Oppo Find X series

In de Oppo Find X series moet je de beste Oppo’s kunnen vinden. De Oppo Find X series zijn voornamelijk de flagship maar ook de snelle modellen (met een goede prijs kwaliteitsverhouding) van Oppo. Niet elk toestel heeft een flagship processor. Van een Find X model kun je bijvoorbeeld een Lite vinden die toch iets lichter is dan het topmodel. In dit artikel kun je aangeven wat je belangrijk vindt bij je nieuwe Oppo.

De belangrijkste punten om naar te kijken:

  • Processorklasse

  • Beste camera’s, maar niet allemaal ois/telezoom

  • Display resolutie

Find X: prestatie specificaties

Intern geheugen
256 GB
256 GB
128 GB
256 GB
256 GB
Werkgeheugen
8 GB RAM
8 GB RAM
8 GB RAM
12 GB RAM
12 GB RAM
Android versies
Android 12, Android 13, Android 14, Android 15
Android 12, Android 13, Android 14, Android 15
Android 11, Android 12, Android 13
Android 11, Android 12, Android 13
Android 11, Android 12, Android 13, Android 14
Beveiligingsupdates tot minimaal
2026
2025
2023
2023
2023
Netwerk
4G, 5G
4G, 5G
4G, 5G
4G, 5G
4G, 5G
Wi-Fi
Wi-Fi 6, Wi-Fi 5, Wi-Fi 4
Wi-Fi 6, Wi-Fi 5, Wi-Fi 4
Wi-Fi 5, Wi-Fi 4
Wi-Fi 6, Wi-Fi 5, Wi-Fi 4
Wi-Fi 6, Wi-Fi 5, Wi-Fi 4
Bluetooth
5.2
5.1
5.1
5.2
5

Find X series: de snelste Oppo's

In de Oppo Find X series vind je modellen met high-end en snelle mid-range processoren. Modellen met snelle mid-range processoren bieden dus een hoge snelheid, maar gaan niet tot het uiterste zoals de high-end processoren. De Oppo Find X modellen met een high-end processor kunnen ook het uiterste bieden op andere vlakken zoals bij de camera en display. Zorg ervoor dat je een Oppo kiest met voldoende geheugen. De meeste modellen hebben 128 of 256 GB intern geheugen. Check de huidige opslag en bedenk wat je minimaal nodig denkt te hebben. In het algemeen zit binnen de Oppo Reno series goed op het gebied van werkgeheugen. Dit zijn de hogere klasse dus er zit ook meer dan bij een gemiddelde Oppo toestel aan werkgeheugen in het toestel. 4 GB kun je gemiddeld vinden bij de middenklasse, in de Oppo Find X series zit het werkgeheugen hoger. De modellen in de Oppo Find X series kunnen allemaal het 5G netwerk op. Dus ook het 4G netwerk. Met 5G kun je een hoge snelheid halen en je hebt ook een betere dekking. Dit zorgt ervoor dat je dus beter verbonden blijft. Ook zijn er diverse modellen met eSIM ondersteuning. 

 

Intern geheugen

Processor

Android updates

Find X: batterij specificaties

Batterij grootte
4800 mAh
5000 mAh
4300 mAh
4500 mAh
4500 mAh
Snelladen
Oplaadvermogen
80 w
65 w
65 w
65 w
65 w
Draadloos opladen
Draadloos opladen vermogen
45 w
Omgekeerd draadloos opladen
Omgekeerd draadloos opladen vermogen
Dataport
USB-C
USB-C
USB-C
USB-C
USB-C

Find X Series: snel, draadloos en omgekeerd draadloos opladen

Binnen de Find X series bieden de smartphones diverse mogelijkheden voor de batterij van razendsnel, draadloos tot omgekeerd draadloos opladen. In de Find X series kunnen alle modellen snelladen. Waarbij diverse Find X modellen razendsnel kunnen opladen dankzij de nieuwste oplaad technieken. Draadloos opladen wordt ondersteund door diverse modellen. Een opvallend kenmerk is dan ook dat draadloos opladen snel kan zijn binnen de Find X series. Tot slot kunnen diverse modellen ook omgekeerd draadloos opladen. Denk aan je draadloze oordopjes, smartwatches en andere smartphones die draadloos kunnen opladen. 

Oplaadvermogen

Draadloos opladen

Omgekeerd draadloos opladen

Groothoeklens resolutie
50 megapixel
64 megapixel
64 megapixel
50 megapixel
50 megapixel
Ultragroothoeklens resolutie
50 megapixel
8 megapixel
8 megapixel
16 megapixel
50 megapixel
Macrolens resolutie
8 megapixel
2 megapixel
2 megapixel
Monochome lens resolutie
2 megapixel
Telezoomlens diafragma
f 2.4
f 2.4
f 2.4
OIS achtercamera
Maximale videoresolutie achtercamera
4K
4K
4K
4K
4K
FPS voorcamera
30
30
30
30
30
Groothoeklens resolutie (voorcamera)
32 megapixel
32 megapixel
32 megapixel
32 megapixel
32 megapixel
Maximale videocamera resolutie voorcamera
FHD
FHD
FHD
FHD
FHD
FPS voorcamera
30
30
30
30
30
NPU
Oppo MariSilicon X

Find X series: leg alles haarscherp vast

Uiteraard heeft ieder model in de Oppo Find X series een groothoeklens en een lens voor de selfies. Ook tref je vrijwel zeker altijd een ultragroothoeklens aan de op de achterkant. Deze lens is perfect voor het fotograferen van landschappen, architectuur, en andere omgevingen die je in een keer op de foto wilt die je niet kunt vastleggen met de groothoeklens. De camerakwaliteit is goed in deze series. Toch moet je op het volgende letten als je betere foto’s wilt maken: een OIS en een telezoomlens.

Het vastleggen van beeldmateriaal met een model uit de Oppo Find X series wil je natuurlijk zo scherp mogelijk. Het is dan belangrijk om te controleren of de camera voorzien is van een OIS (Optical Image Stabilisation). Bij beweging van het toestel wordt hardwarematig de camera gecorrigeerd. Hiermee verminder je wazige beelden. Hiernaast maak je ook betere foto’s met weinig licht. 

Binnen de Find X series kunnen de modellen zijn voorzien van een NPU (Neural Processing Unit). Dit is een chip die voor snellere beeldverwerking, minder kwaliteitsverlies, betere opnames met weinig licht zorgt. Oppo heeft er zelf een geproduceerd MariSilicon X.

Op een achterkant van een Oppo zitten tegenwoordig veel camera’s. Een belangrijke camera is de telezoomlens. Hiermee kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Je kent het wel, je probeert in te zoomen en de beelden worden korrelig. Dit tot een aantal keer zoom wordt hiermee verleden tijd. Een telezoomlens is een premium feature dat je niet op iedere high-end smartphone ziet. 

Er zijn nog een aantal cameralenzen die je kunt vinden in de Oppo Find X series op de achterkant van de toestellen. Dit zijn onder andere macrolenzen. Hiermee kun je kleine objecten fotograferen. Een monocrhomelens kun je ook vinden tussen deze modellen, hiermee kun je zwartwitfoto’s mee maken. Met een dieptelens kun je de achtergrond wazig maken van het object.

OIS

Macrolens

Telezoomlens

NPU

Find X series: display specificaties

Display formaat
6.55 inch
6.43 inch
6.43 inch
6.55 inch
6.7 inch
Display resolutie
FHD+
FHD+
FHD+
FHD+
QHD+
Refresh rate
120 Hz
90 Hz
90 Hz
90 Hz
120 Hz
HDR display
HDR 10+
HDR 10+
HDR 10
HDR 10+
Display bescherming
Corning Gorilla Glass 5
Corning Gorilla Glass 5

Bij het kiezen van een Oppo Find X toestel kun je kijken naar de volgende punten: display formaat, resolutie, het aantal Hz, en HDR. 

De displayformaten in de Oppo Find X series zijn uiteenlopend. De display formaten zijn van gemiddeld voor een Android smartphone tot zeer groot. Afhankelijk van hoe je de smartphone wilt bedienen, wat je wilt bekijken en hoe je het wilt vervoeren kun je een keuze maken. 

Alle modellen in de Oppo Find X series hebben een hoge resolutie. De resolutie is minimaal FHD+. Deze resolutie laat genoeg detail zien op elk display formaat. De QHD+ resolutie wordt alleen gebruikt bij de allerbeste beste Find X series. Een QHD+ resolutie laat haarscherp beeld zien. Dit is zichtbaar hoger in vergelijking met een FHD+ display. 

Met een HDR displays kun je HDR content bekijken met een scherp contrast, verfijnd detail, en met een groot kleurbereik. In verhouding met displays die geen HDR ondersteunen zien de displays zonder HDR er basis uit. HDR content kun je zelf maken met diverse Oppo smartphones, maar daarnaast is er een rijk aanbod van HDR content online te vinden in de vorm van video services. 

De displays van de toestellen binnen de Find X series hebben een hogere verversingssnelheid dan normale displays. Een standaard smartphone heeft een 60 Hz display. In de Find X series is het minimale 90 Hz, veel modellen hebben 120 Hz display. Meer Hz betekent dat de beelden vaker verversen. Hierdoor zullen de beelden rustiger/vloeiender over display bewegen waardoor de details nog verfijnder ogen. 

Smartphone displays zijn gevoelig voor krassen en barsten. Diverse Find X modellen zijn voorzien van een laag Gorilla Glass. Deze laag is aangebracht om de kans op schade te verminderen. Modellen met een laag Gorilla Glass kunnen beter tegen een stootje, maar kunnen alsnog beschadigd raken. 

Display formaat

Display resolutie

Hz

Display bescherming

Find X series: IP certificeringen

Binnen de Find X series zijn diverse modellen IP68 gecertificeerd. Een IP68 certificering betekent dat het Oppo toestel stof- en spatwaterdicht is. Het toestel kan 1.5m onder water blijven voor 30 minuten lang. Hiermee wordt bedoeld schoon water. Een smartphone die IP68 gecertificeerd is kan bijdragen aan de duurzaamheid van het toestel. Smartphones die niet tegen stof en/of water kunnen eerder defecten krijgen als het de behuizing binnendringt. Dit is niet ten goede van de gebruiksduur. 

IP rating