exynos 850
Samsung Exynos 850
Samsung Exynos 1280
Samsung Exynos 1280
Qualcomm Snapdragon 750G 5G
Qualcomm Snapdragon 720G
Qualcomm Snapdragon 778G 5G

Samsung Galaxy A processoren

Ieder jaar komen diverse Galaxy A smartphones op de markt met verschillende processoren. De processoren zijn gerangschikt op processorklasse. Simpel gezegd hoe hoger de processorklasse de sneller de smartphone. De processorklasse loopt op tot ‘’snel’’. Met snel wordt bedoeld een snelle middenklasse. De ‘’snelle’’ processorklasse zit tussen de middenklassers en flagshipmodellen. 

Kies de processorklasse

Galaxy A series opslag

De opslag van de Samsung Galaxy A smartphones zijn uiteenlopend. Van 32 GB tot 256 als het niet minder of meer is. Zorg dat er voldoende opslag gekozen wordt bij de aanschaf van een nieuw toestel. Je kunt kijken naar het aantal geheugen dat je nu gebruikt en bedenk of dit voldoende is en hoeveel je GB nog nodig is. 

Kies het minimaal intern geheugen

Samsung Galaxy A series werkgeheugen

Een ander belangrijk onderdeel is het werkgeheugen. Het werkgeheugen is de buffer om alle apps en het besturingssysteem te laden. Meer, of eerder gezegd voldoende werkgeheugen zorgt ervoor dat je snel kunt schakelen tussen applicaties. Binnen de Samsung Galaxy A series zitten een middenklasse smartphone ongeveer op 4 GB werkgeheugen. Sommige modellen hebben ook minder werkgeheugen, daar wordt verwacht dat je ook minder mee doet.

Kies voldoende werkgeheugen

Samsung Galaxy A met 5G ondersteuning

5G is niet weg te denken in de wereld en zeker niet bij bij smartphones. Bijna alle Samsung actuele Galaxy A smartphones ondersteunen 5G. Een Samsung Galaxy met 5G ondersteuning heeft een betere dekking en daarnaast heb je een snellere verbinding.

Kies voor 5G voor een snellere verbinding en een betere dekking

Galaxy A series: display specificaties

Display bescherming
Corning Gorilla Glass 5
Corning Gorilla Glass 5
Corning Gorilla Glass 5
Corning Gorilla Glass 5
Display resolutie
FHD+
FHD+
FHD+
FHD+
FHD+
HD+
FHD+
FHD+
FHD+
FHD+
FHD+
FHD+
Refresh rate
120 Hz
120 Hz
90 Hz
60 Hz
120 Hz
90 Hz
90 Hz
90 Hz
120 Hz
120 Hz
90 Hz
120 Hz
Display bescherming
Corning Gorilla Glass 5
Corning Gorilla Glass 5
Corning Gorilla Glass 5
Corning Gorilla Glass 5

Samsung Galaxy A: display formaat

Het display formaat is belangrijk bij het uitkiezen in de Samsung Galaxy A series. De modellen in de Galaxy A series hebben uiteenlopen displayformaten. Bedenk wat je gaat doen met het toestel. Grote displays zijn ideaal voor het kijken van video en gamen, het lezen van een bericht en typen gaat ook makkelijker. Kleinere displays zijn wat handzamer en makkelijker op te bergen. Het belangrijkste is dat je een display formaat dat bij je past.

Kies het gewenste displayformaat

Samsung Galaxy A : HD+ en FHD+ display resolutie

De modellen uit de Galaxy A series hebben een HD+ of FHD+ resolutie. HD+ is de laagste resolutie en dit is prima voor standaard gebruik, denk aan: bellen, mailen, een filmpje kijken, en het spelen van simpele games. FHD+ is een hoge resolutie en oogt ook meteen stuk fijner. Er is meer detail te zien op het display. Deze resolutie is geschikt voor alle soorten gebruik. Daarnaast wordt deze resolutie ook onder de high-end smartphones gebruikt. Omdat alle details op een groot relatief groot formaat display gepresenteerd worden is het aanbevolen om een FHD+ resolutie te kiezen. Dan zijn er meer pixels, dus meer scherpte.

Samsung Galaxy A display verversingssnelheid

Een ander onderdeel die een Samsung Galaxy display mooi laat lijken is het aantal Hz. Dit is de verversingssnelheid van het display. Des te vaker de beelden op het display kunnen bewegen hoe vloeiender de bewegingen eruit zien. 60 Hz is standaard voor een display, daarnaast zijn er displays die 90 Hz en 120 Hz ondersteunen. Dit is van toegevoegde waarde bij het scrollen op het internet, maar ook het kijken van video’s en spelen van games. Meer Hz oogt eenmaal fijner. 

Kies de gewenste verversingssnelheid

Samsung Galaxy A met display bescherming

In de Galaxy A series zijn er nog enkele smartphones voorzien van een laag Gorilla Glass. Dit zien we voornamelijk bij de duurdere Galaxy A modellen. Het toegevoegde waarde van Gorilla Glas smartphones is dat het dat het display minder snel barst en/of krast.

Kies de gewenste display bescherming

Binnen de Samsung Galaxy A series hebben alle modellen een selfiecamera. Op de achterkant zit altijd een groothoeklens. Het is belangrijk om te weten waar je foto’s van wilt maken omdat een camera vaak uit meerdere elementen bestaat. Een camera kan bestaan uit een OIS maar ook meerdere camera’s.

Samsung Galaxy A met OIS

Een belangrijkst onderdeel van een camera is een OIS (optical image stabilzation). Dit onderdeel minimaliseert bewogen beeld voor foto en video. Ook met weinig licht kun je beter fotograferen en filmen met een OIS. Een OIS vind je voornamelijk bij de duurder (maar niet onbetaalbare) Galaxy A series.

Samsung Galaxy's met een OIS minimaliseren de kans op een wazige foto

Samsung Galaxy A met een ultragroothoeklens

De ultragroothoeklens vind je op een groot deel van de Galaxy A series. Het voordeel van deze lens is dat je veel informatie op de foto of video kunt krijgen. Dit is handig voor het vastleggen van landschappen, architectuur, maar je kunt er ook een groepsfoto mee maken. 

Ultragroothoeklens

Samsung Galaxy A met macrolens

Diverse Galaxy A smartphones hebben een macrolens. Hiermee kun je kleine objecten of oppervlaktes mee vastleggen. Het kan gaan om een oorbel, textuur van je stof, roestplekje of een muntje.

macrolens

Samsung Galaxy A met fysieke dieptelens

De dieptelens is ideaal als je de achtergrond wazig wilt maken van een afbeelding, zoals bijvoorbeeld bij portretfoto’s. Dit wordt ook wel het bokeh-effect genoemd. Als er geen fysieke lens op de Galaxy zit kun je dit in principe ook voor elkaar krijgen met een applicatie. Een dieptelens is geen must, maar nice to have op je smartphone.

Fysieke dieptelens

Samsung Galaxy A batterij

In het overzicht kun je de batterij specificaties zien. Alle Galaxy A modellen kunnen snelladen, de een laadt sneller dan het ander. Meer watt (W) betekent meer energie dat naar de smartphone gaat. De batterijduur is afhankelijk van de staat van de smartphone, maar ook van het gebruik.

Samsung Galaxy A series: batterij specificaties

Oplaadvermogen

Samsung Galaxy A smartphones met IP rating

Diverse modellen van de Samsung Galaxy’s A series zijn stof- en spatwaterdicht. Deze modellen hebben dan bijvoorbeeld een IP67 certificering. Dit betekent dat het toestel 1m diep 30 minuten in schoon water kan blijven. Met schoon water wordt bedoeld water dat het toestel zijn waterdichtheid niet aantast.

Samsung Galaxy's met een IP rating zijn stof en spatwaterdicht

Jouw selectie:
 productproducten