Alle Xiaomi smartphones

Xiaomi heeft een breed portfolio aan smartphones. Van instapmodellen tot high-end. De Xiaomi Redmi smartphones zijn de betaalbare smartphones van Xiaomi, deze smartphones gebruiken een instapmodel tot snelle middenklasse processoren. High-end processoren vindt je voornamelijk bij de Xiaomi series.Mogelijk is dit verwarrend: niet elk Xiaomi smartphone is high-end. Deze smartphones kunnen ook gebruik maken van een snelle middenklasse processor. 

 • Alle Xiaomi’s zijn voorzien van minimaal een HD+ display
 • 4G verbinding
 • 32 GB intern geheugen

Dit zijn de belangrijkste punten als je een Xiaomi wilt kopen:

 • Processorklasse
 • Intern geheugen
 • 4G en/of  5G verbinding
 • De camera lenzen
 • Snelladen en het vermogen
 • Display resolutie 
 • Display formaat
 • Kleur
 

Processorklasse

Intern geheugen

Netwerk

Snelladen

Display resolutie

Display formaat

Kleur

Xiaomi modellen: de prestaties

In dit onderdeel behandelen we de snelheid, het werkgeheugen, intern geheugen, 4G en 5G netwerk van de Xiaomi smartphones.

Processorklasse

Xiaomi gebruikt diverse processoren. Van eenvoudig tot snel. Dit is opgedeeld in klassen. Als je op zoek bent naar een specifieke snelheid kun je gebruik maken van de slider hieronder waaraan de processoren zijn gekoppeld. Je kunt natuurlijk ook een groter bereik kiezen om wat opties open te houden. 

Processor klasse

Intern geheugen

Opslag is een belangrijk onderdeel van de smartphone. Het is vervelend om onvoldoende geheugen te hebben, kies daarom een Xiaomi model uit met voldoende opslag. Kijk naar het model dat je nu hebt. Bedenk waar er nog meer data (films, foto’s, apps, etc) is opgeslagen, zoals bijvoorbeeld in de cloud, of op een geheugenkaart. Als je plannen hebt met een nieuw toestel zoals bijvoorbeeld: filmen, gamen, fotograferen etc, neem dit ook mee bij jouw beslissing. Aan de hand van deze scenario kies de juiste hoeveelheid intern geheugen.

Bij de Xiaomi kun je smartphones vinden met 32 GB, dit is wel schaars. 64, 128, 256 GB zijn meer gangbaar en voor meer opslag kun je ook 512 GB modellen vinden en mogelijk ook van 1 TB

Intern geheugen

Werkgeheugen

Werkgeheugen wordt ingezet op een Xiaomi smartphone om snel bij bestandsgegevens te kunnen. Met meer werkgeheugen, kunnen ook meer applicaties tegelijkertijd kunnen er draaien. Daarnaast heeft het besturingsysteem ook profijt bij voldoende werkgeheugen. Een mid-range Xiaomi smartphone heeft ongeveer 4 GB werkgeheugen. Zorg dat je voldoende werkgeheugen hebt bij het kiezen van een Xiaomi smartphone.

Werkgeheugen

4G en het 5G netwerk

Xiaomi biedt 4G en 5G smartphone modellen aan op de Nederlandse markt. 5G is de opvolger van 4G. Voorlopig is er nog 4G beschikbaar in Nederland. Ben je op zoek naar een 4G smartphone, dan kun je een 4G, maar ook een 5G Xiaomi smartphone kiezen. Beide types ondersteunen 4G. De voordelen van een 5G smartphone zijn onder andere razendsnel data versturen en je hebt een beter bereik in drukke gebieden. Wil je voorbereid zijn op het 5G netwerk? Vink dan 5G aan. Als je voor 5G kiest, is je smartphone meer toekomstbestendig.

4G en 5G netwerk

NFC

In het lager segment, kan het zo zijn dat er geen NFC in het toestel zit. Dit betekent dat je o.a. niet contactloos kan betalen en andere mogelijkheden.

NFC

Xiaomi modellen: het display

Bij het kiezen van een Xiaomi smartphone is het belangrijk om een display te kiezen die bij je past. We behandelen diverse onderdelen zoals het display formaat, resolutie, de verversingssnelheid in Hz, HDR, het type display en de Gorilla Glass beschermlagen.

Display formaat

Xiaomi biedt smartphones aan met relatief kleine tot grote displays. Als je een nieuw toestel gaat kiezen bedenkt wat je wilt doen met je nieuwe smartphone. Wat zijn je eisen? Smartphones met een klein scherm zijn handzaam en zijn makkelijker om mee te nemen. Smartphones met een groter scherm zijn makkelijker om op te lezen, gamen, internetten, films. Bij een groter scherm moet je rekening houden met een plek om de smartphone op te bergen.

Display formaat

Display resolutie

De smartphones van Xiaomi hebben diverse resoluties. Van HD+, FHD+ tot QHD+. Hoe hoger de resolutie, des te meer detail op het beeld. Dit zal ook fijner ogen.

 • HD+ is een prima resolutie om standaard taken mee uit te voeren. Ook prima om films te kijken en om te gamen. 
 • FHD+ daar en tegen laat meer details zien, dit is beter dan prima. FHD+ is de minimale hoge resolutie. Deze resolutie is ideaal voor gamen en films kijken. Content op je smartphone ziet er goed uit. 
 • De QHD+ resolutie is de hoogste resolutie bij de Xiaomi smartphones en vinden we alleen bij enkele, premium Xiaomi's. Deze resolutie laat veel detail op je display zien. Ideaal bij het bekijken van films en series en gamen.

Display resolutie

Display types

Naast de resolutie en het formaat zijn er ook verschillende type displays. We hebben display types opgesplistst in lcd en oled. Onder de oled types display valt ook super amoled en andere types. Het is lastig om deze twee type schermen te vergelijken in deze post. Als je een voorkeur hebt voor een type scherm kan je het hier aanvinken.

Display type

HDR display's

Er zijn Xiaomi smartphones met dezelfde resoluties. Een onderscheidende factor is een HDR display. HDR staat voor High Dynamic Range. Kortom, je krijgt mooie beelden te zien bij HDR content. Dit kunnen games, films, series en foto’s zijn. Je ervaart betere zwart en wit waarden. Bij het kijken van HDR is er ook een hogere lichtsterkte dan bij normale content. HDR laat de fijnste details zien.

 

HDR

Verversingssnelheid in Hz

Het aantal Hz laat zien hoe vaak het beeld ververst per seconde. Een standaard Xiaomi smartphone display ververst 60 keer per seconde. Hoe vaker het display ververst, des te vloeiender beelden op het scherm bewegen. Deze functie is ideaal tijdens het scrollen, films kijken en gamen. Kies 90 Hz, 120 Hz of eventueel meer voor een fijnere ervaring.

Gorilla Glass

Diverse Xiaomi toestellen zijn voorzien van een laag Gorilla Glass op het display. Gorilla Glass zorgt ervoor dat er minder snel barsten en krassen op het display komen. Ieder type Gorilla Glass voorziet het toestel van een andere val- en krasbestendigheid. 

Gorilla Glass

Xiaomi modellen: de camera

Xiaomi maakt smartphones met camerakwaliteit in het lager, midden en hoger segment. Dit zorgt ervoor dat er voor iedereen wat wils is. In dit artikel kun je kiezen op type lenzen. Door de hoeveelheid smartphones en cameralenzen is het lastig om een keuze te maken. Daarnaast kun je ook aangeven of je opzoek bent naar een toestel met een OIS ook wel een stabilisator.

Let op, een cameralens toont aan dat er een fysieke lens aanwezig is, het kan zo zijn dat sommige mogelijkheden softwarematig gedaan kunnen worden. Denk aan het diepte effect op een foto, je hoeft niet een speciale lens hiervoor te hebben. Zo kunnen cameralenzen nog meer mogelijkheden hebben die niet omschreven staan als optie. 

Hieronder behandelen we diverse cameralenzen. De groothoeklens is een standaardlens. Dit is ideaal om ''standaard'' foto's mee te maken. Omdat deze lens op elke smartphone zit geven we niet de optie om hieruit te kiezen.

Macrolens

Xiaomi smartphones met een fysieke macrolens kunnen foto's maken van kleine objecten. Een groothoeklens stelt namelijk niet scherp op zo een korte afstand. Denk bijvoorbeeld aan een schroef, munt of schelpje of eten. 

Macrolens

Ultragroothoeklens

Op iedere Xiaomi smartphone zit een groothoeklens. Bij het fotograferen van een omgeving kom je er al snel achter dat de groothoeklens niet alles in een keer kan fotograferen. De ultragroothoeklens is dan ideaal om te hebben op je smartphone omdat je in een keer veel kan fotograferen. Een ultragroothoeklens kan gemiddeld evenveel waarnemen als je ogen. Dit maakt een ultragroothoeklens ideaal voor het fotograferen van landschappen en architectuur. Deze camera is ook ideaal als je in een keer een foto wilt maken van een muur binnenshuis of van groepsfoto.

Ultra groothoeklens

Dieptelens

Xiaomi's met een fysieke dieptelens kunnen ervoor zorgen dat de achtergrond wazig wordt bij het onderwerp van de foto. Dit wordt ook wel het bokeheffect genoemd. Een dieptelens is ideaal om portretfoto's te maken, maar ook om de nadruk te leggen op het onderwerp. Niet elk Xiaomi heeft deze lens, software matig kan dit effect ook gemaakt worden.

Dieptelens

Telezoomlens

De telezoomlens is vaak aanwezig bij de high-end modellen. De telezoomlens haalt mensen en objecten en dieren naar voren zonder kwaliteitsverlies. Je haalt het onderwerp dicht naar je toe. Dit is niet hetzelfde als digitaal inzoom. Met digitaal inzoomen is er kwaliteitsverlies zichtbaar. 

Per model is het verschillend hoever je digitaal en optisch kan zoomen.

Telezoomlens

OIS (stabilisator)

OIS betekent Optical Image Stabilization. Met een OIS kun je wazige foto’s en video's voorkomen. Tijdens het fotograferen of filmen zorgt Xiaomi's hardware matige oplossing ervoor dat de beelden stabiel zijn opgenomen worden. 

OIS

Alle Xiaomi modellen: de batterij

In dit stuk heb je de mogelijkheid om de batterijcapaciteit aan te geven. Daarnaast kun je ook aangeven of je wilt draadloos opladen en je kan kiezen hoeveel watt snelladen je nodig hebt.

Batterijcapaciteit

Ben je op zoek naar een batterij met een specifieke capaciteit dan kun je dit hieronder selecteren. Het weten van de batterijcapaciteit is ook handig bij de aanschaf van een powerbank. Dan weet je hoeveel keer je een smartphone kunt opladen met de powerbank.

Batterij capaciteit

Omgekeerd draadloos opladen

In de Xiaomi Series, de flagshipmodellen zijn er enkele modellen die omgekeerd draadloos kunnen opladen. Deze Xiaomi smartphones kunnen dus andere devices opladen. Denk aan andere smartphones die draadloos kunnen opladen, maar ook draadloze oordopjes en smarwatches.

Omgekeerd draadloos opladen

Draadloos kunnen opladen

Er zijn toestellen van Xiaomi die draadloos kunnen opladen. Een voordeel hiervan is dat er geen kabels in het toestel hoeven te gaan. Je kunt de smartphone plaatsen op een draadloze oplader in de auto, op werk, op je nachtkast etc. Draadloos opladen vindt je voornamelijk bij high-end Xiaomi smartphones.  

Draadloos opladen

Snelladen

Snelladen zorgt ervoor dat een percentage van de batterij in een korte periode snel is opgeladen. Dit zorgt er ook voor dat de totale duur van opladen sneller gaat dan batterijen die niet kunnen snelladen. 

Tussen de Xiaomi smartphones zit wel een verschil in snelladen. Zo zijn er Xiaomi's die snelladen maar ook Xiaomi smartphones die razendsnel snelladen. Het oplaadvermogen wordt aangegeven met W van wattage. Des te meer W, des te sneller het opladen. 

Snelladen

Xiaomi audio mogelijkheden

Stereo speakers

Smartphones kunnen mono- of stereo speakers hebben. Bij een mono speaker komt het geluid vanuit een punt. Stereo speakers zorgen ervoor dat het geluid van 2 kanten komt, dit zorgt voor ruimtelijker geluid. Een voordeel van stereo speakers is dat het iets voller klinkt. Vink stereo aan als je een Xiaomi smartphone met stereo speakers wilt. 

Stereo

Hoofdtelefoonaansluiting

Audio kan gestreamd worden via bluetooth en Wi-Fi. Dit biedt mogelijkheden voor draadloze speakers en hoofdtelefoons. Dit kan een reden zijn dat niet elke Xiaomi smartphone een hoofdtelefoonaansluiting heeft. Wil je gegarandeerd zijn dat er een hoofdtelefoonaansluiting op je nieuwe Xiaomi zit, maak dan de juiste keuze. Als dat er niet opzit kun je altijd via bluetooth of met een USB-C adapter naar muziek luisteren. 

Hoofdtelefoonaansluiting

Design

Vergelijk de afmetingen, IP rating, en kies de kleur.

 

IP rating

De Xiaomi toestellen kunnen stof- en waterbestendig zijn dankzij de IP certificeringen. Dit is handig als de telefoon per ongeluk nat wordt. De IP53 certificering zorgt ervoor dat er geen stof binnen kan dringen en het is bestand tegen een beetje vocht dat op het toestel komt. De IP68 certificering staat garant dat het toestel 30 minuten lang 1.5m diep onderwater kan blijven. De Xiaomi smartphones zijn getest onder specifieke omstandigheden.

 

IP rating

Lengte

Hoogte

Breedte

Gewicht

Kies jouw kleur

Is Xiaomi een goed merk?

Internationaal doet Xiaomi het goed op de markt door zijn prijs-kwaliteitsverhouding. Xiaomi brengt in iedere prijsklasse en segment een groot aanbod aan smartphones uit. Xiaomi heeft ook partnerships met gerenommeerde merken om hoogstaande hardware te bieden. 

Waar komt Xiaomi vandaan?

Xiaomi komt uit China. Het is een fabrikant van consumenten electronica, maar treed ook daarbuiten door bijvoorbeeld ook elektrische auto's aan te bieden.

Wat valt er allemaal onder Xiaomi

Xiaomi levert smartphones met in de volgende lijnen: Xiaomi Redmi waaronder ook Xiaomi Redmi Note en Xiaomi (flagship). Het merk Poco begon als een zijtak van het Chinese merk Xiaomi, maar is inmiddels uitgegroeid tot het losstaande merk Poco. Poco concurreert met modellen uit de Xiaomi Redmi series. 

Welk besturingssysteem heeft Xiaomi?

Xiaomi werkt op het Android principe maar gebruikt zijn eigen MIUI skin die het Android interface bepaalt. In 2023 is er HyperOS aangekondigd. Dit is de opvolger van MIUI. 

Jouw selectie:
 productproducten