Xiaomi Redmi series

De Xiaomi Redmi smartphones zijn Xiaomi zijn van alle Xaiomi modellen de betaalbare smartphones. De prestaties van de processoren zijn van het lager tot het midden segment. De Xiaomi series, voorheen Xiaomi Mi zijn de modellen van het hoger segment. Een opvallend kenmerk is dat middenklasse smartphones niet duur hoeven te zijn. 

De belangrijkste punten om naar te kijken Xiaomi Redmi's zijn:

 • Intern geheugen
 • Processorklasse
 • Display resolutie
 • Netwerk
 • Kleur

Intern geheugen

Processorklasse

Display resolutie

Netwerk

Kleur

Xiaomi Redmi series: de prestaties

De belangrijkste punten om te vergelijken zijn:

 • Intern geheugen
 • Processorklasse
 • Toegang to het 5G netwerk
 • Android versies

Processor

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een Xiaomi Redmi is dat je eigenaar wordt van een smartphone met de juiste processorklasse. De hoogst haalbare processorklasse is een middenklasse processor, en misschien is het zelfs mogelijk een snelle middeklasse processor. Er zitten Xiaomi Redmi smartphones in dit segment met een low-end processor, maar mogelijk ook entry level processor.

Processorklasse

Intern geheugen

Zorg dat je voldoende geheugen kiest bij een nieuwe Xiaomi Redmi. Omdat er modellen met een lage klasse tussen zitten kan het voorkomen dat een model weinig geheugen heeft. 32 GB is het minimale dat verwacht wordt bij een Xiaomi Redmi. Als het model 32 GB intern geheugen heeft, kun je altijd kijken of er een optie voor een geheugenkaart bij zit. Wanneer nodig kun je dus intern geheugen uitbreiden. Het meest logische wat je kunt doen om te zorgen dat je voldoende opslag heb, is: kijken wat je nu gebruikt en wat je denkt nodig te hebben in de toekomst. Op deze manier voorkom je een mogelijk tekort aan geheugen in de toekomst.

Intern geheugen

Werkgeheugen

Het werkgeheugen is de buffer die alle data van het intern geheugen laadt. Als je een applicatie wilt open of meerdere tegelijkertijd wilt gebruiken is er werkgeheugen nodig. Het RAM geheugen of ook wel werkgeheugen zorgt ervoor dat je snel geheugen kunt laden. Het werkgeheugen zorgt er ook voor dat het Android besturingssysteem soepel blijft draaien. Een gemiddelde middenklasse Android smartphone heeft minimaal 4 GB werkgeheugen. 4 GB werkgeheugen is wat we adviseren, uiteraard kun je ook een Xiaomi Redmi kiezen met minder dan 4 GB werkgeheugen. 

Werkgeheugen

Netwerk

Met de komst van het 5G netwerk zijn er diverse Xiaomi Redmi smartphones op de markt met 5G ondersteuning. Niet elk Xiaomi Redmi ondersteunt 5G. 5G Xiaomi Redmi’s hebben een betere dekking en hebben sneller internet dan Xiaomi Redmi’s met enkel 4G. Daarnaast kun je ook met de 5G modellen op het 4G netwerk. 

Netwerk

Android updates

Android updates zorgen voor de nieuwste functionaliteiten voor je Xiaomi Redmi. Nieuwe Android versies zorgen er ook voor dat je gebruik kunt maken van de nieuwste apps en games. Je ervaart geen beperkingen. Het kan zo zijn dat er niet bij alle Xiaomi Redmi smartphones het duidelijk is welk Android versie ze krijgen. In het overzicht kun je zien wat wel bekend is.

 

Android versies

Wanneer komt de nieuwste Android versie uit?

Om het jaar komt er een nieuwe Android versie uit. In het overzicht kun je zien welke Android versies er uitkomen. 

 • Android 13 - 2022
 • Android 14 - 2023
 • Android 15 - 2024
   
 • Android 16 - 2025
 • Android 17 - 2026
 • Android 18 - 2027
 • Android 19 - 2028
   
 • Android 20 - 2029
 • Android 21 - 2030
 • Android 22 - 2031

Beveiligingsupdates

Naast het genieten van nieuwe Android-functies is het up-to-date houden van je Xiaomi essentieel voor optimale beveiliging. Xiaomi Redmi smartphones worden ondersteund beveiligingsupdates. In een steeds veranderend digitaal landschap, waar nieuwe bedreigingen en kwetsbaarheden opdoemen, speelt dit een cruciale rol. Door regelmatige updates te bieden, waarborgt Xiaomi de bescherming van gebruikers tegen potentiële beveiligingsrisico's. Het is zo dat we niet van elk model weten hoelang de updates duren. Wat wel bekend is kun je in het overzicht zien.

 

Beveiligingsupdates

Xioami Redmi series: het display

De belangrijkste punten bij een display binnen de Xiaomi Redmi series zijn:

 • Display resolutie
 • Display formaat
 • Hz

Display formaat

Alle verkrijgbare Xiaomi Redmi modellen zijn aanwezig. Op deze pagina kun je kiezen tussen alle display formaten.

 

Display formaat

Display resolutie

Ondanks dat de Xiaomi Redmi’s gunstig zijn geprijsd, hebben veel modellen toch een FHD+ resolutie. Dit is gunstig voor de gebruiker omdat er op een relatief groot display genoeg details te zien is. Er zijn mogelijk Xiaomi Redmi modellen zijn met een HD+ resolutie. Zoek je een Xiaomi Redmi waar de displaykwaliteit niet belangrijk is dan is HD+ prima. HD+ is goed genoeg voor de standaard taken zoals internetten, simpele spelletjes, mailen een filmpje kijken etc. FHD+ displays laten meer details zien en dit is beter voor het spelen van spelletjes en kijken van video. 

 

Display resolutie

Verversingsnelheid

De verversingssnelheid van het display is een belangrijk onderdeel van het display. Standaard displays hebben een 60 Hz paneel en binnen de Xiaomi Redmi series zit het aantal Hz veelal hoger. Meer Hz betekent dat de beelden vaker verversen. Het voordeel hiervan is dat de beelden rustiger ogen. Dit is ideaal bij het gamen, kijken van video met snel bewegend beeld maar ook tijdens het scrollen. Dit is al zichtbaar bij de Xiaomi Redmi’s met een 90 Hz of 120 Hz display.

Hz

Xiaomi Redmi series: de batterij

Het belangrijkst om naar te kijken:

 • Snelladen

Snelladen

Zo goed als iedere Xiaomi Redmi kan snelladen. Snelladen zorgt ervoor dat de batterij wanneer het leeg is in een korte periode snel een hoog batterijpercentage heeft. Daarnaast is de volledige oplaadtijd verkort in vergelijking met smartphones zonder snelladen. 

De energietoevoer wordt uitgedrukt in watt (W). Als de Xiaomi Redmi meer W ondersteunt kan het sneller opladen. Snelladen gaat vanaf 15 W, afhankelijk van de batterijgrootte ben je ongeveer 1.5 – 2 uur bezig met opladen. Met dit gezegd zijn er Xiaomi Redmi’s die razendsnel opladen. Zo zijn er Xaomi Redmi’s die 120 W ondersteunen, ze zijn volledig opgeladen in een kwartier.

 

Snelladen

Oplaadvermogen

Xioami Redmi series: de camera

Het belangrijkste waar je naar moet kijken bij de Xiaomi Redmi series zijn:

 • OIS
 • Lens type
 

Ultragroothoeklens

De ultragroothoeklens vind je op een groot deel van de Xiaomi Redmi series. Het voordeel van deze lens is dat je veel informatie op de foto of video kunt krijgen. Dit is handig voor het vastleggen van landschappen, architectuur, maar je kunt er ook een groepsfoto mee maken. 

Ultragroothoeklens

Macrolens

Diverse Xiaomi Redmi smartphones hebben een macrolens. Hiermee kun je kleine objecten of oppervlaktes mee vastleggen. Het kan gaan om een oorbel, textuur van je stof, roestplekje of een muntje.

 

Macrolens

Dieptelens

De dieptelens is ideaal als je de achtergrond wazig wilt maken van een afbeelding, zoals bijvoorbeeld bij portretfoto’s. Dit wordt ook wel het bokeh-effect genoemd. Als er geen fysieke lens op de smartphone zit kun je dit in principe ook voor elkaar krijgen met een app. Een dieptelens is geen must, maar nice to have op je smartphone.

Dieptelens

Een telezoomlens kom je hier niet snel tegen. Je vindt ze eerder bij de Xiaomi Flagship Series. Hiermee kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Per model is het verschillend hoeveel keer je kunt zoomen zonder kwaliteitsverlies (optische zoom). Meer optisch zoomen betekent dat de kwaliteit langer blijft behouden. 

 

Telezoomlens

Enige optie beschikbaar: megapixel

OIS

Een van de belangrijkste functies die veel smartphonegebruikers zoeken, is optische beeldstabilisatie (OIS). Helaas is OIS in de meeste Xiaomi Redmi-modellen schaars en wordt het vaak alleen gevonden op de duurdere modellen. OIS is een functie die helpt om bewegingsonscherpte te verminderen, vooral bij weinig licht of bij het maken van video's tijdens het bewegen. Het is daarom belangrijk voor mensen die waarde hechten aan het maken van kwaliteitsfoto's en video's.

 

OIS

Kleur