Alle Oppo smartphones

Alle Oppo Smartphones

Oppo heeft een groot en divers smartphone portfolio in Nederland. Van instapmodellen de Oppo A series,het midden- en hoger segment Oppo Reno Series en voornamelijk het hoger segment de Oppo Find X

Alle Oppo smartphones kun je hier vergelijken op diverse onderdelen. Je kunt ook gelijk kiezen. 

Alle Oppo smartphones zijn voorzien van:

 • 64 GB

 • HD+ display

 • Achtercamera en voorcamera

De belangrijkste factoren bij het kopen van een Oppo smartphone zijn:

 • Processorklasse

 • Intern geheugen

 • Android versies

 • Beveiligingsupdates

 

 • Display resolutie

 • Display formaat

 

 • Snelladen

 

 • OIS (stabilisator)

 • Cameralenzen

 

Processorklasse

Intern geheugen

Android versies

Beveiligingsupdates

Snelladen

Display resolutie

Display formaat

OIS

Oppo smartphones: de prestaties

Je kunt alle smartphones vergelijken op: processorklasse, het werkgeheugen, het intern geheugen, 4G en 5G, Android updates en beveiligingsupdates.

Processorklasse

De verschillende Oppo series hebben kenmerken als het gaat om processoren. Dit zijn ver verschillen:

 

Processor klasse

Werkgeheugen

Het werkgeheugen zorgt ervoor dat data op het intern geheugen snel geladen kan worden. Gebruik je meer applicaties dan heb je meer werkgeheugen nodig. Daarnaast gebruikt het Android besturingssysteem ook werkgeheugen. Als er weinig werkgeheugen beschikbaar is dan, zal de smartphone trager worden. Sommige apps kunnen ook het werkgeheugen als vereiste stellen om te kunnen functioneren. Het gemiddeld werkgeheugen bij een Oppo smartphone is 4 GB ram.

Werkgeheugen

Intern geheugen

Bij de aanschaf van je nieuwe Oppo smartphone is het belangrijk om het juiste intern geheugen te kiezen. Dit om situaties te voorkomen dat je onvoldoende geheugen hebt en weer met data moet schuiven of verwijderen. 

Denk na over de volgende punten om het juiste geheugen te kiezen:

 • Hoeveel geheugen gebruik je nu op je huidige smartphone. Wat wil je overzetten
 • Wat ga je doen met je nieuwe Oppo smartphone en wat denk je nodig te hebben
 • Welke nieuwe mogelijkheden gebruiken meer opslag dan dat je nu gebruikt (gamen, filmen, films kijken etc)
 • Wil je ook nog data van andere locaties zoals een geheugenkaart of cloud op het intern geheugen zetten
 • Wil je met een lege Oppo smartphone beginnen

Oppo smartphones worden in algemeen geleverd met minimaal 64 GB. Oppo smartphone's worden geleverd met 64, 128 of 256 GB. 128 en 256 GB zijn het meest gangbaar. 512 GB of meer zien we niet snel bij de Oppo smartphones.

Intern geheugen

4G en/of  5G netwerk

Oppo biedt smartphones aan in Nederland met 4G en/of 5G ondersteuning. Niet alle Oppo smartphones zijn voorzien van 5G. Voorlopig hebben we in Nederland nog 4G ondersteuning. Als je een 5G smartphone kiest dan ben je meer toekomstbestendig. 5G smartphones ondersteunen namelijk ook 4G. Je kunt optimaal gebruik maken van elk netwerk.

Alle Oppo smartphones met 5G kun je zien in het overzicht. 

Netwerk 4G 5G

Oppo smartphones: batterij

Hieronder leggen we uit waarop je moet letten bij het kiezen van de batterij. Je kunt de batterij capaciteit, snelladen, het vermogen van het snelladen en draadloos opladen vergelijken.

Batterijcapaciteit

Hieronder kun je de batterijcapaciteit kiezen. De capaciteit staat los van de gebruiksduur van de batterij. Alsnog is het handig om te weten in geval je een powerbank wilt aanschaffen. Dan weet je hoe vaak je het toestel kunt opladen. 

Batterij capaciteit in mAh

Snelladen

Het is belangrijk om te weten dat niet iedere Oppo smartphone kan snelladen. Voornamelijk binnen de Oppo A series is niet elk model voorzien van een snellaadfunctie. Met een Oppo smartphone die kan snelladen zorg je ervoor dat je de batterij in een korte periode weer een percentage batterij heeft. Daarnaast is de batterij ook volledig sneller opgeladen. 

snelladen

Oplaadvermogen

Per model kan de snelheid van opladen verschillen. Vanaf 15 W zullen de smartphones voornamelijk snel kunnen opladen. Daarnaast zijn er ook modellen die razendsnel opladen. Meer watt (W) betekent dat ze sneller kunnen opladen. Een leuk voorbeeld is dat je met 80 W 50% van de batterij in 11 minuten hebt opgeladen.

Snellaad vermogen

Draadloos opladen

Draadloos opladen werkt door de smartphone draadloos op een draadloze oplader te leggen. Het is dan niet nodig om een oplaadkabel in de smartphone te steken. Niet iedere Oppo heeft een functie voor draadloos opladen. Draadloos opladen is voornamelijk aanwezig in het hoger segment. 

 

Draadloos opladen

Oppo smartphones: het display

In het overzicht zie je de belangrijkste overeenkomsten en verschillen van de displays van de Oppo smartphones. Bij het uitzoeken van een model is het belangrijk om naar het totaalplaatje te kijken. Verschillende onderdelen waar opgelet kunnen worden zijn: displayformaat, resolutie, HDR, Hz en bescherming. 

Display resolutie

De Oppo smartphones hebben diverse resoluties. Hoe hoger de resolutie de meer pixels op het scherm. Meer pixels laten meer detail zien. In een oplopende volgorde zijn dit de resoluties waar je uit kunt kiezen: HD+, FHD+ en QHD+. 

 • HD+ is de minimale resolutie. De HD+ resolutie is ideaal voor standaard gebruik zoals bellen, internetten, en een bericht sturen. Gamen en films kijken kan ook prima met deze resolutie. In principe is alles mogelijk met deze resolutie, maar het is vrij standaard en valt niet onder hoge resoluties. Deze resolutie vindt je voornamelijk bij de Oppo A series.
 • FHD+ is de minimale resolutie voor hoge resoluties. Details worden mooi weergegeven. Deze resolutie zie je terug bij verschillende Oppo series. Voeg aan de eerder genoemde punten toe films kijken en gamen. Deze resolutie vindt je bij de: Oppo A, Reno en Find X series.
 • De QHD+ resolutie vind je terug bij bepaalde high-end modellen. Smartphones met deze resolutie laten haarscherp beeld zien. Ideaal voor het gamen en kijken van hoge kwaliteit video content. Met een QHD+ haal je het maximale uit het display. Deze resolutie zie je alleen bij de Find X series.

Display resolutie

Display formaat

De display formaten van de Oppo smartphones zijn uiteenlopend. Je kunt aangeven welke displayformaat je het liefst gebruikt of een range is ook mogelijk. Smartphones met displays aan de kleine kant zijn meer mobiel. Oppo's met displays aan de grotere kant zijn ideaal voor het kijken voor films, gamen, lezen, etc. Geef je voorkeur aan.

Display formaat

HDR displays

Ondanks dat smartphones dezelfde resoluties kunnen hebben zijn niet alle displays hetzelfde. Diverse smartphone displays hebben HDR ondersteuning. HDR staat voor High Dynamic Range. Deze displays kunnen voornamelijk gevonden worden in het hoger segment zoals in de Oppp Reno en Oppo Find X series. Deze beeldschermen hebben een hoge helderheid, hoger contrast en groter kleurbereik. 

Uiteraard is HDR content wel nodig voor het gewenst effect. Als je geen HDR content hebt, dan heb je alsnog een mooi display. HDR content vind je op YouTube, Netflix en Amazon Prime. Uiteraard kun je dit zelf ook creëren met je camera (indien mogelijk). Kies uit HDR, HDR10, HDR10+ of Dolby Vision. 

HDR display

Verversingssnelheid in Hz

Een ander onderdeel dat belangrijk om te kiezen is de verversingssnelheid in Hz. Dit is het aantal verversingen per seconde van het display. Meer verversingen per seconde betekent dat de beelden geleidelijker op het display bewegen. Dit komt voornamelijk tot zijn recht tijdens het scrollen, films kijken en gamen. Een standaard display bij Oppo heeft 60 Hz. Er zijn diverse smartphones met 90 en 120 Hz op de markt. 

Hz

Display bescherming

Om krassen en barsten te voorkomen hebben diverse Oppo smartphones een laagje Gorilla Glass. Per model kan het type Gorilla Glass verschillen. Het is verstandig om een model met Gorilla Glass te kiezen. Meer informatie over Gorilla Glass lees je hier

 

Display bescherming

Oppo smartphones: de camera

Oppo's camera kwaliteit varieert van ''prima om een foto mee te maken'' tot high-end kwaliteit. De beste camerakwaliteit vinden we in de Find X series. Dit zijn dan ook de topmodellen. Bij de Reno series ligt de focus op beste camera kwaliteit voor een goede prijs. Daarnaast kun je ook gewoon foto's maken met de A series. Bij het kiezen van een smartphone is het belangrijk om de juiste camera op je toestel te hebben. Hieronder kun je kiezen welke onderdelen je in je smartphone wilt hebben.

We geven niet de keuze om uit een groothoeklens of een selfiecamera te kiezen, omdat dit in elk toestel aanwezig is. 

Ultragroothoeklens

Oppo's met een ultragroothoeklens kunnen in een keer een grote oppervlakte fotograferen. Tot dan wel vier keer zoveel als met een groothoeklens. Een ultragroothoeklens is ideaal voor het fotografen van landschappen, vakantie, architectuur en andere omgevingen. 

 

Ultra groothoeklens

Macrolens

Een macrolens is handig als je iets kleins wilt fotograferen. Diverse Oppo smartphones hebben dit, je ziet ze veel in de Oppo A en Oppo Reno series. Deze type lens maakt het mogelijk om van een korte afstand scherpte foto's te maken. 

 

Macrolens

Telezoomlens

De telezoomlens haalt mensen en objecten en dieren naar voren zonder kwaliteitsverlies. Je haalt het onderwerp dicht naar je toe. Deze type lens zien we voornamelijk terug in de Find X en Reno series. Oppo's met een telezoomlens zijn dan ook de smartphones met een betere camera.

Telezoomlens

Oppo's met een OIS

OIS betekent Optical Image Stabilization. Met een OIS  kun je wazige foto’s voorkomen. Tijdens het fotograferen of filmen zorgt de hardware matige oplossing ervoor dat de beelden stabiel zijn. Oppo's met een OIS zijn de modellen met een betere camera. Deze kunnen gevonden worden in de Oppo Find X en Reno series.

OIS

Microlens

Naast de macrolens is er ook de microlens. Een microlens laat je tot in de fijnste details zijn beelden zien. Microfotografie gaat een paar stappen verder en laat zien wat je normaal gesproken niet kan zien. Je zoomt onwijs in op detail. Deze cameralenzen op een smartphone zijn een niche. Enkele smartphone fabrikanten gebruiken dit.

Microlens

Oppo smartphones: audio

Hier kun je zien welke smartphones stereo speakers, een hoofdtelefoonaansluiting of mogelijk een USB-C poort als audio output hebben.

Stereo speakers

Diverse Oppo smartphones hebben stereo speakers. Dit biedt een betere geluidservaring dan een mono speaker. Stereo speakers zijn ideaal voor bij het kijken van een film, of muziek luisteren of gamen. Wil je gegarandeerd zijn dat jouw nieuwe Oppo stereo speakers heeft? Geef het hieronder aan.

Hoofdtelefoonaansluiting

De 3.5 mm jack of ook wel de hoofdtelefoonaansluiting zien we verdwijnen uit het straatbeeld van de smartphones. Als je gegarandeerd wilt zijn dat die aanwezig is op je nieuwe Oppo toestel zorg ervoor dat je dan aangeeft dat je een toestel zoekt met deze optie. Als het niet op een gewenste toestel zit kan je uiteraard een verloopstukje gebruiken van USB-C naar 3.5mm jack.

Hoofdtelefoonaansluiting

Design

Hier kun je alle Oppo smartphones vergelijken op: IP rating, afmetingen en gewicht. Daarnaast kan je ook een kleur kiezen. 

IP rating

Een IP68 certificering is heel handig bij een smartphone. Deze certificering zorgt ervoor dat de Oppo stof- en spatwaterdicht is. De IP68 certificering geeft aan dat de Oppo smartphone 30 minuten lang 1.5m diep onder water kan blijven. De smartphones zijn getest in specifieke omstandigheden. Met spatwaterdicht wordt er schoon water mee bedoelt. Wat heb je aan een IP certificering? De smartphone kan tegen een regenbui, omgestoten glas water, en andere vormen van vocht. We adviseren alsnog om voorzichtig om te gaan met de smartphone.

IP en rating

Lengte

Breedte

Hoogte

Gewicht

Kies de kleur die bij je past

Jouw selectie:
 productproducten